Παυλόπουλος από Ναύπλιο: Η διχόνοια και ο διχασμός μας στοίχισαν ακριβά

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Παυλόπουλος από Ναύπλιο: Η διχόνοια και ο διχασμός μας στοίχισαν ακριβά

Φεβρουάριος 01, 2019 - 22:10

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου κατά τις εκδηλώσεις εορτασμού του πολιούχου του Ναυπλίου Αγίου Αναστάσιου του Ναυπλιέως:

Το Ιστορικό Ναύπλιο, ιδίως κατά την σημερινή Εορτή του Πολιούχου του Αγίου Αναστασίου του Ναυπλιέως, εκπέμπει πολλά και εμβληματικά μηνύματα για την Πατρίδα μας, τον Λαό μας και το Έθνος μας.
I. Από τα μηνύματα αυτά ας αφουγκρασθούμε, μέσα σ’ αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία, εκείνο που αναβλύζει από τις ιερές παρακαταθήκες του Πρώτου Κυβερνήτη, του Ιωάννη Καποδίστρια, και από την ειδεχθή δολοφονία του εδώ, στο Ναύπλιο.
II. Εμείς, οι Έλληνες, έχουμε ιερό χρέος να υπερασπισθούμε, υπό όρους και συνθήκες αρραγούς ενότητας, τα Εθνικά μας Θέματα και τα Εθνικά μας Δίκαια, καθώς και την πρόοδο του Τόπου, κατ’ εξοχήν μέσ’ από την θωράκιση του Κοινωνικού Κράτους και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης.
III. Έχουμε, συνακόλουθα, εθνικό χρέος να μην ξεχνάμε, στο διηνεκές, πως ό,τι μεγάλο και σημαντικό το επιτύχαμε ενωμένοι, ενώ η διχόνοια και ο διχασμός μας στοίχισαν ακριβά, ακόμη δε και κομμάτια του Εθνικού μας Κορμού.
Χρόνια Πολλά.