Mε την πρώτη γιορτή πορτοκαλιού το Κιβέρι διευρύνει τις πολιτιστικές του εκδηλώσεις

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Mε την πρώτη γιορτή πορτοκαλιού το Κιβέρι διευρύνει τις πολιτιστικές του εκδηλώσεις

Φεβρουάριος 04, 2019 - 14:32

Στην γιορτή παραβρέθηκε ο βουλευτής Σύριζα Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας και ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσσος Χειβιδόπουλος

Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019 διοργανώθηκε στο Κυβέρι, στην όμορφη και λειτουργική αίθουσα «π. Γεώργιος Νταβέλος», η Γιορτή του Πορτοκαλιού από τον δραστήριο Πολιτιστικό Σύλλογο Κυβερίου «Γενέσιον».

Με την γιορτή αυτή ο Σύλλογος που πλαισιώθηκε και υποστηρίχτηκε και από τις υπόλοιπες ομάδες της κωμόπολης, (Χορευτικός Όμιλος Κυβερίου, Α.Ο. Ερμής Κυβερίου) εκτός από τις πολλές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες των κοινωνικών φορέων του Κυβερίου, (Αποκριάτικες τοπικές γιορτές, χορευτικές εκδηλώσεις, περιπάτους και ομιλίες), επικεντρώθηκε στη Γιορτή του Πορτοκαλιού στον τόσο ονομαστό καρπό της Αργολίδας.

 Έτσι δόθηκε η ευκαιρία με την ομιλία του Γεωργίου Ζακυνθινού, καθηγητή Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, να γίνουν γνωστά πολλά θέματα για την ποιοτική αξία του πορτοκαλιού και την καλλιέργεια του τόσο νόστιμου και ωφέλιμου καρπού- τοπόσημου της Αργολίδας.

 Ιδιαίτερα πρέπει να τονιστεί η συμμετοχή πολλών οικογενειών και κυρίως, κυριών της κωμόπολης, που ετοίμασαν πλούσια εδέσματα και γλυκά με βάση το πορτοκάλι, τα οποία στη συνέχεια, απόλαυσαν όλοι όσοι κατέκλυσαν τον πολυχώρο εκδηλώσεων.

 Η Γιορτή περιελάβανε επίσης έκθεση ζωγραφικής των μαθητών του Σχολείου, χορούς από την παιδική ομάδα του χορευτικού, προβολή ντοκυμαντέρ και λαχειοφόρο αγορά.

 Η Γιορτή έκλεισε με την επίδειξη μαγειρικής με πορτοκάλι, από τον πολύ γνωστό και επιτυχημένο μάγειρα κ. Δημήτρη Παπαζυμούρη, που ήλθε να δημιουργήσει και να αναδείξει παράλληλα τον τόπο καταγωγής του.

 Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας και άλλοι θεσμικοί παράγοντες.

 Χαιρετισμούς στην έναρξη της εκδήλωσης απηύθυναν ο π. Πέτρος Αθανασόπουλος, εφημέριος του Κυβερίου και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Κώστας Τσακίρης.