Δ. Σφυρής: 35 μέρες χωρίς γιατρούς και φάρμακα οι προσφυγές σε ξενοδοχείο της Ερμιονίδας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Δ. Σφυρής: 35 μέρες χωρίς γιατρούς και φάρμακα οι προσφυγές σε ξενοδοχείο της Ερμιονίδας

Νοέμβριος 28, 2018 - 17:05

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Αναπάντητα τα αιτήματα για επίλυση των προβλημάτων του δήμου που σχετίζονται με ελλείψης στους τομείς υγείας και κοινωνικής μέριμνας και επιλογή της Ερμιονίδας, όταν άλλοι δήμοι διαθέτουν νοσοκομεία, κοινωνικές δομές και εξειδικευμένο προσωπικό!!! Πολλαπλασιάζονται οι ανησυχίες μετά την διάγνωση μεταδοτικής νόσου- Αυξήθηκε ο αριθμός των προσφύγων και κατά πληροφορίες σχεδιάζεται ο ερχομός και άλλων. 

Ο Δήμος χωρίς ενημέρωση από τα αρμόδια Υπουργεία και Οργανισμούς. Τα Υπουργεία Υγείας, Μεταναστευτικής Πολιτικής, το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης αδιαφορούν για τη διαμορφωθείσα κατάσταση. 

Πάνω από 20 γυναίκες, οι οποίες διανύουν περίοδο κύησης, χωρίς καμία μέριμνα. Πάνω από 150 παιδιά και πολλά από αυτά βρέφη και με ιώσεις στοιβάζονται στο ξενοδοχείο. Διαγνώστηκε μεταδοτική ασθένεια και το ΚΕΕΛΠΝΟ όχι μόνο δεν έχει στείλει τους γιατρούς, αλλά ούτε τα φάρμακα. Πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα και δεν έχουν γίνει ούτε οι απαραίτητες απολυμάνσεις, ούτε και τηρούνται οι κανόνες υγιεινής να περιοριστούν τα κρούσματα. 

Οι ελλείψεις του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου και του Δήμου μας σε κοινωνικές υποδομές αφήνουν αδιάφορη την Πολιτεία

Η υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου (έλλειψη παιδιάτρων, γυναικολόγων, καρδιολόγων, παθολόγων, νοσηλευτών, οδηγών ασθενοφόρων), αλλά και οι ελλείψεις που παρουσιάζει σ’ ό,τι αφορά σε αναλώσιμο υγειονομικό υλικό, το καθιστούν εδώ και χρόνια ανεπαρκές ως προς την κάλυψη των αναγκών του Δήμου μας.

Με την κρατούσα κατάσταση, μόνο για μεταναστευτική αλληλεγγύη και προστασία της ζωής των προσφύγων δεν μπορεί να μιλάει η Πολιτεία. Επείγει η Πολιτεία να τηρήσει τις υποχρεώσεις της και να μην επιβαρύνει καθημερινά περιοχές που δε διαθέτουν στοιχειώδεις υποδομές, όπως η Ερμιονίδα. 

Μια περιοχή που εδώ και χρόνια αφήνει αδιάφορη την εκάστοτε κυβέρνηση. Με τι κριτήρια επιλέχθηκε η Ερμιονίδα; όταν υπάρχουν περιοχές που έχουν και τις υποδομές και την χωρική ικανότητα και τα νοσοκομεία και τις κοινωνικές δομές και υποδομές;

ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. 

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας

Δημήτρης Σφυρής