H Eρμιονίδα μας εύχεται χρονιά πολλά με κάλαντα από όλη την Ελλάδα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

H Eρμιονίδα μας εύχεται χρονιά πολλά με κάλαντα από όλη την Ελλάδα

Δεκέμβριος 24, 2018 - 14:09

Μια αξέχαστη Χριστουγεννιάτικη γιορτή, μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση, είχαμε την τύχη και την χαρά να παρακολουθήσουμε, το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, στον πολυχώρο ARTIKI στην Ερμιονίδα.

 Η παράσταση διοργανώθηκε από την Χορευτική ομάδα Ερμιόνης, που έκλεισε ήδη 5 χρόνια δημιουργίας υπό την καθοδήγηση, το πάθος και το μεράκι του Κωστή Σκούρτη.

 Ο στόχος είναι πάντοτε η διάδοση της Ελληνικής λαογραφίας και των Ελληνικών παραδοσιακών χορών.

 Η χορευτική ομάδα αριθμεί ήδη 150 μέλη και ο εμπνευσμένος δάσκαλος Κωστής Σκούρτης υπηρετεί την Ελληνική παράδοση με γνώση στην τέχνη του χορού και στο τραγούδι, επικοινωνώντας και αναδεικνύοντας την πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά.

 Το θέμα της παράστασης αφορά μια παρέα παιδιών που βγαίνουν να πουν τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα, όμως έρχονται αντιμέτωποι με τις κλειστές πόρτες  των νοικοκυραίων.

 Σύντομα όμως οι πόρτες ανοίγουν κι ακούμε κάλαντα Κερκυραικά, Κοζάνης, Αίγινας, Ικαρίας, Καλύμνου, Ηπείρου, Θράκης και άλλα πολλά, από όλα σχεδόν τα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας.

 Ένα πολύχρωμο ζωντανό χοροθέατρο με χορογραφική μουσική και ενδυματολογικά στοιχεία από την κάθε περιοχή της χώρας.

 Ο Σκούρτης ο Δημήτρης, ο αδελφός του Κωστή, γεμάτος από εκείνον τον σπάνιο συνδυασμό  νεανικού ενθουσιασμού και καλλιτεχνικής ωριμότητας, μαζί με όλη την χορευτική ομάδα Ερμιονίδας, δημιούργησαν μια πανέξυπνη Χριστουγεννιάτικη παράσταση.

 Μικροί και μεγάλοι παρακολουθήσαμε μαγεμένοι το Χριστουγεννιάτικο κλίμα σε όλη την Ελλάδα, που παρουσιάσθηκε με σεβασμό και αγάπη στην παράδοση.

ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ: * Κερκυραικά   κάλαντα           * Κάλαντα Πόντου

  • Κάλαντα Κοζάνης                   * Κάλαντα Καλύμνου
  • Κάλαντα Αίγινας                      * Κάλαντα Καππαδοκίας
  • Κάλαντα Ηπείρου                     *Κάλαντα Β. Θράκης
  • Κάλαντα Κρήτης                         *Κάλαντα Ικαρίας
  • Κάλαντα Θράκης                         * Κάλαντα Χίου

ΧΟΡΕΨΑΝ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΑ:  Αγγέλης Κώστας, Βόντα Σωτηρία, Βουβαλάρη Βάσω, Δημαράκη Βασιλική, Δημαράκη Μαργαρίτα, Δημαράκη Ματίνα, Θανασιά Κωνσταντίνα, Καλαμαρά Μαρία, Καραμάνη Μαριτίνα, Κομμά Εβίτα, Κοτταρά Ρουμπίνη, Κρινή Καλομοίρα, Κωνσταντάτος Γιώργος, Λαμπίρη Μαρία, Μαγδαλινού Δεσποινα, Μάρκου Μάρκος, Μουδάκη Γιώτα, Μπαλής Θανάσης, Ντουνέτα Τέτα, Σαρδελή Υρώ, Σαρρή Δήμητρα, Στάικου Αποστολία, Σκούρτη Ελένη, Σκούρτης Κωστής, Τσιάγκα Έλενα, Φλεβαράκη Δήμητρα.

 

ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ (ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΑ): Αμοιρίδης Θέμης, Ιωάννου Μαρία, Κατζουρίδης Ερμόλαος, Λαμπαδιάρη Ανδριάννα, Πολάκη Στεφανία, Σκούρτης Δημήτρης, Στεργίου Δανάη, Τσιμάρα Βάγια, Φιλιπιτζή Σελήνη.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΒΡΑΔΥ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