Ξεκινά το έργο του ισόπεδου κόμβου Άργους-Νέας Κίου (φωτογραφίες)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ξεκινά το έργο του ισόπεδου κόμβου Άργους-Νέας Κίου (φωτογραφίες)

Νοέμβριος 15, 2012 - 17:57

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Συνέντευξη τύπου στα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα παραχώρησαν σήμερα από κοινού ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης και ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Χειβιδόπουλος, με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου «Βελτίωση ισόπεδου κόμβου περιφερειακής οδού Άργους με επαρχιακή οδό Άργους-Νέας Κίου», αξίας 987.229,11 ευρώ, ανάδοχος του οποίου ορίστηκε μετά τον διαγωνισμό που διενεργήθηκε η εταιρία «ΕΛ.Τ.Ε. ΕΠΕ».
Πρόκειται για ένα έργο που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, η ολοκλήρωση του οποίου θα συμβάλει τα μέγιστα στην οδική ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών και στην ελαχιστοποίηση των ατυχημάτων, σε ένα σημείο αυξημένης διέλευσης τόσο από μόνιμους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής όσο και από επισκέπτες οδηγούς. Τόσο ο Περιφερειάρχης όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκαν εκτενώς στις προσπάθειες που γίνονται από την πλευρά της Περιφέρειας για την όσο το δυνατόν αποδοτικότερη αξιοποίηση του «εργαλείου» ΕΣΠΑ οι οποίες πλέον  αρχίζουν να γίνονται ορατές στους πολίτες, αφού τα ενταγμένα έργα σιγά-σιγά συμβασιοποιούνται.
Τέλος ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ποιότητα των έργων που εκτελούνται αυτή την στιγμή από την Περιφέρεια Πελοποννήσου αφού γίνεται αυστηρός έλεγχος πλέον σε όλα τα στάδια, από την αρτιότητα της μελέτης, μέχρι την επίβλεψη και την παραλαβή του έργου. Είναι χαρακτηριστική η φράση του Περιφερειάρχη ότι «Τα έργα δεν γίνονται προς όφελος του μελετητή και του εργολάβου αλλά προς όφελος των συμπολιτών μας» .(φωτογραφίες EUROKINISSI-Βασίλης Παπαδόπουλος) www.argolidaportal.gr