Γ. Μανιάτης: «Δεν απάντησε ο Γ. Σταθάκης για τα χρέη ΤΟΕΒ Ιρίων – Ασίνης – Δρεπάνου»

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γ. Μανιάτης: «Δεν απάντησε ο Γ. Σταθάκης για τα χρέη ΤΟΕΒ Ιρίων – Ασίνης – Δρεπάνου»

Μάρτιος 29, 2019 - 13:20

φωτογραφία eurokinissi

Δεν θα απαντήσει σήμερα, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019, ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γ. Σταθάκης στην Επίκαιρη Ερώτηση του Γ. Μανιάτη, για διακανονισμό χρεών των ΤΟΕΒ Ιρίων-Ασίνης-Δρεπάνου, όπως είχε προγραμματιστεί από τις υπηρεσίες της Βουλής. Ο κ. Σταθάκης επικαλέστηκε «κώλυμα»!!! Ο Γ. Μανιάτης επιμένει, επανακαταθέτοντας την ίδια ερώτηση, ώστε να συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Ακολουθεί το κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης του Γ. Μανιάτη

«Κύριε Υπουργέ,

πριν 3 μήνες, απαντώντας σε σχετική ερώτησή μου στη Βουλή για τα χρέη των ΤΟΕΒ Ιρίων-Ασίνης-Δρεπάνου, συμφωνήσατε  να υπάρξει διακανονισμός 50 δόσεων.

Σε πρόσφατη επίσκεψή μου στα γραφεία των ανωτέρω ΤΟΕΒ, διαπίστωσα ότι δυστυχώς αντί τις αμέσως επόμενες μέρες της δέσμευσης σας, να έχει προχωρήσει η ΔΕΗ σε πλήρη συμφωνία και διακανονισμό με τους ανωτέρω ΤΟΕΒ της Αργολίδας για τις 50 δόσεις, όπως υποσχεθήκατε, όχι μόνο δεν το έχει πράξει, αλλά αντίθετα στους μηνιαίους λογαριασμούς που ακολούθησαν, έχει επιβάλει τόκους υπερημερίας. Και όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι οι διοικήσεις των ΤΟΕΒ επανειλημμένα έχουν ζητήσει συναντήσεις κι επικοινωνία με τους αρμοδίους της ΔΕΗ. Ταυτόχρονα, από το μήνα Νοέμβριο 2018 έως και τον Φεβρουάριο 2019, εκτός του τρέχοντος λογαριασμού, η ΔΕΗ τους χρεώνει με τόκους υπερημερίας άνω των 3.000€ κάθε μήνα, παρά το γεγονός ότι οι ΤΟΕΒ καταθέτουν κάθε μήνα την αντίστοιχη μηνιαία δόση που αναλογεί στον (υποτιθέμενη αλλά μηδέποτε υλοποιηθέντα) διακανονισμό, ενημερώνοντας παράλληλα κάθε μήνα τη ΔΕΗ για τη συγκεκριμένη κατάθεση.

Η συμπεριφορά αυτή της ΔΕΗ γίνεται ακόμη πιο εξοργιστική, επειδή αφορά ΤΟΕΒ οι οποίοι κατάφεραν, με τεράστιες θυσίες των μελών τους, ένα χρέος ύψους 937.000€ τον Απρίλιο του 2018 να το κατεβάσουν στις κάτω των 600.000€ σήμερα.

Σημειώνω ιδιαίτερα ότι ως Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σάς έχουμε ήδη καταθέσει για όλη την Ελλάδα την πρόταση να ρυθμίσετε τα χρέη των ΤΟΕΒ όλης της χώρας σε 120 δόσεις, έτσι ώστε να μπορέσουν οι αγρότες να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τη ΔΕΗ.

Δεν ταιριάζει τέτοια απάνθρωπη και παράλογη συμπεριφορά σε αγρότες τους οποίους έχουν πλήξει την περσινή χρονιά οι τεράστιες καταστροφές από πάγους, πλημμύρες, ασθένειες, σε αγρότες οι οποίοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις καθημερινές οικογενειακές τους υποχρεώσεις, αλλά προσπαθούν να είναι συνεπείς απέναντι στη ΔΕΗ.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1.       Προτίθεται η ΔΕΗ να διαγράψει τους τόκους υπερημερίας άνω των 12.000€ με τους οποίους μέχρι σήμερα κατά παράνομο τρόπο έχει χρεώσει τους ΤΟΕΒ;

    Θα υπογραφεί άμεσα σύμβαση για την αποπληρωμή σε 50 δόσεις του χρέους τους, όπως ακριβώς έχετε δεσμευθεί ως εποπτεύων υπουργός;
    Σκοπεύετε να αποδεχθείτε την πρότασή μας για όλους τους ΤΟΕΒ, συμπεριλαμβανομένων των ΤΟΕΒ Ιρίων-Ασίνης-Δρεπάνου, ώστε να ρυθμίσετε τα χρέη τους σε 120 δόσεις;»