Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Αργολίδας για τη μετακίνηση των μαθητών

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Αργολίδας για τη μετακίνηση των μαθητών

Νοέμβριος 20, 2018 - 10:31

φωτογραφία eurokinissi

Το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας, με την εκλογή του τον Οκτώβριο της φετινής χρονιάς, ανέλαβε να επικουρήσει μια σειρά ζητημάτων που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία του Σχολείου. Οι απαρχαιωμένες εγκαταστάσεις και η συντήρησή τους, η έλλειψη αιθουσών διδασκαλίας, ο περιβάλλων χώρος, η πλημμελής καθαριότητα και  υγιεινή είναι θέματα που θα απασχολήσουν όλη μας τη θητεία. Επιπλέον οι σοβαρότατες ελλείψεις καθηγητών στα μουσικά μαθήματα δημιουργούν ανυπέρβλητες δυσκολίες για τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

Το μείζον θέμα όμως που μας απασχολεί όλο αυτό το διάστημα, από την εκλογή μας έως σήμερα, είναι η μεταφορά όλων των μαθητών του Σχολείου με αξιοπρέπεια και κυρίως με ασφάλεια. Το Σχολείο αριθμεί 231 μαθητές. Όλοι δικαιούνται, βάσει του νόμου, μεταφορά στις εγκαταστάσεις του Σχολείου με εγκεκριμένα κονδύλια.

Αντί αυτού, φέτος,  από τους παραπάνω αναφερόμενους μαθητές οι της Ά Γυμνασίου δεν καλύπτονται από τη μεταφορά διότι δεν προβλέφθηκε νέο δρομολόγιο έγκαιρα.

Διαπιστώσαμε επίσης ότι τα υφιστάμενα δρομολόγια είναι ανεπαρκή και μεγάλα σε χρονική διάρκεια. Κατά συνέπεια υπάρχουν παιδιά από την Αρχαία Επίδαυρο που αναγκάζονται να ξεκινάνε στις 6.30’ το πρωί και άλλα που προκειμένου να επιστρέψουν το μεσημέρι στο Ναύπλιο αναγκάζονται να κάνουν  το δρομολόγιο: Προσύμνη – Άργος – Νέα Κίος – Ναύπλιο! To χειρότερο όλων όμως είναι ότι τα παιδιά μπαίνουν υπεράριθμα μέσα στα λεωφορεία, με τους όποιους κινδύνους αυτό εγκυμονεί για την ασφάλειά τους.

Άμεσα με την εκλογή μας, ζητήσαμε ενημέρωση από το Σχολείο και την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας. Στις 02.10.18 το Δ.Σ συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κ. Χειβιδόπουλο με παρούσες τις αρμόδιες υπαλλήλους και πληροφορηθήκαμε ότι οι επικαιροποιημένες καταστάσεις του Σχολείου για τον αριθμό των μαθητών που χρήζουν μεταφοράς δεν είχαν ληφθεί από την Περιφέρεια. Επιπλέον ότι υπάρχει δικαστική διαμάχη μεταξύ Περιφέρειας και ΚΤΕΛ Αργολίδας ως αναδόχου του έργου, η οποία επρόκειτο να εκδικαστεί. Την επομένη ζητήσαμε ενημέρωση από το Σχολείο και διαπιστώσαμε ότι τόσο οι επικαιροποιημένες καταστάσεις όσο και οι αρχικές καταστάσεις με τις προβλέψεις είχαν συνταχθεί ορθά και σταλεί εμπρόθεσμα στην Περιφέρεια.

Στις 16.10.18 συναντηθήκαμε εκ νέου με τον Αντιπεριφερειάρχη, παρουσία μάλιστα του Περιφερειάρχη κ. Τατούλη και ενημερωθήκαμε ότι υπάρχει αδιέξοδο λόγω της στάσης που τηρεί το ΚΤΕΛ. Μας προτάθηκε επίσης να απευθυνθούμε στο ΚΤΕΛ, αιτούμενοι την απόσυρση της προσφυγής τους προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία.

Αμέσως συναντηθήκαμε με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ κ. Μαρούση, ο οποίος απέφυγε να μας κοινοποιήσει τις προθέσεις της εταιρίας σχετικά με την εν εξελίξει δικαστική διαμάχη με την Περιφέρεια. Εκ των υστέρων ενημερωθήκαμε ότι το ΚΤΕΛ τελικά δεν παρέστει στην εκδίκαση της υποθέσεως και ως εκ τούτου μόνο χαμένος χρόνος μπορούν να θεωρηθούν για εμάς όλες οι παραπάνω επαφές, συναντήσεις και υποσχέσεις από τους υπεύθυνους φορείς.

Έχουν περάσει δύο μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Όλο αυτό το διάστημα γονείς μεταφέρουν τα δικά τους και ξένα παιδιά με τα αυτοκίνητά τους, μαθητές στοιβάζονται στα λεωφορεία και κάθονται τρεις – τρεις ή στα σκαλιά και από τη μεριά μας αδυνατούμε να διαβεβαιώσουμε το Σώμα το οποίο εκπροσωπούμε, ότι πράγματι το θέμα θα λυθεί.

Θεωρούμε ότι εμείς, ως γονείς και εκπρόσωποι του Συλλόγου, έχουμε ακολουθήσει όλα τα βήματα που η ενήλικη σκέψη προτάσσει και η ορθή πρακτική ορίζει.

Ίσως η διαμαρτυρία των παιδιών μας, που ήδη έχει κοινοποιηθεί και την οποία στηρίζουμε, έχει μια άλλη δυναμική και αποτέλεσμα.

Με τιμή

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Μουσικού Σχολείου Αργολίδας