Σύσκεψη Χειβιδόπουλου – αγροτών για την κηλίδωση των μανταρινιών (φωτο&βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Σύσκεψη Χειβιδόπουλου – αγροτών για την κηλίδωση των μανταρινιών (φωτο&βίντεο)

Νοέμβριος 23, 2018 - 15:15

φωτογραφία © eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

 Για το έντονο πρόβλημα που έχει προκύψει με την κηλίδωση των μανταρινιών της ποικιλίας κλημεντίνης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, σήμερα στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, που συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τάσσος Χειβιδόπουλος και συμμετείχαν ο βουλευτής Γιάννης Μανιάτης, ο περιφερειακός συμβούλος Γιώργος Γαβρήλος, παραγωγοί της Αργολίδας, γεωπόνοι της περιφέρειας και εκπρόσωπος του ΕΛΓΑ.

Ο Βουλευτής Αργολίδας, καθ. Γ. Μανιάτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Αποζημιώσεις για “κλημεντίνες” στο de minimis- Αλλαγές στον Κανονισμό του ΕΛΓΑ»

«Κατά τη σύσκεψη που διενεργήθηκε για τις αποζημιώσεις στους παραγωγούς “κλημεντίνης” στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, όπου συμμετείχα, αποφασίστηκε ομόφωνα να υποβάλλουμε αίτημα για ένταξη των παραγωγών μας στη διαδικασία de minimis. Υπάρχουν περιοχές όπου η καταστροφή είναι ολική και οι αποζημιώσεις πρέπει να αποδοθούν άμεσα μέσω ΕΛΓΑ.

Στη σύσκεψη, κατέθεσα επίσης πρόταση χρηματοδοτικής στήριξης των πληγέντων παραγωγών, είτε μέσω ΕΛΓΑ, είτε με έμμεσους τρόπους μείωσης του κόστους καλλιέργειας (π.χ. ΔΕΗ, άρδευση, κ.ά.) με αξιοποίηση  του φετινού υπερπλεονάσματος και με ταυτόχρονες ειδικές νομοθετικές προβλέψεις, ώστε να μην υπάρχει διακινδύνευση κρατικής ενίσχυσης.

Επίσης, τόνισα ότι σε συνέχεια των καταστροφών των τελευταίων ετών (Ζορμπάς, δάκος, πλημμύρες, κ.ά.), ως αποτέλεσμα των τρομακτικών κλιματολογικών μεταβολών που υφίσταται η Ελλάδα, επείγει η συνολική αναθεώρηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ.

Η αντίδραση της Πολιτείας πρέπει να είναι άμεση».  (φωτογραφίες βίντεο eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)

Βίντεο στιγμιότυπα από την σύσκεψη https://youtu.be/7d5A7EpXGsE

Βίντεο Εκπρόσωπος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σταθέικα https://youtu.be/HTNmLioU3j8

ArgolidaPortal.gr Ναύπλιο - Σύσκεψη Χειβιδόπουλου - αγροτών για την κηλίδωση των μανταρινιών

ArgolidaPortal.gr Ναύπλιο - Σύσκεψη αγροτών για την κηλίδωση των μανταρινιών