Τατούλης: Ο οδικός άξονας "Τρίπολη- Καλαμάτα" έχει μοναδικό δικαιούχο την Περιφέρεια(photos&video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τατούλης: Ο οδικός άξονας "Τρίπολη- Καλαμάτα" έχει μοναδικό δικαιούχο την Περιφέρεια(photos&video)

Νοέμβριος 08, 2012 - 09:31

Μήνυμα Τατούλη προς όλες τις κατευθύνσεις για το έργο του αυτοκινητοδρόμου και τελευταίο κάλεσμα προς το Μορέα να "τελειώσει" με τις εκκρεμότητες και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε περιοχές της Περιφέρειας από το έργο

Ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους όσους αμφισβητούν το ποιος έχει την τελική δικαιοδοσία για το έργο του αυτοκινητοδρόμου Τρίπολης- Καλαμάτα, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τα όσα είπε στην εισήγησή του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης σε σύσκεψη που έλαβε χώρα στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου παρουσία του εκπροσώπου του Μορέα Γιώργου Συριανού και του Διευθυντή της Διεύθυνσης παραχώρησης Γιάννη Καρνέση(ΕΥΠΕ). Ο κ. Τατούλης ξεκαθάρισε ότι "τελικός δικαιούχος είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου και οποιεσδήποτε άλλες κατ' ιδίαν συζητήσεις έχουν άλλους σκοπούς".

Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε πως "η κοινοπραξία είναι "ζωντανή' γιατί η Περιφέρεια είχε το θάρρος να βγει απέναντι στο κίνημα "Δεν πληρώνω"" και κάλεσε τους υπεύθυνους για "τελευταία φορά" όπως είπε χαρακτηριστικά να αποκαταστήσουν ό,τι πρέπει και να προβούν σε όλα τα έργα που απαιτούνται για την επίλυση διαφόρων προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί σε περιοχές από όπου περνά ο δρόμος. Μάλιστα χαρακτήρισε "απαίτηση και διεκδίκηση" όλα όσα ζητούν οι τοπικές κοινωνίες και άφησε να εννοηθεί ότι σε αντίθετη περίπτωση οι αντιδράσεις θα είναι μαζικές και πρωτόγνωρες.

Δεν δεχόμαστε "συντεχνιακή λογική" από τους δικαστές για το Τσακώνα- Παραδείσια

Επίσης αναφέρθηκε και στο θέμα της Τσακώνας- Παραδείσια (υπάρχει καθυστέρηση λόγω του Ελεγκτικού Συμβουλίου) που δεν έχει εγκρίνει την συμπληρωματική σύμβαση και ούτε λίγο ούτε πολύ τα έβαλε με τους δικαστές και τους χαρακτήρισε "συντεχνία" που παίζει σε βάρος των πολιτών προκαλώντας σοβαρά προβλήματα.

Τέλος ζήτησε χρονοδιάγραμμα από τους υπεύθυνους της Κοινοπραξίας για τα έργα των αποκαταστάσεων που πρέπει να γίνουν καθώς και των παράλληλων έργων, για να υπάρχει ένας "μπούσουλας".

Πολλά τα θέματα που έχουν προκύψει από την κατασκευή του δρόμου και απαιτούν λύση

Στη συνέχεια δόθηκε ο λόγος στους αντιδημάρχους Τρίπολης Γιώργο Παπαδημητρίου και Κώστα Κατσαφάνα, στο δήμαρχο Μεγαλόπολης Παναγιώτη Μπούρα, στον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά, στον πρόεδρο του ΠΣ Γιώργο Πουλοκέφαλο οι οποίοι συγκεκριμενοποίησαν τα προβλήματα που υπάρχουν όπως για παράδειγμα το γνωστό στην Αρκαδία θέμα του δρόμου Νεστάνη- Σάγκα. Εκεί να τονίσουμε πως ο κ. Καρνέσης ανέφερε ότι υπάρχει δικαστική εμπλοκή και μάλιστα άφησε να εννοηθεί ότι οι κάτοικοι που έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη φέρουν και αυτοί την δική τους ευθύνη... Επίσης υπήρξε ένταση και με δρόμο στην περιοχή της Μεγαλόπολης που πρέπει να ανοιχθεί για την εξυπηρέτηση κτηνοτρόφων- θέμα για το οποίο αντέδρασε ο διευθυντής της παραχώρησης, ζητώντας από το δήμαρχο "να του βρει χρήματα και δεν έχει καμία αντίρρηση να προχωρήσει στα έργα, αφού όταν έγινε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων ουδείς παρενέβη για να κάνει τις ενστάσεις του και τις προτάσεις του και για το λόγο αυτό τώρα δεν μπορούν να γίνουν έργα γιατί θεωρούνται πρόσθετα και δεν χρηματοδοτούνται".

Ε.Τ.

jO6sFeUFsPw