Ομιλία Γ. Μανιάτη στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό 2019

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ομιλία Γ. Μανιάτη στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό 2019

Δεκέμβριος 13, 2018 - 20:20

φωτογραφία eurokinissi

 Τελευταίο μνημονιακό προϋπολογισμό της μακροβιότερης μνημονιακής κυβέρνησης, χαρακτήρισε ο Γιάννης Μανιάτης, τον προϋπολογισμό 2019, μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής. Στη διάρκεια της ομιλίας του έκανε μια αξιολόγηση της πορείας του Πρωθυπουργού, κ. Α. Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς τον ως ηλικιακά νέο πολιτικό, αλλά απελπιστικά γερασμένο πολιτικά κι εκφραστή των πιο παρακμιακών στιγμών της Μεταπολίτευσης. Αναφέρθηκε επίσης στο σκάνδαλο της ΔΕΠΑ, το μείζον θέμα ηθικής τάξης, όπως είπε, και πρόσθεσε ότι περιμένει τον Πρωθυπουργό να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση που του έχει καταθέσει, σχετικά με το τι γνώριζε και τι δεν γνώριζε για τον κ. Μ. Πετσίτη, που όπως αποδεικνύεται, εγκαταβιούσε στα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου. Αναφερόμενος στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, είπε ότι μοιάζει εσώκλειστη σε ένα πολιτικό ίδρυμα αλαζονείας, αυταρέσκειας, διχασμού και απομονωτισμού από το διεθνές περιβάλλον. Κλείνοντας την ομιλία του, αναφέρθηκε στην Πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για το Δημογραφικό, τονίζοντας τη βαθιά του πεποίθηση, ότι υπάρχει ελπίδα, υπάρχει θετική διέξοδος σ’ αυτόν τον τόπο, αν υπάρχουν σοβαρές πολιτικές Αλλαγές.

Α. Προϋπολογισμός 2019
> Τελευταίος μνημονιακός προϋπολογισμός της μακροβιότερης μνημονιακής κυβέρνησης στον οποίο καταγράφεται: α) ο πρωταθλητισμός της Ελλάδας στη φορολογία ανάμεσα σε όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ, β) η αύξηση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο μέσα στο 2018 κατά 3.000.000.000€, γ) η μείωση του ποσού των συντάξεων κατά 280.000.000€, δ) η μείωση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης από 206.000.000€ το 2014, στα μόλις 55.000.000€ σήμερα. Ενώ, δεν καταγράφεται τίποτα απολύτως α) για να έρθουν νέες επενδύσεις στη χώρα και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, β) για να χτυπηθεί το λαθρεμπόριο καυσίμων. Το 2014 είχαν γίνει 4.000 έλεγχοι και το 2017 έγιναν μόλις 800.
> Το «Ολιστικό Πρόγραμμα» του ΣΥΡΙΖΑ ήταν υποτίθεται το μεσομακροπρόθεσμο πρόγραμμα για να πάει η χώρα μετά τα μνημόνια. Δεν έχω ακούσει ποτέ τους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ να το αναφέρουν. Υπάρχει καμιά συσχέτιση αυτού του προϋπολογισμού με αυτό το δήθεν «όραμα» με το οποίο και πάλι εξαπάτησε ο ΣΥΡΙΖΑ τους πολίτες; Εργαλειοποίηση των βασικών θεσμών της πολιτείας, μέχρι και της Αναθεωρήσεως του Συντάγματος, εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης, με τον μεγαλύτερο αριθμό Εξεταστικών και Προανακριτικών Επιτροπών που έχει οργανώσει ποτέ οποιαδήποτε κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια.

> Β. Αλέξης Τσίπρας: Ηλικιακά νέος πολιτικός, αλλά απελπιστικά γερασμένος πολιτικά: Είναι ένας Πρωθυπουργός που εκφράζει τις πιο παρακμιακές στιγμές της Μεταπολίτευσης. Δημοσίευμα της κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΥΓΗΣ, με ημερομηνία 30.9.2011, ανέφερε: «Αλ. Τσίπρας: Η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας σημαίνει εσχάτη προδοσία. Προειδοποίηση προς τους πλιατσικολόγους που ετοιμάζονται να πάρουν κοψοχρονιά όλη τη χώρα». Συνεχίζει απλά και μόνο με την υποψία – δημοσιογραφική πληροφορία ότι κάτι θα γινόταν με τη δημόσια περιουσία. «Ποιος πρωθυπουργός ή υπουργός μπορεί να βάλει την υπογραφή του σε ένα τέτοιο σχέδιο εκποίησης του δημόσιου πλούτου; Εάν μια τέτοια επιλογή δεν σημαίνει εσχάτη προδοσία για τον ελληνικό λαό και για την πατρίδα, τότε τι είναι η προδοσία»; δήλωνε ο κ. Τσίπρας. Τώρα που αυτός τα εκχώρησε όλα στο υπερταμείο αποικιοκρατίας, τι λέει;
> Επειδή αφορά όλους εμάς που σταθήκαμε όρθιοι και πατριωτικά στα δύσκολα χρόνια του πρώτου μνημονίου το 2011 και δεν γίναμε γενίτσαροι για να πάμε όπως άλλοι στην ανοιχτή αγκαλιά του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ και να αποκτήσουμε υπουργικές καρέκλες κι επειδή αφορά επίσης όλους αυτούς τους απλούς αγωνιστές σε κάθε χωριό, σε κάθε καφενείο, που υπερασπίστηκαν τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη. Περιμένουμε τώρα, στο τέλος της πρωθυπουργικής θητείας του κ. Τσίπρα, έστω, για λόγους ιστορίας, να ζητήσει μια συγγνώμη.

