ΝΕΔΥΠΕΡ: Χαιρετίζουμε την ίδρυση πανεπιστημιακού τμήματος στο Άργος

Time to read
less than
1 minute
Read so far

ΝΕΔΥΠΕΡ: Χαιρετίζουμε την ίδρυση πανεπιστημιακού τμήματος στο Άργος

Απρίλιος 24, 2019 - 13:00

Χαιρετίζουμε  την απόφαση του Ελληνικού Κοινοβουλίου για τη δημιουργία Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με έδρα το Άργος, έπειτα από  τροπολογία του βουλευτή Γιάννη Γκιόλα η οποία έγινε δεκτή από τον υπουργό Κώστα Γαβρόγλου.
Το Πανεπιστημιακό τμήμα που ιδρύεται  είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη της υπαίθρου και θα φοιτήσουν εδώ φοιτητές από όλη την  Ελλάδα, ενώ θα βοηθήσει στην επίλυση προβλημάτων που αφορούν την ανάπτυξη της γεωργίας, φυτικής και ζωικής παραγωγής και του αγροτοδιατροφικού τομέα. Στόχος του είναι να προσαρμόσει και να βάλει την παραγωγή της χώρας μας στην παγκόσμια αγορά αγροτικών προϊόντων, τροφίμων και υπηρεσιών. Η καλύτερη επιλογή για τον Νομό μας και επηρεάζει άμεσα και την Ερμιονίδα. Θα εκπαιδεύει εξειδικευμένους επιστήμονες στην έρευνα και στην επίλυση προβλημάτων της υπαίθρου.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον κ. Γκιόλα, καθώς αυτή  η επιτυχής εξέλιξη  θα πρέπει να του πιστωθεί,  αφού κανείς άλλος δεν μπήκε σοβαρά στην διεκδίκηση πανεπιστημιακού τμήματος που δικαιούταν ο Νομός μας.
Τάσος Τόκας
Υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιονίδας