Στη βουλή η καταγγελία για υποβάθμιση περιβάλλοντος,καταστροφή βοσκοτόπων για φωτοβολταϊκά και εξετάσεις τεχνικών επαγγελμάτων

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Στη βουλή η καταγγελία για υποβάθμιση περιβάλλοντος,καταστροφή βοσκοτόπων για φωτοβολταϊκά και εξετάσεις τεχνικών επαγγελμάτων

Νοέμβριος 10, 2012 - 14:27

φωτογραφία eurokinissi Γιώργος Κονταρίνης

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Αναφορά προς τους υπουργούς Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κ. Χατζηδάκη, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Α. Τσαυτάρη, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ε. Λιβιεράτο και Εσωτερικών κ. Ε. Στυλιανίδη με θέμα την εξέταση καταγγελίας 130 κατοίκων για «υποβάθμιση περιβάλλοντος και καταστροφή βοσκοτόπων στην περιοχή Πλάσα και Μπιγιάριζα περιοχής Λουκαϊτίου του Δήμου Κρανιδίου εξαιτίας εκτεταμένων εκχερσώσεων μεγάλης δασικής βλαστήσεως μεγάλων δένδρων και πεύκων με βαρέα μηχανήματα από εταιρείες φωτοβολταϊκών σταθμών».
Το κείμενο της αναφοράς έχει ως εξής:
«Με την αναφορά μου αυτή σας κοινοποιώ το έγγραφο διαμαρτυρίας 130 κατοίκων της περιοχής Λουκαϊτίου του Δήμου Κρανιδίου που μου απεστάλη και σας ζητώ να εξετάσετε άμεσα την καταγγελία τους για υποβάθμιση του περιβάλλοντος και την καταστροφή βοσκοτόπων – που συνεπάγεται πλήγμα για τους κτηνοτρόφους της περιοχής –  στις περιοχές Πλάσα και Μπιγιάριζα Λουκαϊτίου Δήμου Κρανιδίου από εργασίες εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σταθμών».

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κ. Χατζηδάκη και τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ε. Στυλιανίδη με θέμα τα προβλήματα που παρατηρούνται στην εφαρμογή των προβλέψεων για την αδειοδότηση τεχνικών επαγγελματικών δραστηριοτήτων
Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Ενώ μέχρι το 2011 οι εξετάσεις για την απόκτηση άδειας άσκησης τεχνικών επαγγελμάτων από φυσικά πρόσωπα διενεργούνταν ανά νομό, σύμφωνα με τον ισχύοντα σήμερα ν. 3982/2011 άρθρο 5 παρ. 4 αυτές πλέον προβλέπεται να διενεργούνται από τριμελή εξεταστική επιτροπή, η οποία συγκροτείται με απόφαση του Περιφερειάρχη στην έδρα της Περιφέρειας.
Η πρόβλεψη αυτή όμως συνεπάγεται μεγάλη ταλαιπωρία και σημαντικά έξοδα για τους ενδιαφερόμενους. Ενδεικτικά αναφέρεται πως για να μεταβεί ένας προς  εξέταση επαγγελματίας από το Κρανίδι προς την Τρίπολη και να επιστρέψει χρειάζεται να διανύσει συνολικά 260 χιλιόμετρα.
Επισημαίνεται τέλος ότι, καθώς δεν έχουν εκδοθεί ακόμη όλες οι αναγκαίες υπουργικές αποφάσεις για τη ρύθμιση των σχετικών θεμάτων με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί σημαντικά προβλήματα στη διενέργεια των εξετάσεων.
Κατόπιν αυτών,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
1. Ποιες είναι οι προθέσεις της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της σημαντικής ταλαιπωρίας που συνεπάγεται η ρύθμιση για την διενέργεια των εξετάσεων για την απόκτηση άδειας άσκησης τεχνικών επαγγελμάτων από φυσικό πρόσωπο από τους Νομούς όπως ίσχυε μέχρι πρότινος στις έδρες των Περιφερειών».