Συνάντηση του Κ. Γκόνη με τον διοικητή τη Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Συνάντηση του Κ. Γκόνη με τον διοικητή τη Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου

Απρίλιος 10, 2019 - 14:45

Την Τετάρτη 10 Απριλίου κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής του ΚΚΕ και ο υποψήφιος Δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για το Δήμο Ναυπλιέων Κ. Γκόνης συναντήθηκε με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  Πύραρχο Βασίλειο Αλεξόπουλο. Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια της προετοιμασίας της Υπηρεσίας για τη φετινή αντιπυρική περίοδο αλλά και για ιδιαίτερα προβλήματα στην περιφέρεια του Δήμου Ναυπλιέων.

Στο επίκεντρο της συζήτησης μπήκαν προβλήματα της Υπηρεσίας και των πυροσβεστών. Συζητήθηκαν οι ελλείψεις στο προσωπικό αλλά και στην συντήρηση και ανανέωση του στόλου, η τραγική κατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεων και ο μηχανολογικός εξοπλισμος.

Επισημάνθηκε, μεταξύ άλλων, ότι η θέση μας είναι πως χρειάζεται ένα σύνολο μέτρων πρόληψης τα οποία η σημερινή κυβέρνηση αλλά και όλες οι προηγούμενες δεν έχουν λάβει διαχρονικά παρά τις επαναλαμβανόμενες κάθε χρόνο πυρκαγιές, που οδηγούν σε θανάτους, καμένα δάση και αγροτικές καλλιέργειες, υποδομές, σπίτια, περιουσίες. Αυτά τα μέτρα πρόληψης δεν είναι «επιλέξιμα» από τη ΕΕ, τις κυβερνήσεις αλλά και από τα Περιφεριακά και Δημοτικά Συμβούλια γιατί ο σχεδιασμός που κάνουν όλοι τους έχει στο επίκεντρο το κέρδος, λειτουργούν με βάση τη λογική του «κόστους-οφέλους» και ότι δεν λειτουργεί ανταποδοτικά «κόβεται» από τους προϋπολογισμούς και τις μελέτες τους.

Επισημάνθηκε ακόμα ότι η δεν πρέπει  λειτουργία της Υπηρεσίας να στηρίζεται μόνο στις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού και ότι δεν μπορούν οι διάφορες ελλείψεις σε ανταλλακτικά και υποδομή να καλύπτονται από δωρεές πολιτών και επιχειρηματιών.  Η σωστή λειτουργία της Π.Υ. προϋποθέτει στελέχωση με βάση τις ανάγκες της περιοχής. Οι υποδομές, οι εγκαταστάσεις, ο εξοπλισμός θα πρέπει να λειτουργούν και θα συντηρούνται με βάση τις προδιαγραφές ασφάλειας με αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση.

Ιδιαίτερα συζητήθηκαν τα ζητήματα της πυροπροστασίας των χωριών του Δήμου αλλά και της Παλιάς Πόλης του Ναυπλίου -όπου υπάρχουν δεκάδες εγκαταλελειμμένα οικήματα- και η προσπέλαση μεγάλων πυροσβεστικών μέσων είναι αδύνατη. Εκεί χρειάζεται ειδικό σχέδιο, συντήρηση και επέκταση των πυροσβεστικών υποδομών, ασκήσεις πληθυσμού κ.α. Τέλος συζητήθηκε η κατάσταση της κτηριακής υποδομής της Υπηρεσίας (φιλοξενείται σε είναι κτήριο του 1953) που χρειάζεται άμεση συντήρηση και η έγκαιρη μεταφορά σε νέο κτήριο.

Δελτίο Τύπου