Τατούλης : Εμείς την απλή αναλογική σε επίπεδο συνεννόησης το έχουμε ήδη κάνει πράξη

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τατούλης : Εμείς την απλή αναλογική σε επίπεδο συνεννόησης το έχουμε ήδη κάνει πράξη

Απρίλιος 20, 2019 - 12:00

φωτογραφία © eurokinissi αρχείο

«Το διακύβευμα που θέτουν οι πολίτες είναι η συνεννόηση των δύο διαφορετικών κόσμων για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων των πολιτών και την έξοδο της χώρας από την κρίση» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης σε συνέντευξή του στο δημοσιογράφο κ. Ίωνα Ξυπολιά και την εκπομπή «Εδώ Πελοπόννησος» του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ Αργολίδας, την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019.

Εμείς την απλή αναλογική σε επίπεδο συνεννόησης την έχουμε ήδη κάνει πράξη, σημείωσε ο κ. Τατούλης. «Στις δύο θητείες μου στην Περιφερειακή αρχή προσπάθησα επανειλημμένα να συνεργαστώ με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, χωρίς να περιμένω τη νομοθέτηση της απλής αναλογικής. Αλλού το πετύχαμε, αλλού όχι. Απ’ την άλλη πλευρά η πρωτοβουλία μου το 2010 να ενώσω δυνάμεις από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους έδειξε το δρόμο σε όλη τη χώρα και μάλιστα υιοθετήθηκε και σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο. Το 2013 μάλιστα ο τότε Πρωθυπουργός δημόσια ανέφερε ότι στήριξε την προσπάθειά μας για το μεγάλο έργο που έχουμε επιτύχει, το οποίο μάλιστα παρουσίασε ως έργο της Κυβέρνησής του».

Για τις άδειες καρέκλες στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο κ. Τατούλης δήλωσε «η αποχή σύσσωμης σχεδόν της αντιπολίτευσης, όπως και των ανεξαρτητοποιηθέντων συμβούλων από την παράταξή μας, κατόπιν υποδείξεων του κομματικού τους φορέα, δείχνει δείγματα κακής γραφής. Η στάση τους αυτή αποτελεί απόδειξη της έλλειψης πολιτικού υποβάθρου τους και της πολιτικής τους αναξιοπιστίας απέναντι στην εντολή των πολιτών».

Για το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων ο κ. Τατούλης σημείωσε ότι «μας κατηγορούν ότι έχουμε καθυστερήσει να υλοποιήσουμε το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ, το οποίο έχει ήδη αρχίσει να υλοποιείται. Εμείς είμαστε αυτοί που παραμείναμε πάντοτε σταθεροί στην άποψη και το σχεδιασμό μας και μάλιστα ολοκληρώσαμε την ευθύνη μας σε χρόνο ρεκόρ για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα. Απεναντίας, όλο σχεδόν το φάσμα των κομμάτων προσπάθησε να φέρει εμπόδια. Δύο χρόνια πριν μάλιστα οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας από όλη την Πελοπόννησο δε δίστασαν να υπογράψουν μαζί με τον τομεάρχη εσωτερικών του κόμματος κ. Βορίδη την επαίσχυντη επερώτηση στη Βουλή, προσπαθώντας να δημιουργήσουν ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια στην υλοποίηση του έργου».

Για τον απερχόμενο Δήμαρχο Καλαμάτας ο κ. Τατούλης δήλωσε «δεν αναγνωρίζω πολιτικά τον απερχόμενο Δήμαρχο και υποψήφιο Περιφερειάρχη. Ο πολιτικός του λόγος είναι ανύπαρκτος. Αντίθετα συνεχώς υβρίζει εμένα και την οικογένειά μου. Απέναντι σε αυτή τη συμπεριφορά, οφείλουμε να διαφυλάξουμε τον πολιτικό πολιτισμό».

Δήλωσε τέλος ο κ. Τατούλης για το δίλημμα των εκλογών «στο δίλημμα αν θα γυρίσουμε πίσω σε μικρές και αδύναμες Νομαρχίες ή αν θα πάμε μπροστά σε ισχυρές Περιφέρειες η απάντηση είναι προφανής».

Δελτίο Τύπου