Αραχωβίτης για τα μανταρίνια κλημεντίνη: «Εξετάζουμε την στήριξη των παραγωγών»

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αραχωβίτης για τα μανταρίνια κλημεντίνη: «Εξετάζουμε την στήριξη των παραγωγών»

Μάρτιος 01, 2019 - 14:30

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατά τη συζήτηση στη Βουλή Επίκαιρης Ερώτησης με την οποία έθεσε προς τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων κ. Σ. Αραχωβίτη τα προβλήματα των αγροτών, επισήμανε την ανάγκη αποζημίωσης των πληγέντων παραγωγών που δεν καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ μέσω των προγραμμάτων de minimis, όπως έγινε σε άλλες περιοχές της Ελλάδας π.χ με τα ροδάκινα.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναγνώρισε πως το 2018 ήταν μία δύσκολη χρονιά για τον αγροτικό κόσμο με εκτεταμένες ζημιές και πως επλήγησαν και οι αγρότες της Αργολίδας και οι παραγωγοί εσπεριδοειδών από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, και ανάφερε ότι η Κυβέρνηση εξετάζει την στήριξη των πληγέντων αγροτών για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματός τους δηλώνοντας: «Είναι γνωστό και στην περιοχή τη δική σας και σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου  ότι ειδικά με την ποικιλία κλημεντίνη στα μανταρίνια υπάρχει σοβαρό πρόβλημα όσον αφορά την ποιότητα της κυρίως, άρα και την εμπορική τιμή, άρα και το εισόδημα του παραγωγού - και εκεί εξετάζουμε μία στήριξη».

Ο κ. Ανδριανός τόνισε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη οι σχετικές διαδικασίες να προχωρήσουν άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις, καθώς οι παραγωγοί αυτοί δίνουν καθημερινά αγώνα επιβίωσης και επισήμανε ότι θα παρακολουθεί κάθε βήμα και αυτής της πορείας πιέζοντας μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου για την ταχεία ενίσχυση των παραγωγών.