Πέτρος Τατούλης «Αναδεικνύουμε το Ναύπλιο σε προορισμό αναφοράς»

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πέτρος Τατούλης «Αναδεικνύουμε το Ναύπλιο σε προορισμό αναφοράς»

Μάιος 16, 2019 - 20:17

φωτογραφία αρχείου eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Την έγκριση των τευχών δημοπράτησης της μαρίνας του Ναυπλίου με ΣΔΙΤ, προϋπολογισμού 40 εκατομμυρίων ευρώ, και την ένταξη των έργων της ανάπλασης της συνοικίας του Ψάρομαχαλά και της οδού Αιγίου του Ναυπλίου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014 – 2020 με συνολικό προϋπολογισμό 4 εκατομμύρια ευρώ περίπου ανακοίνωσε από την Αργολίδα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019.

«Το Ναύπλιο αποτελεί την πόλη κόσμημα της Περιφέρειάς μας. Οι επενδύσεις που έχουμε ήδη κάνει και αυτές που έχουμε ήδη δρομολογήσει έχουν στόχο να την αναδείξουν ακόμα περισσότερο σε προορισμό αναφοράς» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και σημείωσε «με τη μαρίνα του Ναυπλίου με ΣΔΙΤ αναλάβαμε μια σπουδαία πολιτική πρωτοβουλία για τη χώρα. Είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται κάτι τέτοιο και είμαι βέβαιος ότι αμέσως μετά θα υιοθετηθεί καθολικά για τη δημιουργία μαρίνων στην Ελλάδα». Το έργο αυτό θα απαιτήσει, σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, 40 εκατομμύρια ευρώ τα οποία θα προέλθουν από την ιδιωτική οικονομία.

Τα έργα των αναπλάσεων της συνοικίας του Ψάρομαχαλά, μια από τις ιστορικότερες και γραφικότερες περιοχές του Ναυπλίου, και της οδού Αιγίου, θα αναβαθμίσουν το αστικό περιβάλλον της πόλης του Ναυπλίου και θα βελτιώσουν σε σημαντικό βαθμό την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών.