Γ. Μανιάτης: «Η υποκρισία και η ασχετοσύνη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για το τραίνο στην Αργολίδα»

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γ. Μανιάτης: «Η υποκρισία και η ασχετοσύνη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για το τραίνο στην Αργολίδα»

Νοέμβριος 17, 2018 - 21:55

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Ο Βουλευτής Αργολίδας, καθ. Γ. Μανιάτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Πάντως για το σύμπαν, δεν είμαι σίγουρος», έλεγε ο Αϊνστάιν.

Η Αργολίδα, λοιπόν, είχε την τιμή χθες να συζητηθεί από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το θέμα του τραίνου στην Πελοπόννησο και ειδικά στην Αργολίδα. Ο διάλογος ανάμεσα στον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών (ΑΝΕΛ) κ. Ν. Μαυραγάνη και το βουλευτή Αργολίδας (ΣΥΡΙΖΑ), κ. Γ. Γκιόλα ήταν αποκαλυπτικός για την ποιότητα της σημερινής κυβέρνησης. Ο Υφυπουργός των ΑΝΕΛ κ. Ν. Μαυραγάνης δήλωσε ως απάντηση σε σχετική ερώτηση του βουλευτή κ. Γ. Γκιόλα ότι «καταδίκασαν την Πελοπόννησο να μείνει χωρίς σύγχρονο σιδηρόδρομο».

 

Επειδή λοιπόν εκτός από την ανθρώπινη βλακεία, που έλεγε ο Αινστάιν, υπάρχει επίσης η άπειρη ανθρώπινη υποκρισία και ασχετοσύνη, να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα, ώστε ορισμένοι να πάψουν να κρύβονται και να λασπολογούν:

