Τατούλης: Με 1,5 εκατομμύρια ευρώ κάνουμε πράξη το νέο κτίριο του συσσιτίου της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου (φωτο&βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τατούλης: Με 1,5 εκατομμύρια ευρώ κάνουμε πράξη το νέο κτίριο του συσσιτίου της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου (φωτο&βίντεο)

Ιανουάριος 09, 2019 - 17:20

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Το συσσίτιο της Ευαγγελίστριας στο Ναύπλιο επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019,συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τάσσο Χειβιδόπουλο ,τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες Κ. Νικολάκου και Β. Σιδέρη ,τον περιφερειακό σύμβουλο Γ. Σαρρή και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Δ. Πλατή, Κ. Καραγιάννη και Αν. Γανώση.

Ο Περιφερειάρχης συνομίλησε για ώρα με τους εθελοντές και τους ευχαρίστησε για την μεγάλη προσφορά τους. Παράλληλα ανακοίνωσε πως η θεμελίωση  του νέου κτιρίου του Συσσιτίου Ευαγγελίστριας που θα μπορεί να σιτίζει περισσότερους από 350 συμπολίτες μας, θα γίνει στις 24 Μαρτίου 2019 από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του ο Π. Τατούλης συναντήθηκε και με ομάδα φοιτητών  από το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Rutgers University του New Jersey, που στο πλαίσιο του μαθήματος προσφερόμενης κοινωνικής υπηρεσίας, επισκέφτηκαν το Ναύπλιο και το συσσίτιο της Ευαγγελίστριας και  μαγείρεψαν για τους  άπορους.

«Εξασφαλίσαμε 1,5 εκατομμύριο ευρώ για το νέο κτίριο του συσσιτίου του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου και μάλιστα πάρα πολύ γρήγορα, κάτι το οποίο δεν ήταν αναμενόμενο» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την επίσκεψή του στην υφιστάμενη δομή την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2018.  

«Η αλληλεγγύη δεν είναι ένα χαρακτηριστικό που προσδιορίζεται τοπικά ή γεωγραφικά, αλλά είναι μια πανανθρώπινη αξία, την οποία έχουμε αποδείξει ότι εμείς οι Πελοποννήσιοι, εμείς οι Έλληνες τις σεβόμαστε ιδιαίτερα» σημείωσε ο κ Τατούλης και πρόσθεσε ότι «στέλνουμε ένα μήνυμα, ένα συμβολισμό. Ότι στις σύγχρονες κοινωνίες ο εθελοντισμός αποτελεί την ειδοποιό διαφορά της πολιτισμικής κοινωνίας. Είναι η ανάδειξη ενός πολιτισμικού μεγέθους που έχουμε ανάγκη στη χώρα μας σε αυτή τη χρονική συγκυρία».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επαίνεσε δημόσια όλους τους εθελοντές και τις εθελόντριες που συμβάλλουν με τις δικές τους δυνάμεις, δαπανώντας μάλιστα χρήματα από το οικογενειακό τους χαρτοφυλάκιο και προσωπικό και οικογενειακό τους χρόνο.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον εφημέριο του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας, παπά Λευτέρη. «Είναι ένας άνθρωπος δραστήριος, ένας άνθρωπος που ταυτίζεται με το συσσίτιο, ένας άνθρωπος που καταναλώνει συνεχώς τις δυνάμεις του για την καλύτερη ποιότητα προσφοράς υπηρεσιών στους πολίτες μας, ιδιαίτερα σε αυτούς που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική θέση. Αυτό είναι ιδιαιτέρως επαινετό».

«Δεν είναι χώρος ελεημοσύνης ο χώρος εδώ, αλλά χώρος αλληλεγγύης» και επαίνεσε την οργανωμένη προσπάθεια της Εκκλησίας να προσφέρει κοινωνικό έργο. «Είναι μία από τις πολλές δομές που έχουμε αναπτύξει στην Πελοπόννησο με πρωτεργάτη την ίδια την Εκκλησία. Αν δεν υπήρχε η Εκκλησία μας οι κοινωνικές μας δομές θα ήταν εξαιρετικά ανήμπορες να προσφέρουν όσα προσφέρουν στην Περιφέρειά μας και ιδίως στους πάσχοντες συμπολίτες μας. Αυτή είναι η απάντηση σε όλους αυτούς που με ιδεοληψίες προσπαθούν να δημιουργούν συνεχώς προσκόμματα στην εξέλιξη της κοινωνίας. Ευτυχώς η κοινωνία μας είναι δοκιμασμένη σε τέτοια φαινόμενα και έχει τις δικές της δυνάμεις να απαντά, με ηρεμία, σύνεση και συνεννόηση».

«Είμαστε εδώ όλοι μας, το σύνολο της περιφερειακής αρχής για να στείλει το μήνυμα μαζί με τους εθελοντές, ότι ο εθελοντισμός είναι μια ανάπλαση της ίδιας της ψυχής μας, είναι η αναπτέρωση των ελπίδων και των προσδοκιών μας και πάνω απ’ όλα είναι η προσωπική μας Θέωση» δήλωσε ακόμα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε ακόμη ότι στις 24 Μαρτίου 2019 θα μπουν τα θεμέλια για τη βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων και του μηχανολογικού εξοπλισμού αυτής της σπουδαίας δομής. «Μετά από αυτά που θα κάνουμε, η δυνατότητα προσφοράς ημερησίων γευμάτων τουλάχιστον σε πρώτη φάση θα μπορεί να διπλασιαστεί. Παράλληλα θα δημιουργήσουμε και άλλες υπηρεσίες υγείας και πρόληψης, που θα συνθέτουν μια ολοκληρωμένη δομή κοινωνικής προσφοράς στους πάσχοντες συνανθρώπους μας».      

Βίντεο  https://youtu.be/8FAW4V_64B0

       

 

ArgolidaPortal.gr Επίσκεψη Τατούλη στο συσσίτιο της Ευαγγελίστριας στο Ναύπλιο