Ανταρσία στο Μωριά: Να συνεχίσει να λειτουργεί το ΤΕΠ Ναυπλίου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ανταρσία στο Μωριά: Να συνεχίσει να λειτουργεί το ΤΕΠ Ναυπλίου

Απρίλιος 02, 2019 - 21:12

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι εργαζόμενοι της νοσηλευτικής μονάδας του Ναυπλίου μετά από την απόφαση δημιουργίας ενιαίου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στη Νοσηλευτική Μονάδα Άργους, που ουσιαστικά σηματοδοτεί το κλείσιμο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Ναυπλίου. Ήδη την προηγούμενη βδομάδα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας με συμμετοχή των εργαζομένων και κατοίκων της περιοχής.

Το Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας από τη μια  ουσιαστικά επιβεβαιώνει την υποβάθμιση και το κλείσιμο του ΤΕΠ Ναυπλίου  και από την άλλη προσπαθεί να μας πείσει ότι αυτό αποτελεί αναβάθμιση της ποιότητας της δημόσιας περίθαλψης. Η διοίκηση του ΓΝ Αργολίδας και η κυβέρνηση ισχυρίζονται ότι έχουν ψηλά στην ατζέντα τους την υγεία, και προσπαθούν με πιο «ορθολογική» διαχείριση να εξασφαλίσουν την καλύτερη λειτουργία των ΤΕΠ και γενικότερα των νοσοκομείων.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα.

Η πραγματικότητα είναι ότι κλιμακώνεται η υγειονομική γενοκτονία του πληθυσμού της χώρας από το μαύρο μέτωπο κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ – εθελόδουλων κυβερνήσεων.

Η μνημονιακή πολιτική τους και στον τομέα της υγείας έχει ταξικό πρόσημο, προσανατολισμό και στόχους. Μείωση του κόστους δημόσιας δωρεάν περίθαλψης για το λαό γιατί προηγείται το χρέος, οι υποχρεώσεις στην ΕΚΤ με τα ματωμένα πλεονάσματα, οι εξοπλισμοί, η αύξηση των κερδών του κεφαλαίου.

Αυτή είναι η «επιστροφή στην κανονικότητα της μεταμνημονιακής εποχής» που περιλαμβάνει και την υποστελέχωση την απαξίωση και τελικά το κλείσιμο των δημόσιων μονάδων υγείας και περίθαλψης. Σε συνδυασμό και με την αποτυχία της πολυδιαφημιζόμενης φροντίδας υγείας, δημιουργείται ένα τεράστιο κενό που θα οδηγήσει στην υποβάθμιση του επιπέδου υγείας του πληθυσμού σπρώχνοντας το στους ιδιώτες. Η συνέχεια του σχεδίου οδηγεί στην πλήρη ιδιωτικοποίηση και παράδοση στις πολυεθνικές ιατρικές επιχειρήσεις - κέντρα.

Οι εργαζόμενοι, ο λαός του Ναυπλίου, της Αργολίδας, της Πελοποννήσου, χρειάζονται καλύτερες υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας, παιδείας, έργα υποδομής και προστασίας του περιβάλλοντος και όχι μαρίνες με ΣΔΙΤ και φαραωνικές τουριστικές μονάδες με προκλητικές επιδοτήσεις (έργα που κυβέρνηση και περιφέρεια φανατικά υλοποιούν και οι κκ Τατούλης, Νίκας, Δέδες συναγωνίζονται ποιός θα τα πραγματοποιήσει γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα). 

 

Η παροχή καθολικής δημόσιας, δωρεάν υγείας για όλους είναι υποχρέωση του κράτους και όχι φιλανθρωπία και ελεημοσύνη.

 

Η ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ συμμετέχει και στηρίζει με τις δυνάμεις της τον αγώνα των εργαζομένων και κατοίκων του Ναυπλίου.

 

  • Να συνεχίσει να λειτουργεί το ΤΕΠ Ναυπλίου.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο νοσοκομείο και ΤΕΠ του Ναυπλίου.
  • Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με καθολική ισότιμη πρόσβαση όλων των κατοίκων σε γιατρούς όλων των βασικών ειδικοτήτων.
  • Κανένα κλείσιμο υποβάθμιση – υπολειτουργία νοσοκομείου.
  • Συγκροτούμε μέτωπο ρήξης και ανατροπής ενάντια σε κυβέρνηση, ΕΕ, πολυεθνικές – κεφάλαιο.
  • Διεκδικούμε τη ζωή που μας ανήκει.
  • Συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός κινήματος που θα διεκδικεί και θα υπερασπίζεται το δικαίωμά μας στην καθολική και δημόσια υγεία – περίθαλψη.

 
Ανταρσία στο Μωριά Συμπόρευση για την Ανατροπή