Δυνατή Πόλη Ξανά - Τάσσος Χειβιδόπουλος: 20+1 Παρεμβάσεις στη Νέα Κίο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Δυνατή Πόλη Ξανά - Τάσσος Χειβιδόπουλος: 20+1 Παρεμβάσεις στη Νέα Κίο

Μάιος 11, 2019 - 10:47

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

  20+1 Παρεμβάσεις για τη Νέα Κίο, της δημοτικής παράταξης  ''# Δυνατή Πόλη Ξανά '' Δήμου Άργους - Μυκηνών με υποψήφιο δήμαρχο τον Τάσσο Χειβιδόπουλο:

ΑΡΓΩ

Ανάπτυξη του Ξενοδοχείου ΑΡΓΩ.

Σύνδεση του με την Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων του ΕΟΤ. Μεταφορά της Σχολής σε ξενοίκιαστα μαγαζιά της Επιχείρησης μετά από την μετατροπή τους σε αίθουσες διδασκαλίας. 

Επένδυση με δανεισμό και ένταξη σε αναπτυξιακά προγράμματα και ανέγερση νέας πτέρυγας στην Ανατολική πλευρά της Πλατείας Κατριλιώτη. Δημιουργία ουσιαστικά μια ξενοδοχειακής μονάδας  3-4 * άνω των 60 κλινών. Χρήση ξενοίκιαστων μαγαζιών για την δημιουργία spa  ( η λειτουργία του spa μπορεί συνδυαστεί και να συνδεθεί με τις ευεργετικές συνέπειες του βούρκου της θάλασσας αλλά και των φυκιών που αναπτύσσονται σε αυτήν), εστιατορίου , καφέ  κλπ του ξενοδοχείου. Θα γίνει επίσης μελέτη για να δούμε την δυνατότητα προσθήκης πισίνας στον χώρο (πιθανά στην οροφή της Ανατολικής πλευράς με παράλληλη λειτουργία Roof Garden) . 

 

ΚΕΓΕ

Αξιοποίηση του χώρου του ΚΕΓΕ και του Ινστιτούτου Εσπεριδοειδών. 

Δημιουργία  Κέντρου Εκπαίδευσης για Αγρότες με Προγραμματική Σύμβαση με τον ΕΛΓΟ "ΔΗΜΗΤΡΑ" και το ΥΠ.Α.Α.Τ. 

Ανάπτυξη πρότυπου φυτωρίου για όλα τα είδη της τοπικής πανίδας. 

Ο Δήμος Άργους - Μυκηνών θα προχωρήσει σε προγραμματική σύμβαση με τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, προκειμένου να αναλάβει την φύλαξη την συντήρηση και την λειτουργία του ΚΕΓΕ. Στις εγκαταστάσεις του ΚΕΓΕ θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται οι εκπαιδευτικές δράσεις του Οργανισμού, σε συνεργασία με τον Δήμο και τους γεωπόνους του.

Οι εγκαταστάσεις εναλλακτικά μπορούν να χρησιμοποιούνται και από την Τουριστική Σχολή. 

Το Ινστιτούτο Εσπεριδοειδών θα ανακαινισθεί, θα αποκτηθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός και θα λειτουργεί ως ερευνητικό κέντρο, με ιδιαίτερη προσοχή στις τοπικές καλλιέργειες. Εσπεριδοειδή, ελιές αμπέλια κ.α. θα αποτελούν τα βασικά προϊόντα, πάνω στα οποία θα εστιασθεί η επιστημονική έρευνα.

 

ΛΑΣΚΑΡΙΔΕΙΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ Ν. ΚΙΟΥ

Λειτουργία του Μουσείου. Σχεδιασμός και λειτουργία επιμορφωτικών προγραμμάτων για παιδιά και ενήλικες.

Πρόγραμμα επισκέψεων από σχολεία από την Αργολίδα την Πελοπόννησο και την υπόλοιπη Ελλάδα. Συνεργασία με το ΥΠ. Παιδείας.