    Προκαλώ δημόσια τον κ. Γ. Γκιόλα, καθώς και τον υπουργό του κ. Χρ. Σπίρτζη, σε χρόνο και τόπο που οι ίδιοι θα διαλέξουν, να οργανώσουν δημόσια συζήτηση στην Αργολίδα με θέμα το τραίνο. Με δημοσιογράφους και κάμερες, ώστε να ακουστεί όλη η αλήθεια. Χωρίς ψού ψού και υπονοούμενα. Ανοιχτά, και δημόσια. Και μάλιστα να καλέσουν και ειδικούς από την αγαπημένη τους Γερμανία, ή Ελβετία, όπου σε περιοχές με ανάλογο ανάγλυφο της Πελοποννήσου (π.χ. Αχλαδόκαμπος), λειτουργούν γραμμές μετρικού εύρους και όχι κανονικού.
    Για να μάθουμε που πηγαίνουν τα 50 εκατ.€ κάθε χρόνο, που πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενους για επιδότηση άγονων σιδηροδρομικών γραμμών, όπως αυτή της Αργολίδας. Ποια δρομολόγια εκτός Αργολίδας, που έχει αποκλειστεί, ενώ δικαιούται συμμετοχής, παίρνουν αυτά τα 50 εκατ.€ κάθε χρόνο;
    Για να μάθουμε γιατί με απίστευτη υποκρισία και ασχετοσύνη οι κκ Μαυραγάνης (ΑΝΕΛ) και Γκιόλας (ΣΥΡΙΖΑ), απαξιώνουν τη σύγχρονη μετρική γραμμή της Αργολίδας, όταν την ίδια στιγμή, η ίδια αυτή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όπως φαίνεται στο από 7/6/2018 έγγραφο του ΟΣΕ (επισυνάπτεται), που απαντά σε σχετικό ερώτημά μου στη Βουλή, αναβαθμίζει τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο της Πάτρας που λειτουργεί σε μετρική (στενή) γραμμή του ενός μέτρου, στο τμήμα από Άγιο Ανδρέα μέχρι Κάτω Αχαΐα στη Πάτρα, χωρίς να προχωρά σε επαναχάραξη κανονικού εύρους, όπως οι φωστήρες αυτοί ισχυρίζονται ότι έπρεπε να γίνει στην Αργολίδα.
    Για να μάθουμε γιατί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που χρηματοδότησε το έργο της Αργολίδας, το παρέλαβε μετά πολλών επαίνων το 2009 και συμφώνησε στην πρόταση του ΟΣΕ για αναβάθμιση της μετρικής γραμμής και όχι επαναχάραξη για κανονικό εύρος. Τις απαντήσεις έτσι κι αλλιώς τις ξέρουμε όλοι οι Μηχανικοί που διδασκόμαστε στο Πολυτεχνείο το μάθημα «Σιδηροδρομική», αλλά προφανώς πρέπει να τις μάθουν και κάποιοι βουλευτές και υπουργοί, που παριστάνουν τους ειδικούς.
    Για να μάθουμε πόσο θα κόστιζε η κανονικοποίηση του δικτύου Πελοποννήσου Κόρινθος - Άργος/Ναύπλιο - Τρίπολη - Καλαμάτα, όταν ο εκσυχρονισμός της μετρικής γραμμής κόστισε μόλις 30εκατ.€. Μήπως θα κόστιζε πάνω από 600 εκατ.€, όσο περίπου εκτιμά ο ΟΣΕ των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ότι θα μπορούσε να κοστίζει το ανάλογο τμήμα Πάτρα - Πύργος - Καλαμάτα; Που θα έβρισκε το δημόσιο, ή η Περιφέρεια Πελοποννήσου επιπλέον 600 εκατ.€, όταν δεν μπορεί ακόμη να βρει τα 15 εκατ.€ που χρειάζεται η νέα οδική χάραξη στα Δερβενάκια; Και ποια κυβέρνηση θα έδινε τα 600 εκατ.€ για σιδηρόδρομο, όταν ακόμη δεν μπορούμε να βρούμε τα 40 εκατ.€ για να τελειώσει ο Ανάβαλος;
    Για να μάθουμε γιατί δεν γίνονται από το 2015 μέχρι σήμερα, όταν και άρχισαν να επιτρέπονται οι επιδοτήσεις από την Ε.Ε. και με βάση αυτή την άδεια χρηματοδοτήθηκαν οι πρώτες δράσεις επανέναρξης των 10 δρομολογίων Κόρινθος - Άργος/Ναύπλιο κάθε μέρα, που είχε προετοιμάσει από τον Οκτώβριο 2014, ο τότε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Παν. Θεοφανόπουλος, σε συνεργασία με τον υπουργό Μεταφορών Μιχ. Χρυσοχοΐδη, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και τους δημάρχους Άργους και Ναυπλίου
    Για να δούμε επιτέλους, ποια συμφέροντα εξυπηρετούν κάποιοι, όταν ακυρώνουν όλα όσα ήταν έτοιμα για έναρξη των δρομολογίων Κόρινθος - Άργος/Ναύπλιο για τον Απρίλιο 2015 και έχουμε ήδη φτάσει Νοέμβριο 2018 και δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τους βουλευτές της;
    Για να μάθουμε ποιοι σκόπιμα σαμποτάρουν την επαναχρησιμοποίηση της σύγχρονης ανακαινισμένης γραμμής Κόρινθος - Άργος/Ναύπλιο, που επιτρέπει μέσα σε 2 ώρες να φτάνει κανείς από το Ναύπλιο στο Σταθμό Λαρίσης, όπως έδειξαν τα 10 δρομολόγια την ημέρα που εκτελούνταν για πολλούς μήνες το 2010, πριν η τρόικα απαγορεύσει τις επιδοτήσεις και υποχρεώσει τον τότε υπουργό Μεταφορών Δημ. Ρέππα να διακόψει όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο Πελοποννήσου, καθώς και άγονες γραμμές, όπως αυτή της Φλώρινας.
    Για να μάθουμε γιατί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ (στην οποία πούλησαν το σιδηρόδρομο οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ), στην τελευταία συνάντηση που είχαμε μαζί της στα γραφεία της στην Αθήνα, οι βουλευτές Αργολίδας, ο δήμαρχος Ναυπλίου, οι φίλοι του σιδηροδρόμου και η πρωτοβουλία πολιτών για το τραίνο στην Αργολίδα, μας είπε ότι είναι έτοιμη εδώ και καιρό να ξαναρχίσει τα δρομολόγια, αλλά ο ΟΣΕ δεν έχει ετοιμάσει ακόμη την αναγκαία υποδομή, όπως τα Συστήματα φύλαξης ισόπεδων διαβάσεων;

Τι κάνουν για όλα αυτά οι κ.κ. Γκιόλας, Σπίρτζης, Μαυραγάνης;

Ποιες ενέργειες έχουν κάνει στα 4 ολόκληρα χρόνια που κυβερνούν για να ξαναξεκινήσει το τραίνο στην Αργολίδα; Που θα έπρεπε να επαναλειτουργεί από τον Απρίλιο 2015;

Είναι βαθιά νυχτωμένοι, αν νομίζουν ότι θα τους αφήσουμε χωρίς να απολογηθούν στο λαό, για τη ζημιά που έχουν προκαλέσει στην Αργολίδα και όλη την Ελλάδα.

Α! Για να μην ξεχνιόμαστε, περιμένω την επίσημη ανακοίνωση για την ημερομηνία της δημόσιας συζήτησης για το τραίνο στην Αργολίδα, με τη συμμετοχή των κ.κ. Γκιόλα, Σπίρτζη, Μαυραγάνη.

Τέλος, για να μην κουράζονται οι κ.κ. Γκιόλας, Σπίρτζης, Μαυραγάνης, τους επισυνάπτω την απόφαση του 2018 του ΟΣΕ που εκσυγχρονίζει σήμερα τη μετρική (στενή) γραμμή του Προαστιακού σιδηροδρόμου της Πάτρας (όπως αυτό έγινε πριν 10 χρόνια στην Αργολίδα), καθώς και δημοσίευμα της αγαπημένης τους εφημερίδας «Εφημερίδα των Συντακτών», για το πως ο ΟΣΕ σκοπεύει να αξιοποιήσει το μετρικό του δίκτυο».