Δήμος Ναυπλιέων: Πρόγραμμα Open Mall - Ένα ακόμη σοβαρό βήμα στο μέλλον

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Δήμος Ναυπλιέων: Πρόγραμμα Open Mall - Ένα ακόμη σοβαρό βήμα στο μέλλον

Φεβρουάριος 15, 2019 - 11:09

φωτογραφία eurokinissi

Μετά από πολύμηνη και συγκροτημένη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής, ο Δήμος μας και σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο του Ναυπλίου, κατάθεσε έναν πλήρη και ολοκληρωμένο φάκελο διεκδικώντας να ενταχθεί στο πρόγραμμα Open Mall, χάρη στο οποίο συνολικό πόσο που ξεπερνά το 1,600,000€ θα επενδυθεί στην πόλη το αμέσως προσεχές διάστημα, εφόσον εγκριθεί.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο μεταξύ άλλων προσβλέπει στην τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας σε περιοχές εμπορικού ενδιαφέροντος και πιο συγκεκριμένα σε περιοχές με σημαντικούς πολιτιστικούς πόρους, οι οποίες διαθέτουν και τουριστική δυναμική, μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες και δράσεις που ωφελούν συνολικά και διαχρονικά την περιοχή. Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα προβλέπονται δράσεις όπως:

– Αισθητική, περιβαλλοντική και λειτουργική αναβάθμιση δημόσιων χώρων
– Σύστημα υπογειοποιημένων κάδων απορριμμάτων
– Ανάπτυξη συστημάτων ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο (wi fi)
– Ανάπτυξη «έξυπνων» συστημάτων παροχής πόσιμου νερού
– Εγκατάσταση ηλεκτρονικών πινακίδων Led
– Προμήθεια ηλεκτροκίνητου mini bus
– Άλλες δράσεις προβολής και επικοινωνίας των νέων δυνατοτήτων σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο

Η εφαρμογή του προγράμματος είναι σαφές πως θα βελτιώσει ακόμη περισσότερο την εικόνα της πόλης και θα την καταστήσουν ακόμη πιο γοητευτική στον επισκέπτη, ενώ παράλληλα θα συμβάλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της. Με τη χρήση «έξυπνων εφαρμογών» δημιουργείται μια ουσιαστική δυναμική, που θα επηρεάσει εξαιρετικά θετικά την τοπική οικονομία.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή έχει καιρό τώρα συνειδητοποιήσει την ανάγκη αξιοποίησης κάθε δυνατότητας που παρουσιάζεται και ενισχύει τους παραπάνω άξονες και έχει έμπρακτα προχωρήσει σε ουσιαστική συνεργασία με τις δυνάμεις της τοπικής αγοράς σε αυτή την κατεύθυνση (και όχι μόνο). Κινούμενη σε αυτή τη λογική προχώρησε και η από καιρό τώρα συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο του Ναυπλίου, προκειμένου να διεκδικηθεί η ένταξη της πόλης στο Πρόγραμμα Open Mall, η οποία θεωρείται σχεδόν βέβαιη. Μια εξέλιξη η οποία εφόσον ολοκληρωθεί, έρχεται να συμπληρώσει μια σειρά επίσης επιτυχημένων επιλογών και δράσεων, που έχουν αλλάξει ουσιαστικά το τοπίο στην πόλη του Ναυπλίου.

Στους δύσκολους καιρούς μας, ο ρόλος και η ευθύνη μιας Δημοτικής Αρχής είναι να ανοίγει δρόμους, να βρίσκει τις ευκαιρίες και να τις αξιοποιεί με σοβαρότητα και σχέδιο. Μόνο έτσι θα μπορέσει η τοπική κοινωνία να σταθεί όρθια και να προχωρήσει στην «Επόμενη Μέρα» με σιγουριά και αισιοδοξία. Και σε αυτόν τον τομέα ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος και η Δημοτική του Αρχή έχουν να επιδείξουν εντυπωσιακά επιτεύγματα.

 

Δελτίο Τύπου