«Άδικος αποκλεισμός των κτηνοτρόφων της Αργολίδας από τις μειονεκτικές περιοχές και τις εξισωτικές αποζημιώσεις»

Time to read
less than
1 minute
Read so far

«Άδικος αποκλεισμός των κτηνοτρόφων της Αργολίδας από τις μειονεκτικές περιοχές και τις εξισωτικές αποζημιώσεις»

Ιανουάριος 31, 2019 - 17:08

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε σήμερα Αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σ. Αραχωβίτη με θέμα έγγραφη διαμαρτυρία των κτηνοτρόφων της Αργολίδας για τον άδικο αποκλεισμό από τις μειονεκτικές περιοχές και τις εξισωτικές αποζημιώσεις.

Το κείμενο της Αναφοράς έχει ως εξής:

«Με την παρούσα Αναφορά, σας κοινοποιώ συνημμένως έγγραφο του κτηνοτροφικού συλλόγου Δήμου Επιδαύρου Αργολίδας με θέμα τον άδικο αποκλεισμό ορεινών περιοχών της Αργολίδας από τη συμπερίληψη στις μειονεκτικές περιοχές που δικαιούνται εξισωτική αποζημίωση.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο, η πρόταση-απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για  αλλαγή του χάρτη των μειονεκτικών περιοχών «θα είναι η ταφόπλακα στις ζωές και στα οικονομικά μας, καθώς θα χαθεί ένα μικρό αλλά πολύτιμο εισόδημα που μας έδινε μια ανάσα. Βρισκόμαστε σε περιοχές άγονες όπου δεν έχουμε την δυνατότητα να έχουμε δεύτερα εισοδήματα, καθώς ασχολούμαστε αποκλειστικά με την κτηνοτροφία. Η ιδιομορφία και η ιδιαιτερότητα της περιοχής, μας αναγκάζει να αγοράζουμε τις τροφές και γενικότερα όλα όσα χρειαζόμαστε για τα ζώα μας, καθώς είμαστε μακριά από χορτολιβαδικές εκτάσεις όπου προσέφεραν επαρκή τροφή για τα ζώα μας. Στα παραπάνω καθημερινά προβλήματα προστίθενται και οι απαράδεκτες τιμές στο γάλα και το κρέας, που δε φτάνουν να καλύψουν τα βασικά μας έξοδα, αλλά ούτε το κόστος σίτισης και φροντίδας του κοπαδιού. Το υψηλό κόστος των ζωοτροφών, τα πανάκριβα δημητριακά και το χόρτο και η έλλειψη κάθε μέριμνας για την ενίσχυση αύξησης του ζωικού κεφαλαίου μας οδηγούν στον μαρασμό».

Προς τούτο, η επιστολή καταλήγει: «Σας ζητάμε να επαναφέρετε τον χάρτη όπως ήταν πριν τη διαβούλευση και να μας βοηθήσετε να επιβιώσουμε μέσα σε ένα πρωτοφανές εχθρικό οικονομικό περιβάλλον, που μέρα με τη μέρα οδηγεί όλο και πιο πολλούς εκτός επαγγέλματος. Ζητάμε από την κυβέρνηση επειγόντως μέτρα ουσίας που θα ανακουφίσουν τους παραγωγούς και που ταυτόχρονα θα δώσουν ώθηση σε έναν κλάδο που έχει πολλές δυνατότητες ανάπτυξης».

Τούτων δοθέντων, σας καλώ να εξετάσετε με τη δέουσα υπευθυνότητα τα διαλαμβανόμενα επιχειρήματα».