Άργος: Άσκηση προσομοίωσης συμβάντος με μαζικές απώλειες υγείας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Άργος: Άσκηση προσομοίωσης συμβάντος με μαζικές απώλειες υγείας

Φεβρουάριος 22, 2019 - 21:03

Το Δ.ιεκ Άργους και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (ΠΜΣ) της Ιατρικής Σχολής “Παγκόσμια Υγεία – Ιατρική των καταστροφών” διοργανώνουν, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας και την υποστήριξη του Δήμου Άργους Μυκηνών άσκηση προσομοίωσης συμβάντος με μαζικές απώλειες υγείας, το Σάββατο, 2 Μαρτίου 2019 και ώρα 10:00΄, στον λόφο της Ασπίδας, στο Άργος.

Η άσκηση έχει σκοπό να εκπαιδεύσει τους σπουδαστές Διασώστες – πληρώματα ασθενοφόρου στην επείγουσα προνοσοκομειακή αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών και παράλληλα να αναδείξει τον κρίσιμο ρόλο των εμπλεκόμενων υπηρεσιών ασφαλείας (Πυροσβεστική, Αστυνομία, Πολιτική Προστασία, Εθελοντικές Ομάδες).

Αν θέλετε να συμμετάσχετε στην άσκηση και να παρακολουθήσετε βιωματικά τη διαχείριση κρίσης, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στον ρόλο του υποτιθέμενου “θύματος” που θα λάβει ιατρική φροντίδα από τους εξειδικευμένους ιατρούς του ΠΜΣ, τους διασώστες και τις εθελοντικές ομάδες.

Συμμετοχές στον υπερσύνδεσμο: https://goo.gl/forms/kjDK0ZAGIhcC7D6V2

Λάβετε υπόψη σας ότι θα χρειαστεί να βρίσκεστε στον χώρο νωρίτερα από τις 10:00′ προκειμένου να ενημερωθείτε για τον προκαθορισμένο ρόλο σας, να σας υποδειχτεί η θέση και να δεχτείτε το αντίστοιχο στον ρόλο σας μακιγιάζ αναπαράστασης τραύματος. Κατά τη διάρκεια της άσκησης θα φέρετε καρτελάκι με κωδικοποιημένο ιατρικά το υποτιθέμενο τραύμα.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να αναλάβετε τον ρόλο του ψυχολογικά πληγέντος, δε θα φέρετε μακιγιάζ και θα σας διανεμηθεί φυλλάδιο με ερωτήσεις που θα σας υποβάλει η ψυχολόγος.
Σε περίπτωση συμμετοχής σας, θα ενημερωθείτε αναλυτικά με προσωπικό email για τον ρόλο σας.

Ο διευθυντής του ΔΙΕΚ Άργους
Δελής Φίλιππος

Ημερομηνία: 
Σάββατο, 2 Μάρτιος, 2019 - 10:00