Κινητοποίηση ΟΑΣΠΠ στην Τρίπολη στις 12 Δεκέμβρη

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Κινητοποίηση ΟΑΣΠΠ στην Τρίπολη στις 12 Δεκέμβρη

Δεκέμβριος 10, 2018 - 14:16

φωτογραφία © eurokinissi αρχείο

Συνάδελφοι, για 3η συνεχή χρονιά καταστρέφεται η παραγωγή μας από τον δάκο. Σε πολλές περιοχές η ζημιά είναι ολοκληρωτική που πολλοί συνάδελφοι, μικροί παραγωγοί ,δεν θα βγάλουν ούτε το λάδι για το σπίτι τους. Οι ευθύνες γίνονται "μπαλάκι" μεταξύ κυβέρνησης - Περιφέρειας ενώ εμείς καταστρεφόμαστε. Με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής, έχουν περικοπεί στο 1/3 οι δαπάνες για τη δακοκτονία και την ίδια στιγμή υπάρχει η παράλογη παρακράτηση του 2% επί του τζίρου των παραγωγών για τη δακοκτονία. Η περιφερειακή αρχή έχει τεράστιες ευθύνες για την καθυστέρηση των ψεκασμών. Το πρόγραμμα δακοκτονίας ξεκίνησε με 2 μήνες καθυστέρηση, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ελεγχθούν οι πληθυσμοί του δάκου και να χαθεί μεγάλο μέρος της παραγωγής πολύ πριν ξεκινήσει η περίοδος της συγκομιδής.

H μεγάλη μείωση της παραγωγής σε συνδυασμό με τη λεηλασία του ισχνού εισοδήματός μας, την υψηλή φορολογία μέσω των «τεκμηρίων διαβίωσης», τα δεκάδες χαράτσια και τις πολύ μεγάλες ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ, μαθηματικά μας οδηγούν στο ξεκλήρισμα. Το 2018 υπάρχει η επιστημονική γνώση και η τεχνογνωσία για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του δάκου. Εμπόδιο είναι οι πολιτικές των κυβερνήσεων διαχρονικά που στηρίζουν τους μεγαλοαγρότες, τους επιχειρηματίες και τους μεγαλέμπορους, ξεκληρίζοντας το μικρό και μεσαίο κλήρο. Η νέα αναθεωρημένη ΚΑΠ για το διάστημα 2021-2017 με την οποία συμφωνούν ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΚΙΝΑΛ ενισχύει αυτή τη κατεύθυνση.

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Nα εξασφαλιστεί ενιαία πανελλαδικά, ολοκληρωμένη επιστημονικά άρτια και ασφαλής εφαρμογή του προγράμματος της δακοκτονίας με ευθύνη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και των υπηρεσιών του. Να μην ιδιωτικοποιηθεί το πρόγραμμα της δακοκτονίας που θα έχει τραγικές επιπτώσεις στους ελαιοπαραγωγούς.

Να εξασφαλισθούν τα αναγκαία κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη δακοκτονία και να καταργηθεί η εισφορά του 2% για τους μικρομεσαίους ελαιοπαραγωγούς.

Να γίνουν άμεσα προσλήψεις όλου του απαραίτητου επιστημονικού - τεχνικού προσωπικού, στις αρμόδιες υπηρεσίες με εξασφάλιση και των απαραιτήτων μέτρων προστασίας.

Nα αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ στο 100% της ζημιάς από το δάκο χωρίς πρόσθετα ασφάλιστρα οι ελαιοπαραγωγοί.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12/12/2018 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΣΤΙΣ 16:00