Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άργους Τελέσιλλα στο φεστιβάλ θρησκευτικών και βυζαντινών ύμνων

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άργους Τελέσιλλα στο φεστιβάλ θρησκευτικών και βυζαντινών ύμνων

Μάιος 18, 2019 - 11:29

Το Σάββατο 11 Μαΐου 2019 η Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Άργους ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ έλαβε μέρος στο διήμερο 3ο Φεστιβάλ Θρησκευτικών και Βυζαντινών ύμνων, που οργάνωσε η Δημοτική Κοινότητα Ασκληπιείου, ο Δήμος Επιδαύρου, η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδας και πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Λυγουριού με την υποστήριξη της UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

Η γυναικεία χορωδία «Καλλιτεχνήματα», το Χορωδιακό Εργαστήρι «Ίαμβος», η Χορωδία Cantus Domini από Ρουμανία και η Χορωδία «Τελέσιλλα» χάρισαν στους ακροατές μουσικές στιγμές επικοινωνίας με το θείο και το ιερό. «Η Βυζαντινή μουσική που εκφράζεται μέσα στη θεία λατρεία, αποτυπώνει τη θεολογία της εκκλησίας μας, αφού τα κείμενα τα οποία έχουν μελοποιηθεί, έχουν συγγραφεί από μεγάλους θεολόγους πατέρες της εκκλησίας μας και εκφράζουν τη γνήσια, την αυθεντική διδασκαλία της πίστεώς μας και ταυτόχρονα με τη μελοποίηση αυτών των κειμένων έχουμε αριστουργήματα βυζαντινής μουσικής που μετουσιώνουν τον νου και βοηθούν τον χριστιανό πιο εύκολα να στρέψει το βλέμμα του στον ουρανό», έγραψε ο Μητροπολίτης Αργολίδας κ. Νεκτάριος στο πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Η Χορωδία της ΤΕΛΕΣΙΛΛΑΣ με μαέστρο τον κ. Γιάννη Κόντη και στο πιάνο τον κ. Νίκο Καπετάνιο, με αυτό το ταξίδι στην εκκλησιαστική μουσική και παράδοση κατάφεραν να ευφράνουν και να πλημμυρίσουν τις καρδιές όλων των ακροατών με αισθήματα δοξολογίας προς τον Άγιο Θεό μας.

Το Εκκλησιαστικό τμήμα της Χορωδίας ετοιμάζεται να ψάλλει τη Θεία Λειτουργία  στην Ιερά Μονή Αγίου Βλασίου Τρικάλων την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 επ` ευκαιρία της εορτής της Αγίας Εικόνας του συλλόγου μας.

Δηλώσεις συμμετοχής στην κ. Γεωργία Κατσώνα στο τηλ. 6978607786 και στον κ. Γιάννη Κόντη στο τηλ. 6938625033.