Τάσος Τόκας: Να δοθεί η λίστα των έργων που έγιναν για την αποκατάσταση των ζημιών από την θεομηνία στο δήμο Ερμιονίδας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τάσος Τόκας: Να δοθεί η λίστα των έργων που έγιναν για την αποκατάσταση των ζημιών από την θεομηνία στο δήμο Ερμιονίδας

Φεβρουάριος 19, 2019 - 09:56

 

 

Με απόφαση του Υπ.Εσωτερικών  κ.Αλ. Χαρίτση  (Α.Π.:55332 /10-10-2018)    ο Δήμος Ερμιονίδας χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των 250.000,00 €,  για την πρόληψη και αντιµετώπιση ζηµιών και καταστροφών που προκλήθηκαν  από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν στις 29-09-2018.

Αυτό έγινε μετά από αίτημά του Δήμου και αφού έγινε  καταγραφή των ζημιών και  της ανάλυσης κόστους από την αρμόδια υπηρεσία σε συνεργασία με τους Προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Ερμιονίδας.

Τα χρήματα αυτά επιμερίστηκαν σε τρεις εργολαβίες:

 

Στο ΔΣ της 28ης -01-2019 κατά την συζήτηση του θέματος σχετικά με τις εγκρίσεις των Α.Π.Ε.( ανακεφαλαιωτικοί πίνακες εργασιών)   ενημέρωσα  το σώμα ότι τον Δεκέμβριο  του 2018  επισκέφτηκα την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και ζήτησα την λίστα των έργων που θα υλοποιούνταν με βάση την προτεραιότητα που είχε δώσει η υπηρεσία.

Στο ίδιο ΔΣ τόνισα ( παρόντως και του Δημάρχου) πως η παράταξή μας θα ψηφίσει  τους Α.Π.Ε.  με την προϋπόθεση να μας δοθεί η λίστα των έργων που έχουν γίνει αφού αυτό δεν είχε γίνει μέχρι τότε.

Όμως ακόμα και μέχρι σήμερα δεν έχουμε καμία λίστα με τα έργα που έχουν γίνει και για τις τρεις εργολαβίες και  η ευθύνη  για αυτό ανήκει αποκλειστικά στη δημοτική αρχή και προσωπικά στον Δήμαρχο αφού είναι ο πολιτικός προϊστάμενος όλων των υπηρεσιών του Δήμου Ερμιονίδας.

Ο Δήμαρχος μάλλον θεωρεί ότι η ενημέρωση των  επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και κατ΄επέκταση των δημοτών  για τα έργα που αφορούν στην αντιμετώπιση των ζημιών και καταστροφών που έπληξαν την περιοχή κατά τη θεομηνία της 29ης- 09-2018 για τις οποίες χρηματοδοτηθήκαμε με 250.000,00€ από το Υπ.Εσωτερικών δεν είναι κυρίαρχο θέμα.!!

Δεν τον ενδιαφέρει να μάθουν οι δημότες αν έχουν ολοκληρωθεί τα έργα για τις τρεις ξεχωριστές συμβάσεις καθώς να δώσει και αναλυτικά στοιχεία.

Τα έργα για την αντιμετώπιση και την πρόληψη ζημιών οφείλουν να έχουν προτεραιότητα με βάση την ικανοποίηση των αναγκών της κάθε περιοχής και να μην γίνονται εργαλείο στα χέρια κανενός. Σε αυτή την περίπτωση η δημιουργία μιας διαπαραταξιακής επιτροπής  κρίνεται απαραίτητη για την προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου Ερμιονίδας αλλά και των δημοτών.

Τάσος Τόκας 

Επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ

Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Ερμιονίδας