Ανάπτυξη διεθνών σχέσεων με ανάλογα ιδρύματα της ΚΙΟΥ στην Τουρκία. 

 

ΚΙΑΝΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Ανάπτυξη των δυο Φεστιβαλικών Εκδηλώσεων του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου, που έχουν πολύχρονη παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα. Σταθερή χρηματοδότηση των εκδηλώσεων και προγραμματισμός, ώστε να διαρκούν όλους τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σύνδεση των εκδηλώσεων με την τοπική γαστρονομία και την τοπική παραγωγή, με παράλληλες αγροτουριστικές εκθέσεις και εκδηλώσεις.

Διεθνοποίηση των εκδηλώσεων, με μετακλήσεις πολιτιστικών σχημάτων από πόλεις του εξωτερικού.

 

ΠΕΛΑΡΓΟΣ

Σε συνεργασία με την ΕΑΣΑ ΡΕΑ, μετατροπή του Ιστορικού Κτιρίου του Πελαργού σε Πολιτιστικό - Εκθεσιακό Κέντρο.

Δημιουργία Μουσείου Πρωτογενούς Παραγωγής της Αργολίδας και Στέγαση του Αρχείου του Γιώργου Αντωνίου. Αξιοποίηση (αγορά)  του παρακείμενου οικοπέδου Θεοδοσιάδη, για ανοικτές πολιτιστικές και εκθεσιακές δραστηριότητες συν Parking.

Στον χώρο μπορούν να φιλοξενούνται πολιτιστικές, εκθεσιακές και συνεδριακές εκδηλώσεις, σε συνεργασία με το ΕΒΕΑ.

Το κτίριο μπορεί να αξιοποιηθεί και μέσα από Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα.

Διοργάνωση κάθε χρόνο μεγάλης εκδήλωσης για τις χαμένες πατρίδες, σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς, αφού η Νέα Κίος είναι ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα προσφυγικού οικισμού, με ιδιαίτερα διατηρημένα τα προγονικά έθιμα.

 

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ 

Πλήρης ανακαίνιση του Πνευματικού κέντρου. Μετατροπή του σε έναν ευέλικτο συνεδριακό και πολιτιστικό χώρο. Σε απόλυτη συνεργασία με την ΑΡΓΩ μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό μικρών συνεδριακών εκδηλώσεων, που θα ενισχύσουν την πληρότητά της, αλλά και την πληρότητα των ιδιωτικών μονάδων της περιοχής (ΙΓΝΑΤΙΑ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ).

Παράλληλα θα συνεχίσει να φιλοξενεί μεγάλο αριθμό πολιτιστικών εκδηλώσεων της περιοχής. 

Το Πνευματικό Κέντρο θα επεκταθεί, με μεταφορά του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε άλλο κτήριο του Δήμου στην Νέα Κίο.

 

ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ

Εκσυγχρονισμός και ανακαίνιση του Κλειστού Γυμναστηρίου. Προσθήκη 2 ακόμα αποδυτηρίων, αίθουσας συνεντεύξεων και αποθηκευτικών χώρων.

Εγκατάσταση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Γεωθερμία , Φωτοβολταϊκά), προκειμένου να ελαττωθούν τα λειτουργικά του έξοδα.

Αγορά αθλητικού εξοπλισμού για την ανάπτυξη των αθλημάτων που φιλοξενεί (Π.χ. Δάπεδο Ταραφλεξ για το Χάντμπολ).

 

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

Δημιουργία Γηπέδου Ποδοσφαίρου με πλαστικό χόρτο. Το γήπεδο θα έχει την δυνατότητα να χωρίζεται σε δυο γήπεδα 7Χ7.

Βελτίωση των αποδυτηρίων και των κερκίδων. 

Βελτίωση των ανοικτών γηπέδων Μπάσκετ και δημιουργία ανοικτού γηπέδου Beach handball, Beach Volley και Beach soccer, που θα μας δώσουν την δυνατότητα φιλοξενίας πολλών καλοκαιρινών εκδηλώσεων, με προσέλκυση πολλών επισκεπτών στην Νέα Κίο.

