Λαϊκή Συσπείρωση Αργολίδας: Ελλείψεις στη Δασική και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Λαϊκή Συσπείρωση Αργολίδας: Ελλείψεις στη Δασική και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία

Φεβρουάριος 14, 2019 - 15:33

Την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019 αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με τη συμμετοχή των υποψήφιων Δημάρχων της Λαϊκής Συσπείρωσης για τους Δήμους Ναυπλιέων (Κ. Γκόνης) και Επιδαύρου (Ν. Μπουρδάκος) συναντήθηκαν με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δασών Αργολίδας κ. Πολίτη Γεώργιο.
Εκτέθηκαν οι θέσεις του ΚΚΕ για την προστασία των δασών και στη συνέχεια υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση της Δασικής Υπηρεσίας. Συζητήθηκε η προετοιμασία για την νέα αντιπυρική περίοδο, τα μέτρα πρόληψης πυρκαγιών και ιδιαίτερα η κατάσταση στις δασικές περιοχές υψηλής επικινδυνότητας -λόγω πυκνής βλάστησης πεύκης- στο Νομό Αργολίδας.
Ακόμα εκτέθηκε η αντίθεση του ΚΚΕ στους αποχαρακτηρισμούς δασικών και αναδασωτέων εκτάσεων για καπιταλιστικές επενδύσεις και θέση του ΚΚΕ για τους «Δασικούς Χάρτες» που ευνοούν την αλλαγή στη χρήση κυρίως δασικών εκτάσεων αλλά και αγροτικών, σε κατοικία, τουριστικές επιχειρήσεις και άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες.
Τέλος έγινε συζήτηση για τις ελλείψεις κύρια σε επιστημονικό προσωπικό που προκύπτουν με βάση το οργανόγραμμα της Υπηρεσίας (που ακόμα και αυτό είναι πίσω από τις πραγματικές ανάγκες), τα ζητήματα του τεχνικού και μηχανολογικού εξοπλισμού αλλά και τα προβλήματα των συμβασιούχων δασεργατών.
Το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση έχουν επανειλημμένα επισημάνει τις ελλείψεις τόσο στη Δασική όσο και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, έχουν αναδείξει τα προβλήματα στη Βουλή αλλά και στους Δήμους και την Περιφέρεια που έχουν ιδιαίτερη ευθύνη.  Θα συνεχίσουμε να βάζουμε στην πρώτη γραμμή τα πραγματικά λαϊκά προβλήματα και όλα τα ζητήματα που αφορούν την προστασία της ζωής του λαού και του περιβάλλοντος.

Δελτίο Τύπου