Επιμελητήριο Αργολίδας: Με επιτυχία η παρουσίαση των νέων δράσεων του ΕΠΑνΕΚ για μικρές επιχειρήσεις

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Επιμελητήριο Αργολίδας: Με επιτυχία η παρουσίαση των νέων δράσεων του ΕΠΑνΕΚ για μικρές επιχειρήσεις

Φεβρουάριος 18, 2019 - 09:14

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το  απόγευμα της Τετάρτης 13 Φεβρουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητήριου Αργολίδας και σε συνεργασία με τη Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος  – Πελοποννήσου – Ηπείρου και Ιονίων Νήσων , εταίρο του ΕΦΕΠΑΕ  , η παρουσίαση των νέων δράσεων του ΕΠΑνΕΚ  «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις» και «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας Εμπόριο- Εστίαση- Εκπαίδευση », οι οποίες πρόκειται να «ανοίξουν» για υποβολές αιτήσεων στις 20 και 27 Φεβρουαρίου αντίστοιχα.

             Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος  του Επιμελητηρίου Αργολίδας κ. Φώτιος Δαμούλος,  ο οποίος αφού ευχαρίστησε τη Διευθύντρια της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Μάγδα Πετροπούλου και τα στελέχη κα Ιφιγένεια Τσούκα και   κ. Λουκά Σπηλιόπουλο για την παρουσία τους στην Αργολίδα με σκοπό την ενημέρωση των δυνητικών επενδυτών του νομού , τόνισε πως η μεγάλη συμμετοχή στην εκδήλωση δηλώνει την ανάγκη αλλά και την πρόθεση των επιχειρηματιών για νέες επενδύσεις , που θα εξασφαλίσουν την ανάπτυξη και τη βιωσιμότητά τους. Τέλος αναφέρθηκε ειδικά στην σημασία της δράσης που αφορά τους κλάδους του λιανικού εμπορίου και της εστίασης, οι οποίοι δεν είχαν συμπεριληφθεί σε καμία χρηματοδοτική δράση τα τελευταία χρόνια.

Στη συνέχεια η Διευθύντρια κα Πετροπούλου, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο για τη συνεργασία και τους παρευρισκόμενους για τη μεγάλη συμμετοχή, τονίζοντας την πολύ μεγάλη σημασία της ορθής ενημέρωσης των επενδυτών πριν την υποβολή της επενδυτικής πρότασης. Επίσης αναφέρθηκε στη σημασία πραγματοποίησης επενδύσεων οι οποίες συμβάλλουν στην ανάπτυξη της εκάστοτε περιοχής, εξασφαλίζοντας νέες θέσεις εργασίας  και κινητικότητα της αγοράς.

Κατόπιν οι εισηγητές παρουσίασαν τις βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής στην εκάστοτε δράση, τονίζοντας ειδικές λεπτομέρειες που απαρτίζουν τους σχετικούς οδηγούς και στη συνέχεια απάντησαν σε ερωτήσεις και επέλυσαν απορίες των παρευρισκομένων επί των συγκεκριμένων δράσεων. Τέλος τους κάλεσαν να μην διστάσουν να επικοινωνήσουν είτε με το κεντρικό γραφείο της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στην Πάτρα (τηλ. 2610-622711, 2610-622714),  είτε με το περιφερειακό γραφείο Αργολίδας , στο Επιμελητήριο Αργολίδας (Υπεύθυνη: Αναστασία Αρμενάκη 27510-67613 εσωτ. 5) προκειμένου να λάβουν περαιτέρω διευκρινίσεις.

O Πρόεδρος

Φώτιος Δαμούλος