 

ΓΗΠΕΔΑ ΤΕΝΙΣ

Πλήρης ανακαίνιση των γηπέδων τένις, προσθήκη λυόμενων αποδυτηρίων, λυόμενων κερκίδων, καλύτερου φωτισμού και σύγχρονου τερέν.

ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ

Ολοκλήρωση της παραχώρησης του γηπέδου από το ΥΠ.Α.Α.Τ.

Αναβάθμιση του Γηπέδου Ποδοσφαίρου της Ν. ΚΙΟΥ.

Βελτίωση του αγωνιστικού χώρου, των αποδυτηρίων, του φωτισμού, προσθήκη κερκίδων, αποθηκευτικών  χώρων και γυμναστηρίου.

 

ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ 

Δημιουργία πάρκου αφιερωμένου στο παιδί. Νομιμοποίηση της υπάρχουσας σύγχρονης παιδικής χαράς και προσθήκες εγκαταστάσεων, ειδικά για το παιδί, όπως πίστα για πατίνια, τοίχο αναρρίχησης , σύγχρονο κυλικείο, WC κλπ.

 

ΠΑΡΚΟ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΖΩΑ 

Μετατροπή του πάρκου κάτω από την γέφυρα, σε πάρκο για κατοικίδια ζώα.

Ειδικές εγκαταστάσεις για τα ζώα και τους ιδιοκτήτες τους. 

Ειδικά παιγνίδια agility  για κατοικίδια, νερό, δωρεάν σακούλες για ακαθαρσίες κ.α.

(πχ. http://dogparkpf.blogspot.com)

 

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ και ΖΩΝΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

Μαζί με την περιοχή της Παραλίας Αγίου Παντελεήμονα και Τημενίου, θα μελετηθεί η δυνατότητα δημιουργίας μια ζώνης παραλίας 3 περίπου χλμ.

Η μελέτη θα προβλέπει τις παρεμβάσεις στον αιγιαλό, προκειμένου να δημιουργηθεί μια παραλία λουομένων, που θα αναπτύξει τουριστικά την περιοχή. Θα χρησιμοποιηθεί και η υπάρχουσα μελέτη - έρευνα του ΕΜΠ.

Ανάπτυξη του Λιμενικού καταφυγίου (μοναδικού στην περιοχή), ως χώρο υποδοχής του μεγαλύτερου μέρους των αλιευτικών σκαφών της Αργολίδας.

Δημιουργία σύγχρονης ιχθυόσκαλας και ανάπτυξή της, προκειμένου οι πολίτες της Αργολίδας να έχουν άμεση πρόσβαση στα καθημερινά αλιεύματα.

 

ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΙΓΝΑΤΙΑ – ΒΙΛΑΣ ΡΑΣΣΙΑ

Με παρεμβάσεις μας στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου και την Υδρογραφική Υπηρεσία του ΥΠ.ΕΘ.Α. θα οριοθετήσουμε την περιοχή του Αιγιαλού οριστικά, θα νομιμοποιήσουμε τα υφιστάμενα κτήρια και θα προχωρήσουμε σε ανάπλαση της περιοχής, με στόχο την μετατροπή της σε χώρους αναψυχής και τουριστικών χρήσεων.

 

ΕΡΑΣΙΝΟΣ - ΒΑΛΤΟΣ

Αξιοποίηση της παραποτάμιας διαδρομής του ΕΡΑΣΙΝΟΥ, μετά την μελέτη που έκανε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, για την οριοθέτηση, διευθέτηση και αξιοποίηση της παραποτάμιας ζώνης του ποταμού.

Δημιουργία μιας διαδρομής 5 χλμ περιπάτου, άθλησης και ποδηλάτου, με την ανάπτυξη στην διαδρομή των απαραίτητων υποδομών (πχ ηλεκτροφωτισμός, παγκάκια, βρύσες, κιόσκια κλπ).

