Aποζημίωση των πληγέντων από την πυρκαγιά στα Πυργιώτικα και στα Λευκάκια Ναυπλίου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Aποζημίωση των πληγέντων από την πυρκαγιά στα Πυργιώτικα και στα Λευκάκια Ναυπλίου

Νοέμβριος 15, 2012 - 08:00

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Στην 3032/16-10-2012 Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Ανδριανός με θέμα την ανάγκη χωρίς καθυστέρηση προώθησης των διαδικασιών για την αποζημίωση των πληγέντων από την πυρκαγιά στα Πυργιώτικα και στα Λευκάκια Ναυπλίου απάντησε γραπτά ο αρμόδιος αν. Υπουργός κ. Μ. Χαρακόπουλος.
Ο Υπουργός στην απάντησή του, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι:
«Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Τρίπολης, στην αρμοδιότητα του οποίου περιλαμβάνονται και τα Τοπικά Διαμερίσματα Πυργιώτικα και Λευκάκια Ναυπλίου, προξενήθηκαν ζημιές σε πάγιο και φυτικό κεφάλαιο από την πυρκαγιά του καλοκαιριού 2012.
Όσον αφορά στο πάγιο κεφάλαιο (εγκαταστάσεις κλπ) το προαναφερόμενο Υποκατάστημα προέβη άμεσα στην εκτίμηση των ζημιών, προκειμένου να μην χαθούν τα στοιχεία της εκτίμησης. Ως προς το φυτικό κεφάλαιο (ελαιόδενδρα, εσπεριδοειδή κλπ) οι εκτιμήσεις θα διενεργηθούν την Άνοιξη του 2013 μετά την αναβλάστηση των δέντρων, οπότε θα υπάρχει σαφής εικόνα του μεγέθους της ζημιάς οπότε και θα είναι δυνατόν να προσδιοριστεί με μεγαλύτερη ακρίβεια.
Οι ζημιές του πάγιου και φυτικού κεφαλαίου συμπεριλήφθηκαν στο ετήσιο πρόγραμμα κρατικών οικονομικών ενισχύσεων (αφορά στις πυρκαγιές της χώρας το 2012), το οποίο και θα αποσταλεί για έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά και την σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Οικονομικών. Εφόσον το πρόγραμμα εγκριθεί από την ΕΕ, ο ΕΛΓΑ θα μπορεί να καταβάλλει τις ενισχύσεις στους επιλέξιμους παραγωγούς».