Λαϊκή Συσπείρωση Άργους: Ψήφισμα συμπαράστασης στους απλήρωτους εργαζόμενους και αγροτές της βιομηχανίας GEFRA - Φραγκίστας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Λαϊκή Συσπείρωση Άργους: Ψήφισμα συμπαράστασης στους απλήρωτους εργαζόμενους και αγροτές της βιομηχανίας GEFRA - Φραγκίστας

Ιανουάριος 24, 2019 - 09:25

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης ''Λαϊκής Συσπείρωσης'' Δήμου Άργους Μυκηνών, σχετικά με το ψήφισμα συμπαράστασης και στήριξης στους απλήρωτους εργαζόμενους και αγροτές της βιομηχανίας GEFRA - Φραγκίστας:

 Σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο δεν ψήφισε το πλαίσιο πάλης του εκλεγμένου με τη Λαϊκή Συσπείρωση γιατί δεν θεώρησαν, όπως είπαν, σωστό να καταδείξουν τους υπαίτιους για την απληρωσιά των εργαζομένων κ των αγροτών, με αποτέλεσμα να θέλει να στηρίξει μόνο τα αιτήματα αποπληρωμής τους και χωρίς να συζητήσει κανένα άλλο μέτρο στήριξης.
Αποδεικνύεται με τη στάση τους αυτή ότι η «δήθεν» συμπαράσταση τους είναι ψεύτικη «κάνοντας πλάτες» στην επιχείρηση «Φραγκίστας» γιατί αποκρύβουν τους υπαίτιους για αυτή την κατάσταση.
Οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί αγρότες, η λαϊκή οικογένεια του δήμου Άργους-Μυκηνών να βγάλουν τα συμπεράσματα τους για το ρόλο της πλειοψηφίας του δημ. Συμβουλίου και να μην πιστέψουν τις όποιες υποσχέσεις τους γιατί  κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας της λαϊκής οικογένειας δεν έχει πάρει.

 ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ GEFRA – ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ

Εδώ και περίπου 2 μήνες οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο «Φραγκίστα» είναι σε κινητοποιήσεις προκειμένου να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, τα οποία αναλύονται σε άδεια και επίδομα από την περίοδο του πορτοκαλιού, τα δεδουλευμένα των μηνών Σεπτέμβρη και Οκτώβρη από την περίοδο του σταφυλιού καθώς επίσης και το δώρο Χριστουγέννων. Η επιχείρηση επικαλείται δυσκολία πληρωμών, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα έβγαλε κέρδη με τη σέσουλα στην πλάτη των εργατών και καθορίζοντας χαμηλές τιμές στα προϊόντα των αγροτών.
Η επιχείρηση, εκμεταλλευόμενη όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο,  με το οποίο είχαν εξοπλίσει τους εργοδότες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, συνεχίζει με νέες αντεργατικές ανατροπές που της εξασφάλισε η σημερινή κυβέρνηση, αλλά και Ε.Ε., για φθηνούς και υποταγμένους εργάτες και θυσίες δίχως τέλος στο βωμό της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των βιομηχάνων.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζητά από το δημοτικό συμβούλιο να εκδώσει ψήφισμα στήριξης στους απλήρωτους εργαζόμενους και στους αγρότες που έδωσαν τα προϊόντα τους στο «Φραγκίστα», διεκδικώντας μαζί τους

Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.
Πληρωμή όλων των χρωστούμενων στους αγρότες από την πώληση των προϊόντων τους
Μέτρα στήριξης  όλων των εργαζομένων από την πολιτεία για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι την επαναλειτουργία του εργοστασίου.
Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας όλων των εργαζομένων ανεξαρτήτου εργασιακής σχέσης.
Καθώς επίσης και να αναλάβει πρωτοβουλίες για την έμπρακτη και ουσιαστική στήριξή τους.

Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
του Δήμου Άργους- Μυκηνών
ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