Ο υποψήφιος δήμαρχος Ναυπλιέων Κώστας Γκόνης για το αποχετευτικό δίκτυο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ναυπλιέων Κώστας Γκόνης για το αποχετευτικό δίκτυο

Φεβρουάριος 25, 2019 - 20:16

Κατά τις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις διαπιστώσαμε ότι παρουσιάζεται το φαινόμενο,  ορισμένα φρεάτια, του Κεντρικού Αποχετευτικού Αγωγού, που οδηγεί τα λύματα της πόλης του Ναυπλίου στο βιολογικό, να υπερχειλίζουν και τα λύματα να χύνονται ελεύθερα στην ευρύτερη περιοχή της παραλιακής και του υγροβιότοπου.

Οι συνέπειες από το γεγονός αυτό είναι τεράστιες, πρώτα γιατί τα λύματα αποτελούν εστίες μόλυνσης με απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία και δεύτερο  δημιουργείται τεράστια ρύπανση στο περιβάλλον.

Σε έγγραφο που υποβάλαμε  στην αρμόδια Δ.Ε.Υ.Α. Ναυπλίου   ενημερώσαμε για το πρόβλημα και την καλέσαμε να το αντιμετωπίσει.

Στην  απάντησή της η ΔΕΥΑΝ μας ενημερώνει ότι, αρμόδια για τη λειτουργία του κοινού βιολογικού καθαρισμού Άργους, Ναυπλίου είναι η Δ.Ε.Υ.Α. Άργους- Μυκηνών και το πρόβλημα δημιουργείται γιατί η ΔΕΥΑ Α-Μ όταν βρέχει, παρακωλύει ( έως διακόπτει)  τη διοχέτευση των λυμάτων του Ναυπλίου στο βιολογικό, για την προστασία όπως λέει από πλημμύρες.

Αυτό είναι πρωτοφανές. Δηλαδή η ΔΕΥΑ ΑΡ-Μ εμποδίζει τη διοχέτευση των λυμάτων του Ναυπλίου στο βιολογικό και δημιουργεί αυτό το τεράστιο πρόβλημα δηλαδή να ρυπαίνει το περιβάλλον, τον υγροβιότοπο, τη θάλασσα και να δημιουργεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Ο βιολογικός καθαρισμός αντί να προστατεύει το περιβάλλον και την υγεία δημιουργεί ο ίδιος πρόβλημα.

Δε μας αρκούν οι υποσχέσεις ότι θα δρομολογήσουν την επίλυση του προβλήματος.

Πότε; Όταν θα ξαναβρέξει; Πόσο καιρό υπάρχει αυτό το πρόβλημα;

Την ευθύνη τη φέρει αποκλειστικά ο δήμος.  

Τον καλούμε άμεσα να την αναλάβει και να παρέμβει για την προστασία της δημόσιας υγείας και  του περιβάλλοντος από την ρύπανση.

 

Δελτίο Τύπου