Τάσος Λάμπρου: ο δήμαρχος κ.Σφυρής σε δυο μήνες δεν προλαβαίνει να υλοποιήσει έργα που δεν έγιναν σε πέντε χρόνια

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τάσος Λάμπρου: ο δήμαρχος κ.Σφυρής σε δυο μήνες δεν προλαβαίνει να υλοποιήσει έργα που δεν έγιναν σε πέντε χρόνια

Φεβρουάριος 21, 2019 - 10:36

Δήμαρχε κ. Δ.Σφυρή
Όπως σας επισήμανα σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που είχε αποκλειστικό θέμα την ψήφιση του προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2019 ότι η κύρια προτεραιότητα σας στα πλαίσια εκτέλεση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος του οικονομικού έτους 2019 είναι η αποκατάσταση των κεντρικών δημοτικών και αγροτικών δρόμων του δήμου μας. Απαιτείται να αξιοποιηθούν, τόσο οι πόροι του δήμου που προέρχονται από την (ΣΑΤΑ) - έκτακτη επιχορήγηση όσο και χρηματοδοτήσεις που δόθηκαν από το υπουργείο στα πλαίσια της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης λόγω του φαινομένου των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν το δήμο μας και να δοθούν στην πλήρη αποκατάσταση του οδικού , δημοτικού και αγροτικού δικτύου.

Επειδή διανύουμε τους τελευταίους μήνες της παρούσας δημοτικής περιόδου απαιτείται να δείξετε ιδιαίτερη προσοχή στις προτεραιότητες σας , εμείς εγκρίναμε τις πιστώσεις, εσείς έχετε την αποκλειστική ευθύνη για την σωστή και άμεση εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών αποκατάστασης. Δεν θα ανεχτούμε λογικές μικροπολιτικής και εκλογικών εξυπηρετήσεων, ήδη έχουμε τις πρώτες καταγγελίες τις οποίες και αξιολογούμε.
Μια είναι η ευθύνη σας , η πλήρη αποκατάσταση κεντρικών – κύριων δημοτικών και αγροτικών δρόμων που ενώνουν γεωγραφικές ενότητες του δήμου μας και εξυπηρετούν το σύνολο των δημοτών αλλά και των μη μόνιμων κατοίκων του δήμου μας.

Επίσης εισερχόμαστε σιγά  –σιγά στην νέα τουριστική περίοδο (άνοιξη – καλοκαίρι 2019) ο δήμος απαιτείται να παρέχει όλες εκείνες τις υποδομές και τις υπηρεσίες στα πλαίσια της κατάλληλης προετοιμασίας του τόπου μας.
Άρα η αποκατάσταση του οδικού δημοτικού και αγροτικού δικτύου , οι αναγκαίες παρεμβάσεις στους οικισμούς των δημοτικών – τοπικών κοινοτήτων , σχεδιασμός για την αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων (για να μην έχουμε τα προβλήματα του καλοκαιριού του 2018) απαιτείται να είναι οι προτεραιότητες σας για τους επόμενους μήνες.

Όπως σας έχουμε επισημάνει και το κάναμε πράξη κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού ψηφίσαμε τις ανελαστικές δαπάνες για τον τομέα της καθαριότητας και των αναγκαίων τεχνικών έργων όμως θα είμαστε κατηγορητικά απέναντι σας σε λογικές μικροπολιτικού συμφέροντος, αναποτελεσματικότητας και κακοδιοίκησης.

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες

Τα τελευταία πέντε χρόνια , στα πλαίσια του θεσμικού μας ρόλου  ασκήσαμε τα καθήκοντά μας , ασκήσαμε μια δυνατή – δίκαιη αλλά και υπεύθυνη στάση προς όφελος του δήμου μας και των δημοτών του.
Ασκήσαμε αυστηρό έλεγχο στην διοίκηση του δήμου, στηρίξαμε όπου ήταν απαραίτητο τις αναγκαίες και τις σωστές αποφάσεις και πάντοτε είχαμε τις δικές μας προτάσεις τις οποίες καταθέταμε στο δημόσιο διάλογο.
Καλώ τον δήμαρχο κ. Δ. Σφυρή να παρουσιάσει τις προτεραιότητες του για το τεχνικό πρόγραμμα του 2019, σε δυο μήνες δεν προλαβαίνει να υλοποιήσει έργα που δεν έγιναν στα τελευταία πέντε χρόνια. Προηγούνται τα αναγκαία , άρα κύριο μέλημα του η αποκατάσταση του οδικού δημοτικού δικτύου.

Τάσος Λάμπρου
Δημοτικός Σύμβουλος Ερμιονίδας
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ.
Υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιονίδας