Ομιλία Γ. Μανιάτη στη Βουλή για την Συμφωνία των Πρεσπών

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ομιλία Γ. Μανιάτη στη Βουλή για την Συμφωνία των Πρεσπών

Ιανουάριος 24, 2019 - 20:43

φωτογραφία eurokinissi

Εθνικά επιζήμια χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Βουλευτής Αργολίδας του ΚΙΝΑΛ, καθ. Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, διευκρινίζοντας ότι το Κίνημα Αλλαγής θα την καταψηφίσει. Ο Γ. Μανιάτης κατηγόρησε τον Α. Τσίπρα ότι την ιστορική στιγμή που η Ελλάδα είχε όλα τα γεωπολιτικά πλεονεκτήματα με το μέρος της, τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα για την πατρίδα, ακριβώς όπως έπραξε και με τα μνημόνιά του.

  «Η υπάκουη σε ξένες εντολές κυβέρνηση Τσίπρα, εκχώρησε αυτό που ζητούσε από το 2008 ο Γκρουέφσκι. Ζητούσαν χώρα Βόρεια Μακεδονία, γλώσσα Μακεδονική, ταυτότητα Μακεδονική. Τα πήραν και τα τρία, με υπογραφή Α. Τσίπρα», τόνισε ο Γ. Μανιάτης και κατέθεσε το απόρρητο τηλεγράφημα, με ημερομηνία 29 Ιουλίου 2008, της πρέσβεως των ΗΠΑ στα Σκόπια, που αποκάλυψαν τα Wikileaks.

Αναφερόμενος στη νέα δήθεν κεντροαριστερή μεταμόρφωση του Α. Τσίπρα, προκειμένου να φορέσει το προσωπείο του δήθεν ηγέτη της προοδευτικής παράταξης, και στις ώρες που σπαταλά μπροστά στον καθρέπτη, υποδυόμενος τον Ανδρέα Παπανδρέου, είπε ότι τον μεγάλο πολιτικό ηγέτη δεν τον κάνουν οι  υποκριτικές τεχνικές και πρόβες, αλλά το φορτίο των γνώσεων, το εύρος των παραστάσεων, το σύνολο της ζωής του, των εμπειριών, των επιτευγμάτων του εντός κι εκτός πολιτικής.

Είπε χαρακτηριστικά: «Ο καθηγητής Οικονομικών των μεγαλύτερων ξένων Πανεπιστημίων Ανδρέας Παπανδρέου, απέχει έτη φωτός από έναν ασύγνωστο και ολίγιστο άνθρωπο. Που τυπικά έχει πτυχίο Μηχανικού, αλλά αγνοεί ότι η στροφή των 360ο είναι προς την ίδια κατεύθυνση και όχι προς την αντίθετη.
Γιατί ο Ανδρέας Παπανδρέου άνοιξε το δρόμο για να υπάρξει στη χώρα μεσαία τάξη. Αντίθετα, ο Α. Τσίπρας κατέστρεψε τη μεσαία τάξη.
Γιατί ο Ανδρέας Παπανδρέου δημιούργησε  το κοινωνικό κράτος. Αντίθετα, ο Α. Τσίπρας αποδόμησε το κοινωνικό κράτος.
Γιατί ο Ανδρέας Παπανδρέου εξέφρασε και υπηρέτησε τον Προοδευτικό Πατριωτισμό. Αντίθετα, ο Α. Τσίπρας ξεπουλάει ό,τι ζητά ο προστάτης του, ξένος παράγοντας. Από το σύνολο της δημόσιας περιουσίας  και τα 2.330 Μνημεία πολιτισμού της χώρας, μέχρι το Μακεδονικό.
Γιατί ο Ανδρέας Παπανδρέου διαμόρφωσε τη στρατηγική της  Εθνικής Λαϊκής Ενότητας, τη στρατηγική της εθνικής συμφιλίωσης. Αντίθετα, ο Α. Τσίπρας στηρίζεται στο διχασμό, τις άθλιες συναλλαγές  και τις αποστασίες.
Γιατί πάνω απ' όλα, ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε συναίσθηση της ιστορικής ευθύνης του ηγέτη. Όπως καταγράφηκε στην ιστορική ομιλία του στη Βουλή, για την Ενδιάμεση Συμφωνία με τα Σκόπια, το Νοέμβριο του 1995. Αντίθετα, ο Α. Τσίπρας λειτουργεί τυχοδιωκτικά, διαμορφώνει την πιο δυσώδη κατάσταση της Μεταπολίτευσης, εκμεταλλεύεται τη δύσκολη στιγμή για την πατρίδα και πασχίζει με νύχια και δόντια να κρατηθεί στην εξουσία».

