Τατούλης: Πυξίδα για τη χώρα η πολιτική μας πρωτοβουλία για τη ΣΔΙΤ της μαρίνας του Ναυπλίου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τατούλης: Πυξίδα για τη χώρα η πολιτική μας πρωτοβουλία για τη ΣΔΙΤ της μαρίνας του Ναυπλίου

Μάρτιος 12, 2019 - 20:15

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Η μαρίνα του Ναυπλίου θα είναι η πρώτη στη χώρα που θα υλοποιηθεί με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα και Ανταγωνιστικό Διάλογο και αυτό οδηγεί σε ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα τόσο στην ποιότητα των παραγόμενων υπηρεσιών, όσο και στη μόχλευση πόρων της ιδιωτικής οικονομίας, προς όφελος φυσικά της περιφερειακής οικονομίας της Πελοποννήσου» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την έγκριση της δημοπράτησης του έργου από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου την Τρίτη 12 Μαρτίου 2019.

«Για ακόμα μια φορά δημιουργούμε το μοντέλο που θα αποτελέσει την πυξίδα για τη χώρα στον τομέα αυτό» σημείωσε ακόμη ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι «με το έργο αυτό μαζί με το έργο της εκβάθυνσης του λιμανιού του Ναυπλίου προβάλλουμε σημαντικά το Ναύπλιο και διεκδικούμε σε εθνικό επίπεδο κρίσιμο μερίδιο του τουρισμού σκαφών αναψυχής της Μεσογείου».

«Έχουμε ήδη δημιουργήσει ένα δίκτυο λιμανιών, αλιευτικών αγκυροβολίων και καταφυγίων, η μαρίνα του Ναυπλίου όμως θα αποτελέσει την κορωνίδα των λιμενικών μας έργων» τόνισε ακόμη ο Πέτρος Τατούλης και σημείωσε ότι «με το σπουδαίο αυτό έργο θα αναδείξουμε ακόμη περισσότερο τη μεγάλη κοσμοπολίτικη πόλη του Ναυπλίου».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανέφερε επίσης ότι ο διαγωνισμός αυτός έχει ήδη συγκεντρώσει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από τους μεγαλύτερους παράγοντες της αγοράς και ότι σύμφωνα με έναν πρόχειρο προϋπολογισμό θα απαιτήσει πόρους πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ, οι οποίοι θα προέλθουν από την ιδιωτική οικονομία.

Ο κ. Τατούλης, αφού αναφέρθηκε στην προσπάθεια που ξεκίνησε το 2013 από την Περιφερειακή αρχή σε αγαστή συνεργασία με τη Δημοτική αρχή του Ναυπλίου και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, δήλωσε ότι αμέσως μετά το μοντέλο αυτό θα εφαρμοστεί και για τη μαρίνα της Μονεμβάσιας και εξέφρασε την ελπίδα ότι η νέα δημοτική αρχή της Καλαμάτας θα συμφωνήσει για τη μαρίνα της μεγάλης πόλης της Πελοποννήσου.