«Εις το όνομα… της καρέκλας!»

Time to read
less than
1 minute
Read so far

«Εις το όνομα… της καρέκλας!»

Ιανουάριος 15, 2019 - 20:47

Της Σόνιας Τάνταρου – Κρίγγου Δικηγόρου, Πολιτευτή Αργολίδος της ΝΔ

 

Οι τίτλοι τέλους στην κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι μόνο εικονικοί. Τσίπρας και Καμμένος προέβησαν σε ένα σκηνοθετημένο διαζύγιο που αποτελεί «στάχτη στα μάτια» της κοινής γνώμης και συνιστά τεράστια κοροϊδία στην πολιτική νοημοσύνη των Ελλήνων. Το επιθυμητό αποτέλεσμα ένα και μοναδικό: το πολιτικό αυτό μόρφωμα να κερδίσει κι άλλο χρόνο παραμονής στην εξουσία.

 

Η αυλαία αυτής της θεατρικής παράστασης κλείνει υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Αλέξη Τσίπρα, με πρωταγωνιστή το φερέφωνό του Πάνο Καμμένο, και με δευτεραγωνιστές τους «γυρολόγους» βουλευτές που αποφάσισαν να διαπραγματευτούν τις προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες τους και την καρέκλα τους, με μια ακόμη εντυπωσιακή κωλοτούμπα. Βουλευτές που αλλάζουν κόμμα και πεποιθήσεις για μια καρέκλα υπουργού ή μια θέση σε ψηφοδέλτια.

Ο Πρωθυπουργός εμφανίζεται αποφασισμένος να μείνει γαντζωμένος στην καρέκλα του Μαξίμου, επιδιώκοντας να αποσπάσει από τη Βουλή την πλειοψηφία που θα του επιτρέψει να συνεχίσει να απολαμβάνει ο ίδιος και οι άνθρωποι του τους καρπούς της εξουσίας και από την άλλη να υλοποιήσει τις υποχρεώσεις που ανέλαβε γύρω από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο «Μακεδονομάχος» αρχηγός των ΑΝ.ΕΛ. στην πραγματικότητα στηρίζει τον κ. Τσίπρα και την κυβέρνηση, δίνοντας τον αριθμό των βουλευτών που χρειάζεται για να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης, ενώ ο ίδιος κρατά τους ΑΝ.ΕΛ. με πέντε βουλευτές για να έχει κοινοβουλευτική ομάδα και φυσικά για να μην απολέσει το προνόμιο της αρχηγικής παρουσίας του στη Βουλή... και κάπως έτσι οι δύο πρώην κυβερνητικοί εταίροι μένουν ευχαριστημένοι.

Ωστόσο η επιτυχία ή αποτυχία μιας παράστασης κρίνεται πάντα από το χειροκρότημα των θεατών. Και σε αυτή τη περίπτωση, η εγκυρότερη επιδοκιμασία μιας κυβέρνησης είναι αυτή που γίνεται την ώρα της κάλπης. Η φαρσοκωμωδία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δε θα λάβει κανένα χειροκρότημα, δε θα λάβει ψήφους. Η ελληνική κοινωνία έχει εκφράσει πολλάκις την έντονη αποστροφή της τόσο με τις παραχωρήσεις προς τα Σκόπια όσο και με την παραμονή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην πολιτική σκηνή της χώρας.

Είναι επικίνδυνο άνθρωποι που μπερδεύουν την πολιτική με το «Δελφινάριο» να αποφασίζουν για την εξωτερική πολιτική της χώρας και τη ζωή των Ελλήνων. Είναι καταστροφικό να μας κυβερνά ένας περιφερόμενος θίασος ξεδιάντροπων πολιτικάντηδων που δεν διστάζουν μπροστά σε οτιδήποτε, προκειμένου να παραμείνουν γαντζωμένοι στην εξουσία.

Η κυβέρνηση μπορεί να βρει μερικούς ακόμη μήνες ζωής, έχει, όμως, χάσει για πάντα την εμπιστοσύνη των πολιτών. Τους οποίους εξοργίζει ακόμα περισσότερο με τις μεθοδεύσεις αυτών των ημερών.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θέλουν  δουλειές, θέλουν ευκαιρίες, θέλουν ασφάλεια. Θέλουν καλύτερα εισοδήματα. Θέλουν καλύτερα σχολεία και νοσοκομεία. Οι αγωνίες επιβίωσης απαξιωμένων πολιτικών προσώπων δεν έχουν καμία σχέση με τις πραγματικές αγωνίες των πολιτών.  Αυτά δεν μπορεί να τα εξασφαλίσει μια «Κυβέρνηση κουρελού». Αλλά μόνο μια σταθερή κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή.

Οι εκλογές το συντομότερο δυνατό είναι ο μόνος τρόπος για να βγούμε από τη σημερινή παρακμιακή κατάσταση. Η πολιτική αλλαγή είναι προϋπόθεση για να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη στην οικονομία και τους δημοκρατικούς μας θεσμούς. Με μια νέα Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη που θα πάει τη χώρα μπροστά.