Επιμελητήριο Αργολίδας: Αντιπροσωπεία της Κένυας επισκέφτηκε τοπικά εργοστάσια

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Επιμελητήριο Αργολίδας: Αντιπροσωπεία της Κένυας επισκέφτηκε τοπικά εργοστάσια

Απρίλιος 16, 2019 - 15:04

Ενημερωτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 08 Απριλίου στην Αργολίδα από επίσημη αντιπροσωπεία της κομητείας Machakos της Κένυας , αποτελούμενη από μέλη του τοπικού κοινοβουλίου και  συνοδευόμενη από την πρόξενο της Δημοκρατίας της Κένυας στην Ελληνική Δημοκρατία, κ. Βίκυ Πανταζοπούλου. Η επίσκεψη αυτή, ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας του Επιμελητηρίου Αργολίδας, του Επίτιμου Προξενείου της Δημοκρατίας της Κένυας στην Ελλάδα  και του Ελληνο- Κενυάτικου Επιμελητηρίου Βιομηχανίας, Εμπορίου, Ανάπτυξης, Τουρισμού και Πολιτισμού.
Η επίσκεψη στην Αργολίδα αποτέλεσε μέρος της ευρύτερης περιοδείας της αντιπροσωπείας  στην  περιφέρεια Πελοποννήσου,  με στόχο την ενημέρωση και εκπαίδευση των συμμετεχόντων  επί θεμάτων γεωργίας και αγροτικής οικονομίας. Σκοπός των επισκέψεων αυτών είναι  η απόκτηση  εμπειριών και η  ανταλλαγή απόψεων  με μέλη των Τοπικών Επιμελητηρίων, με παραγωγούς και ιδιοκτήτες τοπικών επιχειρήσεων αλλά και εξωστρεφείς επιχειρηματίες των σχετικών κλάδων,   έτσι ώστε να επιτευχθεί  ανάπτυξη διμερών συνεργασιών για την προώθηση της γεωργικής  έρευνας και των νέων πρακτικών , προώθηση των εξαγωγών αλλά  και άλλων  ενεργειών από και προς την Κένυα με  όφελος και για τις δυο πλευρές, καθώς επίσης και η δημιουργία κοινών επιχειρήσεων.
Κατά την επίσκεψή τους στην Αργολίδα τα μέλη της αντιπροσωπείας, συναντήθηκαν με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Αργολίδας και μαζί επισκέφτηκαν τα τοπικά εργοστάσια  ΑΣΠΙΣ Α.Ε. - Κ. ΔΕΔΕΣ   και  ΣΤ. ΡΟΚΙΖΑΣ ΑΒΕΕ   , όπου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μέρος της παραγωγικής διαδικασίας και να ενημερωθούν από τους αρμόδιους για την λειτουργία των μονάδων.
Με αφορμή την επίσκεψη αυτή,  το Επιμελητήριο Αργολίδας  φιλοξένησε  τα μέλη της κομητείας παραθέτοντας επαγγελματικό δείπνο, στο οποίο εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους συμμετέχοντες  τη δυνατότητα  συνεργασίας  μεταξύ  των  δύο  χωρών.

Ο Πρόεδρος
Φώτιος Δαμούλος