Ναύπλιο: Mαθητές συμμετέχουν σήμερα σε debate υποψηφίων Ευρωβουλευτών

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ναύπλιο: Mαθητές συμμετέχουν σήμερα σε debate υποψηφίων Ευρωβουλευτών

Απρίλιος 08, 2019 - 14:41

Με τη συνεργασία του Εurope Direct Δήμου Ναυπλιέων μαθητές του Ναυπλίου συμμετέχουν σήμερα  σε debate υποψηφίων Ευρωβουλευτών

 

Με τη συμβολή σχολείων από τον Δήμο Ναυπλιέων και την υποστήριξη του Europe Direct Δήμου Ναυπλιέων (συγκεκριμένα το 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου, το 2ο Γυμνάσιο Ναυπλιου, το ΓΕΛ Αγίας Τριάδας και το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας) ξεκίνησε ο Δομημένος Διάλογος στην Αθήνα με συμμετέχοντες 80 μαθητές από 6 Δήμους της Ελλάδας στο πλαίσιο του έργου Erasmus+ με τίτλο "EUropaS TEENS" που υλοποιεί το Ινστιτούτο Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων. Την έναρξη χαιρέτισε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης, κ. Γ. Φλωρεντής.

 

Στο πρώτο μέρος του Δομημένου Διαλόγου συμμετέχουν εκπρόσωποι της κοινωνίας πολιτών, Ευρωβουλευτές, Ακαδημαϊκοί, καθώς και Θεσμικοί Εκπρόσωποι, οι οποίοι θα απαντήσουν σε ερωτήματα των μαθητών. Στο δεύτερο μέρος 14:00-16:00 θα πραγματοποιηθεί Debate Υποψήφιων Ευρωβουλευτών:

- Συντονιστής: Π. Σαράντης, δημοσιογράφος ΕΡΤ εκπομπής Πάμε Αλλιώς 

- Δ. Παπαδημούλης, υπ. Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

- Γ.Σ. Κρεμλής, υπ. Ευρωβουλευτής ΝΔ

- Μ. Κύρκος, υπ. Ευρωβουλευτής ΠΟΤΑΜΙ

 

Η διαδικασία θα δομηθεί: 

1.      Σύντομη παρουσίαση των απόψεων των νέων από 6 διαφορετικούς Δήμους για την Ευρώπη (20 λεπτά)

2.      Σύντομο Debate βασισμένο σε συγκεκριμένες ερωτήσεις για όλους (θα τις έχετε άμεσα με τη θετική απάντηση) (60 λεπτά)

3.      Ανοιχτή συζήτηση με τους παρευρισκόμενους νέους και το διαδικτυακό κοινό (30 λεπτά)

 

Για συνεχή ενημέρωση μπορείτε να παρακολουθείτε τη σελίδα https://www.facebook.com/EUropaS-TEENS-1957108647859664/?eid=ARBENKdmKCP_Z7oq5X03NNHJHLxHbdD65CfCG569hvCfn3X-9ueTtnzTB-MMs0njrfp8WoFSqADvzEpI