Ο Δήμος Άργους Μυκηνών στηρίζει εμπράκτως τα ΑμΕΑ-Τα υπόλοιπα εξυπηρετούν την αντιπολίτευση

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών στηρίζει εμπράκτως τα ΑμΕΑ-Τα υπόλοιπα εξυπηρετούν την αντιπολίτευση

Δεκέμβριος 14, 2018 - 12:50

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών στηρίζει πολύπλευρα και στην πράξη τα ΑμΕΑ. Χωρίς να το βροντοφωνάζει προσπαθεί να δώσει λύσεις στην καθημερινότητα τους, να δημιουργήσει χώρους και προσβάσεις κατάλληλους για την μετακίνηση τους στο Άργος και σε όλες τις κοινότητες.

Έχουμε αγαστή συνεργασία τόσο με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών-Παράρτημα Β.Α. Πελοποννήσου τόσο και με το Σύλλογο «ΟΔΥΣΣΕΙΑ-Σύλλογος ΑμεΑ, γονείς, κηδεμόνες, φίλοι Νομού Αργολίδας» και τους ενισχύουμε παντοιοτρόπως.

Είμαστε η μοναδική δημοτική αρχή, που δώσαμε έμφαση και ορίσαμε τόσες θέσεις στάθμευσης ΑμΕΑ, σε όλους τους κεντρικούς δρόμους ώστε να διευκολύνεται για όλους η πρόσβαση στο κέντρο.

Τελευταία μας προσπάθεια, η οποία στέφθηκε με επιτυχία, η ένταξη της πράξης και η έγκριση από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης του έργου «Προμήθεια και εγκατάσταση μη μόνιμων υποδομών σε παραλίες του δήμου Άργους Μυκηνών για την εξυπηρέτηση των ΑμΕΑ και άλλων κατηγοριών ατόμων με περιορισμένη κινητικότητα» στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020».

Επίσης, σε σύντομο χρονικό διάστημα ο δήμος Άργους Μυκηνών θα συμβάλει στην αγορά μικρού λεωφορείου προσβάσιμου σε αναπηρικά αμαξίδια του Συλλόγου ΑμΕΑ «ΟΔΥΣΣΕΙΑ».

Σχετικά λοιπόν με το «θέμα» που ανέδειξε συμπολίτης μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την πινακίδα για την πρόσβαση των ΑμΕΑ στο γεφυράκι της πλατείας, αυτή τοποθετήθηκε κατόπιν εγγράφου της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Πελοποννήσου και προέκυψε με την εγκεκριμένη τροποποίηση της μελέτης εφαρμογής και της υψομετρικής.

Σύμφωνα με το έγγραφο της υπηρεσίας «η πρόσβαση και η διέλευση των ΑμΕΑ στην πλατεία δεν παρεμποδίζεται από τη γέφυρα γιατί υπάρχουν ανοικτές προσβάσεις γύρω από την υδατοδεξαμενή.» Ο θόρυβος λοιπόν που επιχειρήθηκε, ανεπιτυχώς, να δημιουργηθεί πέφτει παταγωδώς στο κενό και δημιουργήθηκε καθαρά για αντιπολιτευτικούς λόγους.

Δελτίο Τύπου