Προτάσεις της «Νέας Αρχής» για τις δομές Υγείας του Δήμου Άργους - Μυκηνών

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Προτάσεις της «Νέας Αρχής» για τις δομές Υγείας του Δήμου Άργους - Μυκηνών

Απρίλιος 17, 2019 - 22:52

φωτογραφία © eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Προτάσεις για τις δομές Υγείας του Δήμου Άργους – Μυκηνών παρουσιάζει ο συνδυασμός «ΝΕΑ Αρχή» του Γιώργου Πανοβράκου:

1)  Αναβάθμιση των δομών Υγείας-Πρόνοιας του Δήμου

α) ΚΑΠΗ. 

Τακτική παρουσία γιατρού καθώς και ψυχολόγου και άλλων ειδικών επιστημόνων για τη βελτίωση της λειτουργίας του.

β) Αναβάθμιση του Δημοτικού Ιατρείου και του Δημοτικού Φαρμακείου, ιδιαίτερα του δεύτερου, για ανέργους, ανασφάλιστους και μετανάστες (παροχή φαρμάκων).

γ) Βοήθεια στο Σπίτι.

Μετά τη μονιμοποίηση του προσωπικού απαιτείται σε νέες βάσεις πλέον, φροντίδα για ιδιαίτερες ομάδες ασθενών (π.χ. καρκινοπαθείς και ασθενείς με χρόνια σοβαρά νοσήματα).

δ) Στενή συνεργασία του Δήμου με συλλογικότητες που έχουν αναφορά στην Υγεία (π.χ. Σύλλογος καρκινοπαθών και συμπαραστατών, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός).

2) Αναβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας: Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας - Αγροτικά Ιατρεία.

α) Στενή συνεργασία του Δήμου με την διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άργους και συνδρομή του Δήμου στη βελτίωση λειτουργίας του ιδρύματος (ΤΕΠ, Ψυχιατρική κλινική), προσλήψεις προσωπικού και γιατρών, συμβολή σε σχέδιο επέκτασης της νοσηλευτικής μονάδας στα υπάρχοντα οικόπεδα.

β) Βελτίωση λειτουργίας του Κέντρου Υγείας - ΤΟΜΥ Άργους με άμεσες προσλήψεις προσωπικού με στόχο την ολοήμερη λειτουργία του.

Ολοκληρωμένη λειτουργία της ΤΟΜΥ Άργους και παρέμβαση στο Υπουργείο Υγείας για την ίδρυση άλλων δύο ΤΟΜΥ, η μία θα προορίζεται για τους βόρειους τέως Καποδιστριακούς Δήμους ( Λυρκεία, Κουτσοπόδι, Μυκήνες ) και η άλλη για τους νότιους (Νέα Κίος, Λέρνα).

 γ) Στενή και δημιουργική συνεργασία των δημόσιων δομών υγείας με τις δημοτικές δομές και την Επιτροπή Υγείας του Δήμου. 

δ) Βελτίωση και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών από τα αγροτικά και περιφερειακά ιατρεία σε συνεργασία συνεχή του προσωπικού τους με τις δημοτικές δομές υγείας.