Ακολουθεί το κείμενο της ομιλίας του Γ. Μανιάτη:

«Η ελληνική Βουλή καλείται σήμερα να κυρώσει την εθνικά επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών.
Μια συμφωνία, που ανοίγει παράθυρο Σκοπιανού αλυτρωτισμού. 
Όπως και με τα μνημόνια, έτσι και με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Α. Τσιπρας τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα για την πατρίδα.
Παρέδωσε τα όπλα αμαχητί,
Πήρε μόνο ένα  φιλικό χτύπημα στην πλάτη, ως υπάκουος εκτελεστής εντολών του ξένου παράγοντα.
Την ιστορική στιγμή που η Ελλάδα είχε όλα τα γεωπολιτικά πλεονεκτήματα με το μέρος της.
Γιατί δεν είχε υπάρξει ποτέ τα τελευταία χρόνια τόσο ευνοϊκή συγκυρία για τα εθνικά δίκαια.
Να αποτελεί κορυφαία αμερικανική κι ευρωπαϊκή προτεραιότητα, η είσοδος της FYROM στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ως αποτρεπτικός παράγοντας της επέκτασης της ρωσικής επιρροής στα Βαλκάνια.
Η συμφωνία ανοίγει νέες πληγές, χωρίς να κλείνει τις παλιές.
Μέσα σε έναν βόρβορο καταγγελιών για χρηματισμούς, από τον μέχρι πρόσφατα κυβερνητικό εταίρο.
Με τον αρχιτέκτονα της Συμφωνίας, τέως υπουργό Εξωτερικών, να παραιτείται μετά πολλών επαίνων.
Τελικά, η υπάκουη σε ξένες εντολές κυβέρνηση Τσίπρα, εκχώρησε αυτό που ζητούσε από το 2008 ο Γκρουέφσκι.
Σύμφωνα με το απόρρητο τηλεγράφημα της πρέσβεως των ΗΠΑ στα Σκόπια, που αποκάλυψαν τα Wikileaks.
Ζητούσαν χώρα «Βόρεια Μακεδονία», γλώσσα «Μακεδονική», ταυτότητα «Μακεδονική».
Τα πήραν και τα τρία, με υπογραφή Α. Τσίπρα.
Με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία», να παραμένει από την πρώτη στιγμή, σκέτο «Μακεδονία»
Καταθέτω για τα πρακτικά το σχετικό εμπιστευτικό τηλεγράφημα της πρεσβείας των ΗΠΑ, με ημερομηνία 29 Ιουλίου 2008.
Ήδη, με ευθύνη Τσίπρα, έχει συντελεστεί η επιχειρηματική απόσυρση της Ελλάδας από τα Βαλκάνια.
Και η παραχώρηση ζωτικού χώρου στα αντίστοιχα Τουρκικά, Γερμανικά, Αμερικανικά συμφέροντα.
Δυστυχώς, θα ακολουθήσει η απαγόρευση του όρου «Μακεδονικός», για όλα τα ελληνικά προϊόντα.
Η Συμφωνία των Πρεσπών δεσμεύει τη χώρα στο άρθρο 2, να μην αντιταχθεί με κανένα τρόπο στην ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ.
Ακόμη και αν ένα κεφάλαιο, όπως τα εμπορικά σήματα, ή τα αγροτικά προϊόντα, ή η ενέργεια, περιλαμβάνουν ρυθμίσεις επιβλαβείς για τα ελληνικά συμφέροντα.
Αλυσσοδένουν τη χώρα για τα επόμενα χρόνια, ευνουχίζοντας βασικά δικαιώματά μας ως κράτος - μέλος.
Ο κ. Τσίπρας αντί να διαμορφώσει πλαίσιο εθνικής συνεννόησης και ισχυρής πατριωτικής διαπραγματευτικής δύναμης, χρησιμοποίησε το θέμα ως εργαλείο, προκειμένου να πλήξει την αντιπολίτευση.
Με αποτέλεσμα, να σπάσει το αυγό του φιδιού με τους εγκληματίες νεοναζί της Χρυσής Αυγής να βγαίνουν ξανά τα σκοτεινά τους λαγούμια.
Έχει δώσει υποσχέσεις κι έχει πάρει ανταλλάγματα.
                Οπότε ξέρει και τι τον περιμένει, αν δεν κάνει τη δουλειά των εντολέων του.
Στη νέα του δήθεν κεντροαριστερή μεταμόρφωση, ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να φορέσει το προσωπείο του δήθεν ηγέτη της προοδευτικής παράταξης, έχει περάσει ώρες μπροστά στον καθρέπτη, υποδυόμενος τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Αγνοεί ότι τον μεγάλο πολιτικό ηγέτη δεν τον κάνουν οι  υποκριτικές τεχνικές και πρόβες.
