Δυνατή Πόλη Ξανά - Τάσσος Χειβιδόπουλος: Έξυπνη πόλη (Smart City) - θέσεις και προτάσεις

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Δυνατή Πόλη Ξανά - Τάσσος Χειβιδόπουλος: Έξυπνη πόλη (Smart City) - θέσεις και προτάσεις

Απρίλιος 15, 2019 - 11:18

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Θέσεις και προτάσεις  '' ΕΞΥΠΝΗ ΠΟΛΗ – SMART CITY''  της δημοτικής παράταξης  ''# Δυνατή Πόλη Ξανά '' Δήμου Άργους - Μυκηνών με υποψήφιο δήμαρχο τον Τάσσο Χειβιδόπουλο:

Αξιοποίηση νέων τεχνολογιών για να κάνουμε ευκολότερη την ζωή των πολιτών.

Δημιουργία info-points  για την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των πολιτών σε όλον τον Δήμο, όπου με αυτόματα μηχανήματα ο πολίτης θα μπορεί να προμηθευτεί διάφορα έγγραφα, που εκδίδονται από τον Δήμο κι άλλες Δημόσιες υπηρεσίες.

Ανάπτυξη σύγχρονου δικτύου ελεύθερου WiFi  σε όλο τον Δήμο.

Σε πολλά σημεία της πόλης και των δημοτικών κοινοτήτων θα δημιουργηθούν ελεύθερα σημεία ίντερνετ (free WiFi points), προκειμένου πολίτες και επισκέπτες να έχουν τη δυνατότητα ελεύθερης πλοήγησης στο διαδίκτυο.

Δημιουργία προγράμματος αυτοματισμού στον Δημοτικό Φωτισμό, όπου με την τοποθέτηση αισθητήρων στα φωτιστικά θα επιτύχουμε, τόσο την οικονομία στην κατανάλωση (που μπορεί να φτάσει έως και 70 %), όσο και καλύτερο φωτισμό του Δήμου.

Σύστημα Ηλεκτρονικών Καταγγελιών.

Με εφαρμογή που θα υποστηρίζεται και από Smartphones, τα ζητήματα θα δηλώνονται αμέσως και θα επιλύονται ταχύτερα, ενώ η όλη διαδικασία θα είναι πιο διαφανής και δεν θα στηρίζεται στην διάθεση του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων.

E-dialogos.

Ένα πρόγραμμα που εφαρμόζεται με τεράστια επιτυχία σε πολλές πόλεις, όπου ο πολίτης έχει την δυνατότητα να παρεμβαίνει ουσιαστικά στην διαμόρφωση των πολιτικών του Δήμου, μέσα από μια συνεχή διαδικασία διαβούλευσης. Όλες οι σημαντικές αποφάσεις για τα θέματα του Δήμου θα αναρτώνται και θα δέχονται τις παρατηρήσεις των πολιτών.

Job Center.

Λειτουργία ενός σύγχρονου δημοτικού τοπικού κέντρου εύρεσης εργασίας, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο και άλλους φορείς, το οποίο θα έχει και ηλεκτρονικές εφαρμογές, όπου θα καταχωρούνται άμεσα, πιθανές θέσεις εργασίας τοπικών επιχειρήσεων και θα αναζητούνται από τους νέους.

Argos Tour.

Εγκατάσταση ειδικών περιπτέρων (kiosks) σε όλους τους Αρχαιολογικούς Χώρους και σε κεντρικά σημεία του Δήμου, όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να προμηθεύεται συστήματα ηλεκτρονικής ξενάγησης και να πραγματοποιεί διαδρομές μέσα στην πόλη και σε πολλά σημεία των δημοτικών ενοτήτων, γνωρίζοντας την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας αλλά και την καθημερινότητα μας. Το σύστημα θα παρέχει πληροφορίες για πολλά ακόμα πράγματα όπως η γαστρονομία, τα τοπικά προϊόντα, χρήσιμες πληροφορίες κ.α.

Γενικότερα στόχος μας είναι οι νέες τεχνολογίες να παίξουν σημαντικό ρόλο στην λειτουργία και την διακυβέρνηση της πόλης μας, ώστε σύντομα να την κατατάξουν στις πιο σύγχρονες πόλεις της χώρας μας και να κάνουν τους συμπολίτες μας εύκολα συμμέτοχους στα κοινά της πόλης.

Τα έργα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης θα χρηματοδοτηθούν από Ευρωπαϊκά προγράμματα.