Παρουσίαση ιστορικής μελέτης «Ιστορία του Ναυπλίου – Ξενοκρατία (1212 – 1822)»

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Παρουσίαση ιστορικής μελέτης «Ιστορία του Ναυπλίου – Ξενοκρατία (1212 – 1822)»

Δεκέμβριος 21, 2018 - 23:22

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018 παρουσιάστηκε  στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο, η ιστορική μελέτη ΄΄Ιστορία του Ναυπλίου – Ξενοκρατία (1212 – 1822)΄΄ του  Δημήτρη Κ. Οικονομόπουλου.
 Στο βιβλίο του ο Δημήτρης Κ. Οικονομόπουλος μελετά την Ιστορία του Ναυπλίου μιας συγκεκριμένης εποχής – της περιόδου των 610 χρόνων που η πόλη τελούσε συνεχώς υπό την εναλλασσόμενη κυριαρχία των Φράγκων, των Βενετών και των Τούρκων.
Η έκδοση του βιβλίου χρηματοδοτήθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, τον Δήμο Ναυπλίου και τον Προοδευτικό Σύλλογο Ναυπλίου ΄΄Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ΄΄.
Ομιλητές ήταν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και ο Αρχαιολόγος χρήστος Πιτερός.
Το διαχρονικό ταξίδι που  πρόσφεραν οι ομιλητές παρακολούθησαν μέλη και φίλοι του Συλλόγου  ΄΄Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ΄΄, οι βουλευτές Γιάννης Μανιάτης, Γιάννης Ανδριανός, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσσος Χειβιδόπουλος, ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος,ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Βασίλης Σιδέρης, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Σαρρής, ο δημοτικός σύμβουλος Μπάμπης Αντωνιάδης και ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Γκόνης. (φωτογραφίες eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)