Συγκέντρωση και πορεία για την Εργατική Πρωτομαγιά στο Ναύπλιο (φωτο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Συγκέντρωση και πορεία για την Εργατική Πρωτομαγιά στο Ναύπλιο (φωτο)

Μάιος 01, 2019 - 16:36

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Με συγκέντρωση στην πλατεία Φιλλελήνων και πορεία στην πόλη του Ναυπλίου τίμησε την Εργατική Πρωτομαγιά το ΠΑΜΕ Αργολίδας.

Συμμετείχαν σύλλογοι, σωματεία, υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα, αυτοαπασχολούμενοι, επαγγελματίες,αγρότες και άνεργοι.

" Η 1η Μάη είναι ημέρα μνήμης των αγώνων της εργατικής τάξης. Είναι ημέρα απεργίας.
Είναι ημέρα που οι νεκροί του Σικάγο το 1886, το 1936 στην Θεσσαλονίκη, το 1944 στην Καισαριανή, έδωσαν τη ζωή τους, αταλάντευτοι, για τους αγώνες και το δίκιο τις εργατικής τάξης.
Αυτούς τιμάμε αυτή την ημέρα και συνεχίζουμε τους αγώνες  για την ταξική πάλη.''

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στη μάντρα του νεκροταφείου Ναυπλίου, προς τιμή των εκτελεσμένων κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών που εκτελέστηκαν την περίοδο 1946-1949.

Το μήνυμα του  Δημήτρη Κουτσούμπα ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ:
 «Η Πρωτομαγιά του 2019, με παρακαταθήκη την 20χρονη σπουδαία πορεία του ΠΑΜΕ, ας αποτελέσει αφετηρία για συνολική ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, ενάντια στον κυβερνητικό εργοδοτικό κρατικό συνδικαλισμό, για νέες κατακτήσεις της εργατικής τάξης της πατρίδας μας. Και βεβαίως για την κατάκτηση του ηγετικού ρόλου της εργατικής τάξης, μέσα από την κοινωνική συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, βιοτέχνες, τους επιστήμονες, τους αγρότες, τους νέους, τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών στην πάλη τους ενάντια στα μονοπώλια, ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για το σοσιαλισμό.
Καλή Πρωτομαγιά, Χρόνια Πολλά, καλή δύναμη σε όλους και όλες». (φωτογραφίες eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)