Γ. Μανιάτης: Σε απόγνωση οι αγρότες της Αργολίδας από κλοπές σε ανεμομείκτες και μετασχηματιστές

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γ. Μανιάτης: Σε απόγνωση οι αγρότες της Αργολίδας από κλοπές σε ανεμομείκτες και μετασχηματιστές

Ιούνιος 01, 2019 - 14:24

φωτογραφία αρχείου eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Ο Βουλευτής Αργολίδας του ΚΙΝΑΛ, καθ. Γιάννης Μανιάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με έγγραφό του ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Εσπεριδοκαλλιεργητών Ήρας καταγράφει την απόγνωση των αγροτών του Συνεταιρισμού αλλά και όλης της Αργολίδας, από τις συνεχόμενες κλοπές στα συγκροτήματα άρδευσης και αντιπαγετικής προστασίας τους.

Πάνω από δέκα φορές έχω καταγγείλει το θέμα στην κυβέρνηση μέσα από παρεμβάσεις μου στη Βουλή. Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις μου και τη σοβαρότητα του προβλήματος, η κυβέρνηση κωφεύει. Χαρακτηριστικότατες της αδιάφορης στάσης της, οι απαντήσεις τόσο του ΔΕΔΔΗΕ όσο και της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην τελευταία σχετική ερώτηση μου (Φεβρουάριος 2019), όπου σύμφωνα με πρώτη απάντηση του ΔΕΔΔΗΕ, τα κλεμμένα καλώδια παροχών αντικαθίστανται αλλά ο αγρότης εξακολουθεί να οφείλει να καταβάλει  το σύνολο των επιβαρύνσεων ενώ με τη  δεύτερη απάντηση  οι αγρότες δήθεν δεν έχουν κανέναν λόγο  ανησυχίας καθώς ‘’τρέχουν’’ ειδικά επιχειρησιακά σχέδια της Αστυνομίας με σκοπό την αποτελεσματικότερη αστυνόμευση.

Μια κυβέρνηση εκτός τόπου και χρόνου, μακριά  από τα προβλήματα των αγροτών. Ουσιαστικά προσπαθούν να τους εξαπατήσουν με ψέματα ακόμα και για μια τραγική πραγματικότητα που την βιώνουν κάθε μέρα οι ίδιοι οι αγρότες στα χωράφια και τα σπίτια τους.

Το φαινόμενο των κλοπών είναι πια τόσο εκτεταμένο στην Αργολίδα που συνιστά έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους ακόμα και για την ασφάλεια και τη ζωή των κατοίκων του νομού. Απαιτούμε, έστω και τώρα, την ύστατη στιγμή,  τη λήψη άμεσων και αποτελεσματικών μέτρων .

Προσωπικά, δεσμεύομαι στους κατοίκους της Αργολίδας ότι για το Κίνημα Αλλαγής η επίλυση του προβλήματος και η διασφάλιση της ασφάλειας και της προστασίας τους, θα αποτελέσει μια από τις κρισιμότερες και πλέον βασικές προτεραιότητές του.

Ήδη κατέθεσα στη Βουλή νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση μου».