> Γ. Σκάνδαλο ΔΕΠΑ: Μείζον θέμα ηθικής τάξης. Πριν μια εβδομάδα, κατέθεσα επίκαιρη ερώτηση προς τον κ. Πρωθυπουργό και τον καλώ να απαντήσει τι γνώριζε για το πιο μεγάλο σκάνδαλο του τελευταίου διαστήματος, το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ. Σήμερα αποκαλύπτεται, μετά και την αμήχανη, εκκωφαντική σιωπή του Μεγάρου Μαξίμου, ότι ο κ. Πετσίτης, συμμαθητής και κολλητός του κ. Ν. Παππά, δεν ήταν απλώς δίπλα σε έναν υπουργό. Εγκαταβιούσε στα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου. Άρα, ο κ. Πρωθυπουργός, το Μέγαρο Μαξίμου, οφείλει να απαντήσει αν είναι αληθείς ή όχι, οι καταγγελίες του κομματικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΠΑ, του κ. Κιτσάκου, ότι έπαιρνε εντολές και οδηγίες από τον κ. Πετσίτη. Επιπλέον, η δικαιοσύνη έχει χρέος να εμπλουτίζει πάντα τις δικογραφίες με ό,τι νεώτερο έρχεται σε σχέση με τέτοιου είδους θέματα.

> Δ. Κυβέρνηση εσώκλειστη σε πολιτικό ίδρυμα αλαζονείας, αυταρέσκειας, διχασμού και απομονωτισμού από το διεθνές περιβάλλον: Η Ευρώπη δίπλα μας κλυδωνίζεται, καίγεται, τα «κίτρινα γιλέκα» του Μακρόν, το AfD της Γερμανίας, το Brexit της Μέι, ο Σαλβίνι στην Ιταλία, τα πάντα καταρρέουν. Είμαστε απελπιστικά μόνοι μας και δυστυχώς και απολύτως αθωράκιστοι από πλευράς οικονομίας. Πού είναι η μεγάλη συζήτηση που έπρεπε να έχει ξεκινήσει με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης για το αύριο της Ευρώπης και της χώρας μας; Αμηχανία, μηδενική απάντηση. Είμαστε μόλις 3 χρόνια πριν τον εορτασμό των 200 ετών από την ύπαρξη του νεώτερου ελληνικού κράτους και βλέπουμε μια κυβέρνηση που ρυθμίζει επιχειρηματικά συμφέροντα και που στο επίπεδο της κοινωνίας με τα διάφορα επιδόματα ελεημοσύνης έχει οδηγήσει τους ανθρώπους στην απελπισία, στη συλλογική κατάθλιψη και στην παραίτηση ότι κάτι μπορεί να γίνει σ’ αυτόν τον τόπο. Στην παραίτηση από την ελπίδα για το αύριο.

> Ε. Υπάρχει θετική διέξοδος – Πρόταση ΚΙΝΑΛ για Δημογραφικό: Πριν 2 μέρες, στην αίθουσα της Γερουσίας, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, κα. Φ. Γεννηματά, παρουσίασε τη δεσμευτική πολιτική πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας, το δημογραφικό. Κάθε χρόνο η Ελλάδα γίνεται μικρότερη κατά 35.000 Έλληνες. Προτείνουμε 4 πολύ συγκεκριμένα μέτρα:
>
>     Τα 3 πρώτα χρόνια του νέου επαγγελματία, μηδέν φορολογία και μηδέν ασφαλιστικές εισφορές για σύνταξη.
>     Για κάθε 100€ που προσλαμβάνει ένας επαγγελματίας έναν νέο, θα φοροαπαλλάσσεται κατά 150€, ώστε με την κατά 50% αύξηση της φοροαπαλλαγής του, να έχει κίνητρο να προσλάβει νέους ανθρώπους
>     Ολοήμερα δημοτικά σχολεία, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί σε όλη τη χώρα, ώστε οι μητέρες να ξέρουν ότι έχουν διασφαλίσει τα παιδιά τους μέχρι τα 12 έτη τους
>     Φοροαπαλλαγή για 2 χρόνια ή μείωση του ΕΝΦΙΑ, για κάθε νέο ζευγάρι
>
> Επειδή ζούμε στον καιροσκοπικό διπολισμό ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, θέλουμε το Κίνημα Αλλαγής στις επόμενες εκλογές να αποκτήσει το ρυθμιστικό ρόλο, ώστε να έχουμε πολιτική Αλλαγή και αλλαγή πολιτικής στη χώρα.

Δείτε εδώ το video της ομιλίας του Γ. Μανιάτη.