Γόντικας και Γκόνης για τη μαρίνα του Ναυπλίου (βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γόντικας και Γκόνης για τη μαρίνα του Ναυπλίου (βίντεο)

Μάρτιος 04, 2019 - 21:21

Με αφορμή τη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο της έγκρισης χωροθέτησης για τη μαρίνα του Ναυπλίου έδωσαν συνέντευξη Τύπου ο Νίκος Γόντικας, υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τη Λαϊκή Συσπείρωση και ο Κώστας Γκόνης, υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπλιέων με τη Λαϊκή Συπείρωση.

Υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπλιέων :  Κώστας Γκόνης

Σχετικά με την έγκριση χωροθέτησης τουριστικού λιμένα Ναυπλίου

Ο Δήμαρχος Ναυπλίου με προγραμματική σύμβαση και αμφισβητούμενη νομιμότητα, παραχωρεί στην Περιφέρεια  και αυτή σε ιδιώτη με ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα) και με αδιαφανείς διαδικασίες, δημοτική, λαϊκή περιουσία. Η έκταση που παραχωρείται για εκμετάλευση (μέσω ΣΔΙΤ) είναι 115 στρέμματα όπου  θα κατασκευαστούν οι εγκαταστάσεις ελλιμενισμού τουριστικών σκαφών (μαρίνα).

Στο χώρο αυτό, που είναι στην άκρη του λιμανιού, σχεδιάζεται η κατασκευή ενός φαραωνικού τύπου έργου που θα αλλοιώνει το περιβάλλον. Για την κατασκευή του θα χρειαστεί να επιχωθούν 31 στρέμματα θάλασσας,  θα χρησιμοποιηθούν 43 στρέματα χερσαίας ζώνης και 72 στρέμματα θαλάσσιας ζώνης.

Στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται ακόμη  να κατασκευαστεί ένα τεράστιο κτίριο 3000 m2,  με 4,5 m ύψος,  που θα λειτουργεί ως εμπορικό κέντρο με χρήσεις εστιατόρια, αναψυκτήρια, supermarketκ.λ.π.

Οι σχεδιασμοί αυτοί δεν λαμβάνουν υπόψη τόσο το χαρακτήρα της πόλης του Ναυπλίου όσο και τις ανάγκες των πολιτών.

Από το έργο αυτό, που θα μπορεί να φιλοξενεί 210 σκάφη, ο μόνος που θα ωφελείται είναι ο ιδιώτης επιχειρηματίας.

Τι έχει να κερδίσει ο δημότης του Ναυπλίου και ιδιαίτερα ο εργαζόμενος από ένα τέτοιο έργο; Απολύτως τίποτα. Αντίθετα το νέο εμπορικό κέντρο που προβλέπεται, θα πλήξει τους καταστηματάρχες της πόλης.

Ζητάμε από το δήμο και θα διεκδικήσουμε να μη παραχωρηθεί, δημοτική , λαϊκή περιουσία και να μην δαπανούνται χρήματα των πολιτών για την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Θέλουμε ένα Δήμο που θα προγραμματίζει και θα εκτελεί έργα, τα οποία μπορούν να γίνουν μοχλός πραγματικής ανάπτυξης κι ευημερίας  για τους δημότες, με μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας και όχι με έργα για τις ανάγκες της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Όχι άλλες παροχές στο ιδιωτικό κεφάλαιο!

Βίντεο Γόντικας για ΠΕΣΥ Σκουπίδια και Μαρίνα Ναυπλίου   https://www.youtube.com/watch?v=zk5aT5Dn8j0

Βίντεο Γκόνης για μαρίνα Ναυπλίου  https://youtu.be/HRLDglJeZg8