Δημιουργούμε την δυνατότητα και τις συνθήκες για να διοργανώσουμε στον χώρο του Βάλτου ένα μεγάλο Μουσικό Φεστιβάλ ντόπιων και ξένων συγκροτημάτων, με πιθανές δυνατότητες κατασκήνωσης από, νέους σε ηλικία, επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, ανάλογο με το Φεστιβάλ στο Νεστόριο.

 

ΕΚΒΟΛΕΣ ΙΝΑΧΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ

Βελτίωση  των αντιπλημμυρικών και ανάπλαση της παραποτάμιας ζώνης, με στόχο την μετατροπή της σε χώρο περιπάτου. Η διαδρομή μπορεί να αξιοποιηθεί για βόλτα με άλογα, με την συνεργασία των τοπικών Ιππικών Συλλόγων.

Η αντιπλημμυρική προστασία θα πραγματοποιηθεί κατά μήκος του ποταμού και θα ξεπεράσει τα όρια της Νέας Κίου.

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ 

Με άξονα και έδρα την Νέα Κίο, θα δημιουργήσουμε ένα πανελλήνιο και στη συνέχεια ευρωπαϊκό δίκτυο προσφυγικών οικισμών, με σκοπό την ανάδειξη του σημερινού παγκόσμιου προσφυγικού προβλήματος. 

Θεωρούμε ότι η πρωτοβουλία αυτή μπορεί να χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκά προγράμματα. Σε πρώτη φάση δύναται να στεγαστεί στον Πελαργό. 

 

ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ 

Θα αναπτύξουμε τις σχέσεις με την Κίο (Τουρκία), με σκοπό την ανάπτυξη διαδημοτικών σχέσεων αλλά και τις σχολικές, πολιτιστικές, αθλητικές και τουριστικές ανταλλαγές. 

 

ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΒΟΡΙΔΗ

Αξιοποίηση του κληροδοτήματος, σύμφωνα με τις διαθέσεις του ευεργέτη. 

 

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

Συντήρηση, ασφαλτόστρωση της οδού που διέρχεται μπροστά από το Νεκροταφείο, η οποία αν βελτιωθεί, δύναται να απορροφήσει μέρος της κίνησης προς το Άργος.

Συντήρηση και ασφαλτόστρωση του δρόμου όπισθεν του Πελαργού.

Συντήρηση και ασφαλτόστρωση του συνόλου του Αγροτικού Οδικού δικτύου της Νέας Κίου, σε προγραμματισμό τετραετίας.

 

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΧΑΔΑ ΣΤΑ ΓΚΡΙΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΠΟΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΛΥΜΜΑΤΟΛΑΣΠΗΣ

Αναζήτηση της απαραίτητης χρηματοδότησης (περίπου 10.000.000€) και οριστική αποκατάσταση του ΧΑΔΑ στα Γκριμάρια, που μολύνει τα τελευταία χρόνια την ατμόσφαιρα της Νέας Κίου.

Σε συνδυασμό με την λειτουργία του ΣΔΙΤ Πελοποννήσου και την λειτουργία του σταθμού μεταφόρτωσης σε εδάφη της Δ.Ε. Ν. Κίου, θα προχωρήσουμε στην ανάπλαση του ΧΑΔΑ, αλλά και του παρακείμενου χώρου απόθεσης της λυματολάσπης.

Παράλληλα θα έρθουμε σε επαφή με την εταιρεία διαχείρισης και θα διεκδικήσουμε, μέσω των προγραμμάτων κοινωνικής ευθύνης της, αντισταθμιστικά οφέλη για τους δημότες της Νέας Κίου.

Η υπό κατασκευή μονάδα πλησίον του ΧΑΔΑ, θα μετατραπεί σε Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ), το οποίο με παρεμβάσεις μας και μετά την ολοκλήρωση της αποκατάστασης του ΧΑΔΑ, θα γίνει επισκέψιμο, προκειμένου να πετύχουμε την ευαισθητοποίηση των παιδιών και των νέων, στο κρίσιμο θέμα της ανακύκλωσης.

 

Ξεφυλλίστε το φυλλάδιο με τις προτάσεις μας για τη Νέα Κίο: 

https://issuu.com/dinatipolixana/docs/_________________