Ανακοίνωση της ΤΕ Αργολίδας του ΚΚΕ σχετικά με τη μεταφορά των μαθητών

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ανακοίνωση της ΤΕ Αργολίδας του ΚΚΕ σχετικά με τη μεταφορά των μαθητών

Νοέμβριος 27, 2018 - 17:04

Για ακόμη μια φορά μαθητές και γονείς στην Αργολίδα έρχονται αντιμέτωποι με το πρόβλημα της μεταφοράς  προς και από το σχολείο. Μπορεί σε κοινη τους ανακοινωση ΚΤΕΛ και Περιφέρεια να αναφέρουν πως ελυσαν το πρόβλημα και η ΚΤΕΛ ΑΕ δεν διακόπτει τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών, γνωρίζουμε όμως πολύ καλά πως η λύση αυτή είναι προσωρινή

Το σοβαρό αυτό ζήτημα είναι η συνέχεια του προβλήματος που υπήρχε στην αρχή της σχολικής χρονιάς και η λύση που δόθηκε τότε, ήταν και πάλι προσωρίνη, κάτω από την πίεση των  μαζικών κινητοποιήσεων των μαθητών, των Συλλόγων Εκπαιδευτικών, των Εργατικών Σωματείων και των Συλλόγων Γονέων του νομού, και όχι επειδή πραγματικά «κόπτονται» για την ουσιαστική επίλυση του προβλήματος. Μάλιστα σε ερώτηση που κατέθεσε το Κ.Κ.Ε στη Βουλή στις 24/9, η απάντηση που λάβαμε στις 14/11, 1,5 μήνα μετά , ήταν  ότι δεν είναι αρμόδιο το Υπουργείο Παιδείας-Έρευνας και Θρησκευμάτων αλλά η Περιφέρεια και το Υπουργείο Εσωτερικών.

Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι  δεν θέλουν να λύσουν το οξύτατο πρόβλημα της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών  κάνοντας ουσιαστικά μπαλάκι τις ευθύνες Υπουργείο-Περιφέρεια-ΚΤΕΛ φορτώνοντας για ακόμη μια φορά το βάρος στις πλάτες της λαϊκής οικογένειας .

Και αυτό γιατί η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προωθεί μια σειρά από εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις, όπως η υποχρηματοδότηση για την Παιδεία κ.λπ., καθώς θέλει το σχολείο να συμβαδίζει με τις εξελίξεις στην οικονομία, στην παραγωγή, με τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Το ΚΚΕ απαιτεί να υπάρχει  δημόσιος φορέας με δωρεάν και ασφαλή μεταφορά με κατάλληλα διαμορφωμένα μέσα μετακίνησης που μπορεί να λύσει το πρόβλημα και θα πρέπει να γίνεται με τέτοιον τρόπο, ώστε να μη χρειάζεται να ταλαιπωρούνται στο κρύο ή στη βροχή, φορτωμένοι με τις υπέρβαρες τσάντες 1 ή και περισσότερες ώρες, πριν και μετά το ξεκίνημα των μαθημάτων.

Εδώ και τώρα με ευθύνη κυβέρνησης, Περιφέρειας και όλων των εμπλεκομένων φορέων να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα, να μην διακοπεί η μεταφορά των μαθητών, να μην ταλαιπωρούνται γονείς και μαθητές" 

Τ.Ε ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