Έκθεση με τη συλλογή έργων τέχνης της Φλωρίκας Κυριακοπούλου στο ΦΟΥΓΑΡΟ στην Αθήνα!

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Έκθεση με τη συλλογή έργων τέχνης της Φλωρίκας Κυριακοπούλου στο ΦΟΥΓΑΡΟ στην Αθήνα!

Νοέμβριος 30, 2018 - 17:42

Το ΦΟΥΓΑΡΟ, από την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018, ανοίγει στο κοινό τον νέο εκθεσιακό του χώρο, FOUGARO ATHENS 14, παρουσιάζοντας μια μεγάλη έκθεση από την FKP COLLECTION.

Η έκθεση αυτή περιλαμβάνει έργα των Marina Abramovic, Herbert Brandl, Sonia Edle von Hoessle, Meno Eytan, Herbert Mehler, Βλάση Κανιάρη, Λήδας Παπακωνσταντίνου, Κωνσταντίνου Παπαμιχαλόπουλου, Αλέξανδρου Σαρρηγεωργίου, Αντώνη Στάβερη, Μανώλη Χάρου και Αλέξανδρου Ψυχούλη.

Η επιμέλεια του χώρου και το curating της έκθεσης ανήκουν στην Φλωρίκα Π. Κυριακοπούλου.

Ο νέος εκθεσιακός χώρος συμπληρώνει τις πολιτιστικές δράσεις του Φουγάρου στο Ναύπλιο. Στεγάζεται στο εμβληματικό κτίριο με την υπογραφή του γραφείου Τομπάζη, επί της Εθνικής Οδού, στην Κάτω Κηφισιά. Με εύκολη πρόσβαση και άπλετο parking, ο εκθεσιακός του χώρος καλύπτει 500 τμ και έχει ύψος 5,5 μ, καθιστώντας τον ιδανικό για μεγάλες εκθέσεις και άλλες εκδηλώσεις.

Στο ίδιο κτίριο στεγάζονται από το 2017 και τα γραφεία του Φουγάρου στην Αθήνα.

        FKP COLLECTION

Πρόκειται για τη συλλογή έργων τέχνης της Φλωρίκας Π. Κυριακοπούλου που ξεκίνησε πριν 40 περίπου χρόνια.

Περιλαμβάνει έργα κατά βάση Σύγχρονης και Μοντέρνας Τέχνης δημιουργών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Επεκτείνεται προς τα πίσω στο χρόνο με επιλεγμένα έργα από τις αρχές του 20ου αιώνα.

H συλλογή περιέχει μία σημαντική ενότητα Αφρικάνικης Τέχνης και Τribal Αrt.  Συμπληρώνεται με μία σειρά από collectibles: κεραμικά, αντικείμενα design, memorabilia, posters, vintage έπιπλα, υφαντά κ.α.

Η FKP COLLECTION αποτελεί την προσωπική ματιά της εικαστικού Φλωρίκας Π. Κυριακοπούλου. H  ίδια χρησιμοποιεί επίσης τα έργα αυτά ως πρώτη ύλη για να συνθέσει χώρους, περιβάλλοντα και εγκαταστάσεις. Τα έργα παίρνουν ζωή σε χώρους προσωπικούς, επαγγελματικούς και δημόσιους.

Έργα από τη συλλογή παρουσιάζονται συχνά στο ΦΟΥΓΑΡΟ στο Ναύπλιο.

Διευθυντής της FKP COLLECTION είναι ο Αλέξανδρος Ι. Στάνας.

Η συλλογή βρίσκεται στο στάδιο της τεκμηρίωσης και του προγραμματισμού των μελλοντικών δράσεων.