Υποψήφια για 10 Όσκαρ η ταινία «The favourite» του Γιώργου Λάνθιμου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Υποψήφια για 10 Όσκαρ η ταινία «The favourite» του Γιώργου Λάνθιμου

Ιανουάριος 22, 2019 - 19:18

Αν υπάρχει ένα μεγάλο φαβορί για τα Οσκαρ αυτό είναι, μαζί με το «Roma» του Αλφόνσο Κουαρόν, το «The Favourite» («Η ευνοούμενη») του Γιώργου Λάνθιμου!

Στην ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων το πρωί της Τρίτης στο Λος Αντζελες (τοπική ώρα), η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου άκουσε δέκα φορές το όνομά της. Αλλες τόσες, το άκουσε και το ασπρόμαυρο δράμα του μεξικανού σκηνοθέτη. Ο ίδιος ο έλληνας κινηματογραφιστής είναι υποψήφιος για Οσκαρ Σκηνοθεσίας, ενώ το φιλμ είναι μεταξύ αυτών που θα διεκδικήσουν το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

Με τη φόρα από τις Χρυσές Σφαίρες υποψήφια για Οσκαρ α’ γυναικείου ρόλου είναι η Ολίβια Κόλμαν. Επίσης, υποψήφιες για Οσκαρ β’ γυναικείου ρόλου είναι η Ρέιτσελ Βάις και η Εμα Στόουν. Οι υποψήφιοι για Οσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας. Από αριστερά: Αλφόνσο Κουαρόν, Πάβελ Παβλικόφσκι, Ανταμ ΜακΚέι, Σπάικ Λι και ο Γιώργος Λάνθιμος (Reuters) Η ταινία του έλληνα σκηνοθέτη είναι επίσης υποψήφια στις κατηγορίες πρωτότυπου σεναρίου (Τόνι ΜακΝαμάρα και Ντέμπορα Ντέιβις), μοντάζ (Γιώργος Μαυροψαρίδης), φωτογραφίας (Ρόμπι Ράιαν) και κοστουμιών (Σάντι Πάουελ).

Ο έλληνας σκηνοθέτης είχε ξαναπατήσει το κόκκινο χαλί των Οσκαρ το 2011, καθώς η ταινία του «Κυνόδοντας», ήταν υποψήφια για το Οσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης. Αυτή τη φορά, επιστρέφει ακόμη πιο θριαμβευτικά, επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά που ήθελαν την «Ευνοούμενη» να είναι από τις αγαπημένες της Ακαδημίας, ενώ οι υποψηφιότητες καλύτερης σκηνοθεσίας και καλύτερης ταινίας, είναι οι δύο βασικές, τις οποίες ονειρεύεται από μικρός, κάθε σκηνοθέτης. Η τελετή απονομής των Οσκαρ 2019, θα πραγματοποιηθεί στις 24 Φεβρουαρίου.

ΠΗΓΗ: protagon.gr