Τον κάνουν το φορτίο των γνώσεων, το εύρος των παραστάσεων, το σύνολο της ζωής του, των εμπειριών, των επιτευγμάτων του εντός κι εκτός πολιτικής.
Ο καθηγητής Οικονομικών των μεγαλύτερων ξένων Πανεπιστημίων Ανδρέας Παπανδρέου, απέχει έτη φωτός από έναν ασύγνωστο και ολίγιστο άνθρωπο. Που τυπικά έχει πτυχίο Μηχανικού, αλλά αγνοεί ότι η στροφή των 360ο είναι προς την ίδια κατεύθυνση και όχι προς την αντίθετη.
Γιατί ο Ανδρέας Παπανδρέου άνοιξε το δρόμο για να υπάρξει στη χώρα μεσαία τάξη.
Αντίθετα, ο Α. Τσίπρας κατέστρεψε τη μεσαία τάξη.
Γιατί ο Ανδρέας Παπανδρέου δημιούργησε  το κοινωνικό κράτος.
Αντίθετα, ο Α. Τσίπρας αποδόμησε το κοινωνικό κράτος.
Γιατί ο Ανδρέας Παπανδρέου εξέφρασε και υπηρέτησε τον Προοδευτικό Πατριωτισμό.
Αντίθετα, ο Α. Τσίπρας ξεπουλάει ό,τι ζητά ο προστάτης του, ξένος παράγοντας. Από το σύνολο της δημόσιας περιουσίας  και τα 2.330 Μνημεία πολιτισμού της χώρας, μέχρι το Μακεδονικό.
Γιατί ο Ανδρέας Παπανδρέου διαμόρφωσε τη στρατηγική της  Εθνικής Λαϊκής Ενότητας, τη στρατηγική της εθνικής συμφιλίωσης.
Αντίθετα, ο Α. Τσίπρας στηρίζεται στο διχασμό, τις άθλιες συναλλαγές  και τις αποστασίες.
Γιατί πάνω απ' όλα, ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε συναίσθηση της ιστορικής ευθύνης του ηγέτη. Όπως καταγράφηκε στην ιστορική ομιλία του στη Βουλή, για την Ενδιάμεση Συμφωνία με τα Σκόπια, το Νοέμβριο του 1995.
Αντίθετα, ο Α. Τσίπρας λειτουργεί τυχοδιωκτικά, διαμορφώνει την πιο δυσώδη κατάσταση της Μεταπολίτευσης, εκμεταλλεύεται τη δύσκολη στιγμή για την πατρίδα και πασχίζει με νύχια και δόντια να κρατηθεί στην εξουσία.
Κύριοι Βουλευτές,
η Συμφωνία των Πρεσπών τραυματίζει, υπονομεύει και διασύρει τις προοδευτικές ιδέες.
Γιατί Προοδευτικό είναι το Πατριωτικό.
Δεν είναι προοδευτική μια λύση, που νομιμοποιεί την αποκλειστική χρήση της μακεδονικής ταυτότητας, γλώσσας κι εθνότητας στο κράτος των Σκοπίων.
Γιατί Προοδευτικό είναι το Δημοκρατικό.
Δεν είναι δημοκρατικός, ο αυταρχισμός, στην αντιμετώπιση των συλλαλητηρίων και κοινωνικών αντιδράσεων στη Συμφωνία.
Γιατί Προοδευτικό είναι να σέβεσαι τον πολιτικό πλουραλισμό. Να αντιμάχεσαι μόνο ιδεολογικά τα υπόλοιπα κόμματα.
Δεν είναι προοδευτικό να τα υπονομεύεις εσωτερικά, με αποστασίες πρόθυμων και χρήσιμων ηλιθίων, για τη  διαμόρφωση παραχαραγμένων πλειοψηφιών.
Γιατί Προοδευτικό είναι το Αληθινό και το Συνεπές.
Δεν είναι το ψευδές και το ανακόλουθο.
Απεμπόληση των μεγάλων διαπραγματευτικών πλεονεκτημάτων μας, αγνόηση της στρατηγικής της εθνικής συνεννόησης, βαριά εθνική  ήττα στο εθνικό θέμα των Σκοπίων.
Είναι η κορύφωση της κυβερνητικής αμετροέπειας, της ιστορικής άγνοιας, της διαπραγματευτικής ανικανότητας.
Η καταψήφιση αυτής της επιζήμιας συμφωνίας, είναι μονόδρομος και όποιος τη στηρίξει, αναλαμβάνει και τις ιστορικές του ευθύνες
Πρέπει να αφήσουμε πίσω το τοξικό και ταξικό μίσος.
Όλοι ξέρουμε ποιοι το έσπειραν ως ιδεολογία.
Μόνο η εμπιστοσύνη στη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη μπορεί να εγγυηθεί την εθνική συμφιλίωση και την πατριωτική επίλυση των εθνικών θεμάτων».
Δείτε εδώ το video της ομιλίας του Γ. Μανιάτη.

Δελτίο Τύπου