Λαϊκή Συσπείρωση Άργους: Σήμερα τα κενά στους δήμους είναι τεράστια

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Λαϊκή Συσπείρωση Άργους: Σήμερα τα κενά στους δήμους είναι τεράστια

Μάιος 03, 2019 - 15:12

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Άργους-Μυκηνών:

Εδώ και πολλά χρόνια, η Τοπική Διοίκηση έχει αναδειχθεί σε στυλοβάτη και συνειδητό παράγοντα για το πέρασμα όλων των ειδών των ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Ως αποτέλεσμα αυτού του ρόλου που έπαιξαν και παίζουν οι δήμοι είναι ότι οι εργαζόμενοι που υπηρετούν σήμερα στους δήμους έχουν πολλές διαφορετικές σχέσεις εργασίας. Δηλαδή: Μόνιμοι, αορίστου χρόνου, συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, συμβασιούχοι έργου, έκτακτο προσωπικό, εποχικό προσωπικό….

Οι δήμαρχοι που στηρίζονται από ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ έβαζαν και βάζουν το «χεράκι τους» για να τσακιστούν εργασιακά δικαιώματα, να υλοποιηθεί η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης. 

Σήμερα τα κενά στους δήμους είναι τεράστια. ‘Όλοι γνωρίζουν ότι η εντατικοποίηση της εργασίας έχει χτυπήσει κόκκινο και σε καμιά περίπτωση δεν καλύπτονται  τα κενά που δημιούργησαν οι κυβερνήσεις και η πλειοψηφία των δημάρχων. Σκοπός τους και στόχος τους είναι ένας. Να υποβαθμίσουν όσο περισσότερο γίνεται τις υπηρεσίες και από προσωπικό προκειμένου να τις χαρίσουν στο μέλλον στα επιχειρηματικά συμφέροντα, όπως επιτάσσουν οι κατευθύνσεις της ΕΕ αλλά και οι απαιτήσεις του ΣΕΒ.

Στην προσπάθειά τους δε  να εκμεταλλευτούν την αγωνία των εργαζόμενων για δουλειά δεν σταματούν μπροστά σε τίποτα. Εκμεταλλεύονται την αγωνία για μια θέση εποχικού εργαζόμενου, για την εξασφάλιση μια κακοπληρωμένης θέσης εργασίας, χρησιμοποιώντας απίστευτους τρόπους εξαπάτησης, εξαγοράς συνειδήσεων  και μπροστά στις εκλογές τάζουν θέσεις σε επιχειρήσεις που ΘΑ στηθούν , ΘΑ λειτουργήσουν κάποια στιγμή. Έχουν ξεπεράσει κάθε όριο θράσους, εκβιαστικής τακτικής με αχαρακτήριστους και αθέμιτους τρόπους ξεγελάσματος και εκμετάλλευσης της πραγματικής αγωνίας των ανθρώπων που έχουν χτυπηθεί από τη φτώχεια  την ανέχεια και την εξαθλίωση για την οποία είναι υπεύθυνη η πολιτική των κομμάτων τους.

Αλλά και οι άλλες δημοτικές παρατάξεις και υποψήφιοι, όψιμοι υπερασπιστές  των εργαζόμενων, αφού επί χρόνια στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις και στηρίζουν τις αντιλαϊκές πολιτικές που προκαλούν τη φτώχεια και την ανεργία, αφού τα κόμματά τους  ψήφισαν και τα 3 μνημόνια και όλους τους αντιλαϊκούς νόμους, τώρα, προεκλογικά, στην προσπάθεια τους να υφαρπάξουν την ψήφο , υπερασπίζονται δήθεν τους εργαζόμενους.

Oι κομμουνιστές δήμαρχοι, με αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων τους, ζητούσαν τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Είναι  πάγια και σταθερή θέση τους και ο αγώνας τους στο πλευρό των εργαζόμενων, η δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα. Ήταν και είναι αταλάντευτα  στήριγμα στην πάλη και στα δίκαια αιτήματά των εργαζόμενων και στήριξαν κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία. Από κοινού και μόνο οι δήμαρχοι Ικαρίας, Καισαριανής, Χαϊδαρίου, Πετρούπολης, Πάτρας  με παρεμβάσεις στα συνέδρια της ΚΕΔΕ, ανέδειξαν το κυρίαρχο αίτημα της μονιμοποίησης των συμβασιούχων – παρατασιούχων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Άργους-Μυκηνών  καλεί τους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν τις κάλπες για να δώσουν πλήγματα σε αυτή την πολιτική. Να στηρίξουν και να ενισχύσουν το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», γιατί έτσι θα δυναμώσει και η πάλη των εργαζομένων , θα βρουν περισσότερους συμπαραστάτες στον δίκαιο αγώνα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για την ικανοποίηση των αναγκών τους.

Ψήφος στη "Λαϊκή Συσπείρωση", στο ΚΚΕ, σημαίνει καταδίκη στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και στους γνωστούς από χρόνια υποψήφιους τους, που επιδιώκουν να αναβαπτιστούν στη λαϊκή συνείδηση, αξιοποιώντας τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν επιστρέφουμε στο παρελθόν, σε χρεοκοπημένες πολιτικές επιλογές που επιδιώκουν να εμφανιστούν και ως ικανότεροι διαχειριστές και την πολιτική τους ως μονόδρομο! Προχωράμε μπροστά με αγωνιστές καταξιωμένους.

Απλώνουμε το χέρι και καλούμε κάθε αγωνιστή, κάθε άνθρωπο καλής θέλησης να συμπορευτούμε σε μια μεγάλη απαιτητική μάχη. Θα είναι μεγάλη νίκη και ελπίδα το ρεύμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ να εκφραστεί στην κάλπη.

Καλούμε ιδιαίτερα τους νέους ψηφοφόρους να ψηφίσουν ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΚΚΕ, γιατί αποτελεί τη μόνη γνήσια καταδίκη της  αντιλαϊκής πολιτικής της εξαθλίωσης των κομμάτων που την εφάρμοσαν και των δημοτικών παρατάξεων που τη στηρίζουν και την προωθούν. Η ψήφος στη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στηρίζει τον αγώνα για τη ζωή που μας αξίζει. ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ. Για να δυναμώσουν η λαϊκή αντίσταση, η ελπίδα, η προοπτική ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ,δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού.