Χρήση και η Εξάρτηση στην Εφηβεία Πραγματικότητα, Πρόληψη, Αντιμετώπιση

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Χρήση και η Εξάρτηση στην Εφηβεία Πραγματικότητα, Πρόληψη, Αντιμετώπιση

Νοέμβριος 11, 2012 - 15:21

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας  πραγματοποίησε Ημερίδα  το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012 στις 17:00 στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο με θέμα: ΄΄Η Χρήση και η Εξάρτηση στην Εφηβεία Πραγματικότητα, Πρόληψη, Αντιμετώπιση΄΄.
Ομιλητές ήταν η Μένη Μαλλιώρη Πρόεδρος Δ.Σ. ΟΚΑΝΑ, Αναπλ. Καθηγήτρια Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, η  Κοκκέβη Άννα Ομοτ. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Νικόλαος Τάκης Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Ψυχοθεραπευτής Τμήματος Εφήβων – Νέων Μονάδας Απεξάρτησης ΨΝΑ 18 άνω, η Γιάννα Καββεζού Κοινωνική Λειτουργός – Στέλεχος Πρόληψης και Αναπληρώτρια Επιστημονικά  Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας.Παρόν στην εκδήλωση ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τ. Χειβιδόπουλος ,ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Α. Πουλάς,εκπαιδευτικοί και μαθητές.
Στα πλαίσια της Ημερίδας  παρουσιάστηκαν  τα αποτελέσματα της έρευνας ESPAD στην οποία συμμετείχε αντιπροσωπευτικό δείγμα μαθητών γυμνασίων και λυκείων. Τα αποτελέσματα αφορούν στη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών στο νομό μας. Η Πανευρωπαϊκή έρευνα ESPAD υλοποιήθηκε το 2011 από το ΕΠΙΨΥ σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ και τα Κέντρα Πρόληψης.
Μετά την Ημερίδα ακολούθησε στο Κεντρικό  καφές και γλυκό.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ EUROKINISSI ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ www.argolidaportal.gr