Μικροί και μεγάλοι έτρεξαν στη Καρυά (φωτο&βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Μικροί και μεγάλοι έτρεξαν στη Καρυά (φωτο&βίντεο)

Δεκέμβριος 02, 2018 - 13:18

φωτογραφία © eurokinissi Βασίλης Παπαδόπουλος

Artemisio Mountain Running 2018

Με πολλές συμμετοχές πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου ο 4ος αγώνας ορεινού τρεξίματος στο Αρτεμίσιο, που συνδιοργάνωσαν η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας,ο Σύλλογος Απανταχού Καρυωτών"Αρτεμίσιο" και ο σύλλογος Μαραθωνοδρόμων-Δρομείς Αργολίδας.

Την εκκίνηση του αγώνα έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσσος Χειβιδόπουλος. Μαζί του ήταν ο βουλευτής Γιάννης Μανιάτης , ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης  Βασίλης Σιδέρης και η περιφερειακή σύμβουλος  Ελένη Παναγιωτοπούλου.

Στις απονομές έδωσε το παρόν και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

Τάσσος Χειβιδόπουλος: Μια υπέροχη διοργάνωση με αφετηρία την μαγευτική Καρυά

''Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Απανταχού Καρυωτών και τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Αργολίδας διοργανώσαμε έναν από τους πιο όμορφους ορεινούς δρόμους στην Ελλάδα.
Ένας αγώνας δρόμου που έφερε εκατοντάδες ανθρώπους από όλη την χώρα και το εξωτερικό στην Καρυα, στην Αργολίδα.
Ένας άλλος δρόμος για την ανάπτυξη της Ορεινής Αργολίδας ανοίγει με την συμμετοχή όλων.
Ήδη η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας με την προσωπική συμβολή του Περιφερειάρχη ολοκλήρωσε την καταγραφή των μονοπατιών και ολοκληρώνει την μελέτη για το Ορειβατικό Πάρκο στην Χουνη.
Ο χειμερινός τουρισμός είναι η νέα αναπτυξιακή διέξοδος για την Καρυα και την ορεινή Αργολίδα.
Ευχαριστώ τον Σύλλογο , τους Μαραθωνοδρομους τους δρομεις τους εθελοντές και τους κατοίκους της Καρυας για το αγκάλιασμα της προσπάθειας μας.''

Ο Σύλλογος Απανταχού Καρυωτών “Το Αρτεμίσιο” συνδιοργάνωσε με την Περιφέρεια Πελοποννήσου-Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων - Δρομείς Αργολίδας, αγώνα ορεινού τρεξίματος και παράλληλες αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις, στο όρος ¨Αρτεμίσιο¨ και στον ορεινό παραδοσιακό οικισμό της Καρυάς.

Ο αγώνας περιλάμβανε τρεις διαδρομές διαφορετικής αποστάσεως, υψομετρικής διαφοράς και βαθμού δυσκολίας.

Την Mountain Running 25K η οποία είναι η κλασική διαδρομή του αγώνα μήκους 25χλμ και 1600μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς. Η φύση της διαδρομής του αγώνα είναι τεχνική (ειδικά στο κομμάτι της κορυφής), απαιτεί καλή φυσική κατάσταση, είναι δυνητικά εκτεθειμένη σε απότομες αλλαγές του καιρού στα ψηλότερα σημεία του βουνού και απευθύνεται σε καλά προπονημένους δρομείς με ανάλογη εμπειρία ορεινών αγώνων.

Την Trail Running 10K η οποία διατηρεί όλα τα χαρακτηριστικά αυτού που ονομάζουμε trail running. Με μήκος 10χλμ και θετική υψομετρική διαφορά 900μ. απευθύνεται σε όλους και θεωρείται ιδανική για την εισαγωγή σας στο ορεινό τερέν.

Την Fun Running 2K η οποία είναι μια εύκολη διαδρομή συνολικού μήκους 2χλμ, καθαρά ψυχαγωγική αλλά και εκπαιδευτική. Στόχος της είναι να φέρει τους μικρούς μας φίλους σε επαφή με την φύση και να τους εξοικειώσει με τις εναλλακτικές μορφές δράσεων και αθλητισμού. Επίσης να αναδείξει όλες εκείνες τις ευεργετικές ιδιότητες που παρέχει το φυσικό περιβάλλον στον άνθρωπο, αλλά και να κάνει γνωστή την παράδοση και την ιστορία του τόπου σε μικρούς και μεγάλους. Τέλος η διαδρομή πλαισιώθηκε με ένα σύνολο δράσεων που της έδωσαν ένα χαρακτήρα παιχνιδιού.

Αρχή και τέλος της κάθε διαδρομής ήταν η βάση της διοργάνωσης στην καταπράσινη κεντρική πλατεία του παραδοσιακού οικισμού της Καρυάς.

Επίσης στον χώρο λειτούργησε μικρή έκθεση προβολής τοπικών παραδοσιακών προϊόντων. (φωτογραφίες βίντεο © eurokinissi Βασίλης Παπαδόπουλος)

Βίντεο 4ος αγώνας ορεινού τρεξίματος στο Αρτεμίσιο εκκίνηση,τερματισμός,απονομές https://youtu.be/-Y7Q-ReXneo

Βίντεο απονομές και δήλωση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη  https://youtu.be/5SFkFO7K6Z4

ArgolidaPortal.gr Καρυά Αργολίδας: 4ος αγώνας ορεινού τρεξίματος στο Αρτεμίσιο

ArgolidaPortal.gr Καρυά Αργολίδας- Τατούλης 4ος αγώνας ορεινού τρεξίματος στο Αρτεμίσιο